Na emigracji- czyli jak sie odnaleźć ?:)cz.2

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
misialeczek24
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: misialeczek24 » 28 lip 2008, 00:14

fondle pisze:btw. dostalam nowa prace strasznie sie ciesze...
:mrgreen: no to extra gratuluje kochana!!!!
groszek pisze:sylwiach napisał/a:
potrzebuje hmmm...zeby to ladnie powiedziec "penisa"

ale jaja a może naprawde był w potrzebie ;)
:shock: :lol: :lol: :lol: :lol:
Anielicanrw pisze: Skoro decydujemy sie zyc lub pozyc jakis czas w kraju o nieznanym nam jezyku...zrobmy to chociazby dla ulatwienia swojego zycia by nauczyc sie go chodz w minimalnym stopniu...
:idea: napewno to ulatwi zycie w innym kraju!!!!
•1operacja-(przed rozmiar B)-5.10.2007-325&375 cc HP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar D
•2operacja-19.12.2008-450&500 cc VHP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar E/F(wymiana implantow na wieksze i usuniecie CCz lewej piersi)
(angel

Awatar użytkownika
fondle
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: fondle » 28 lip 2008, 13:37

Anielicanrw pisze:trzymam kciuki za powodzenie
misialeczek24 pisze::mrgreen: no to extra gratuluje kochana!!!!
dziekuje,dziekuje laski... w koncu cos sie u mnie dzieje.. potrzebowalam takiego dobrego dopalacza,bo juz mialam dosyc.. teraz mam o niebo lepszá i wygodniejsza prace,ba - nawet jest szansa na jeszcze lepszá ;-) ,, pozyjemy ,zobaczymy.. a narazie jeszcze raz dziekuje kochane..

Rene1
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Rene1 » 28 lip 2008, 20:47

fondle, I ja rowniez gratuluje, ciesze sie Twoim szczesciem, Buziaczki i powodzenia.
Isc za marzeniem i znowu isc za marzeniem - i tak - wiecznie - az do konca.

Awatar użytkownika
agus_dan
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: agus_dan » 28 lip 2008, 21:11

[quote="sylwiach"]ale niestety z tym angielskim to prawda,wczoraj w miesnym koles z polskiej wersji zrobil sobie angielska i powiedzial,ze potrzebuje "
kotlets" :roll:
no akurat to z tym to mial troche racji bo w angielskim wieprzowe to pork chop ale na przyklad cielece to veal cutlet; co czyta sie jak kotlet-prawie i z lososia dzwonki to tez cutlet

ok zaraz mi sie dostanie za wyklady ale on troszke racji mial pewnie nawet o tym nie wiedzac

co do zakazu mowienia po polsku to nie slyszalam-dziwne to i na pewno nie prawdziwe

co do emigracji to mialam w piatek bardzo nieprzyjemna sytuacje w banku, poszlam po pozyczke, tylko nie chcialam na siebie a na mojego chlopaka, on ma konto od grudnia czyli jeszcze nie rok i to byl problem, wiem, ze jezeli mialabym konto w inny banku a chcilabym wziasc pozyczke z AIB(mojego) to musze dac wyciag z 6 miesiecy a bedac z AIB musze posiadac konto rok dla mnie to dziwne wiec zapytalam o to pana zirytowal sie ogromnie i powiedzial mi ze nie bede mu mowila jak AIB ma dzialac-odpowiedzi na moje pytanie brak
wypelnilam aplikacje ale bylam tak zdenerwowana ze myslalam ze rozrycze sie w banku tak z bezradnosci, kolezanka Irlandka z pracy powiedziala mi ze powinnam zglosci skarge na tego goscia,

Awatar użytkownika
sylwiach
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: sylwiach » 28 lip 2008, 22:00

ja uwazam,ze niestety,ale przynosimy sobie wstyd z tym jezykiem, bo mogliby sie co niektorzy wysilis i go podszkolic...a pozniej sie dziwic,ze kabarety o tym robia...
Usmiech,usmiech,usmiech...to co w kobietach mezczyzni uwielbiaja:-)

Awatar użytkownika
misialeczek24
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: misialeczek24 » 28 lip 2008, 22:12

agus_dan, tak jest ze we wlasnym banku jak chcesz wziasc pozyczke,czy starac sie o karte kredytowa to konto musi byc minimum rok,gdy w innym banku wymagaja jedynie wyciag z konta z 6ciu miesiecy....dla mnie tu tez zadnej logiki nie ma...ale niestety nie da sie tego przeskoczyc.....
ja np z AIB mimo wszystko jestem zadowolona...
•1operacja-(przed rozmiar B)-5.10.2007-325&375 cc HP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar D
•2operacja-19.12.2008-450&500 cc VHP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar E/F(wymiana implantow na wieksze i usuniecie CCz lewej piersi)
(angel

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 28 lip 2008, 22:32

Nie tylko Polacy powinni podszkolic jezyk ale rowniez co niektorzy brytole,taka jest smutna prawda,ze swojego angielskiego nie umieja poprawnie wymawiac a z pisaniem tez na bakier~ a kabarety latwo im robic o nas, kiedy wychodzac z podstawowki spory procent nie umie czytac ani pisac,nie mowiac,ze malo ktory zna jezyki obce...
Moj facet pracuje w miejscu gdzie ma stycznosc z nastolatkami,i podchodza do niego i z nim gadaja,to jest w szoku jacy sa oni TEPi do kwadratu po prostu,plakac mozna,kiedy jedna 14latka nie wiedziala czego stolica jest Londyn :-? nie bede sie rozpisaywac o reszcie bo wiekszosc i tak zma swiadomosc ich "zdolnosci" :roll:
"Jeśli szczęście się do nas uśmiecha, trzeba z tego korzystać i starać się mu dopomóc, tak jak ono pomaga nam."Paulo Coelho

Awatar użytkownika
agus_dan
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: agus_dan » 28 lip 2008, 22:48

he to prawda Londyjko ja mieszkam w Irlandii i oni nie znaja nawet wlasnego jezyka! mowia po angielsku ale po irlandzku to juz nie. Ja mieszkam na wschodzie i ludzie z ktorymi pracuje znaja kilka slow, ktore ja teraz tez znam:woda, mleko, whisky,pies,lis, tort no i obowiazkowo kazdy irlandczyk musi wiedziec jak to jest-czy moge isc do toalety, i to by bylo na tyle z ich znajomosci wlasnego jezyka takze niech zaden irlandczyk nie wytyka nam naszej znajomosci angielskiego

co do AIB misialeczku to ja tez jestem zadowolona i nie chodzilo mi wcale o te ich zasady o ktorych tez wczesniej wiedzialam tylko o podejscie goscia, ktory w 100% potraktowal mnie tak bo jestem polka bo juz wczesniej zanim do mnie potrzedl to cos krecil glowa jak uslyszal kto chce wziasc kredyt
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały jak latać.

15/06/10 operacja noska -dr Łątkowski

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 28 lip 2008, 22:54

w Glasgow za to przewaza "jezyk cpunski" czyli poprzekrecane slowa,zle wymawiane niz powinno i jeden bełkot. Co normalniejsi to gadaja swoim starym galickim pomieszanym z angielskim. :roll: w szkole jezykowej do ktorej chodze nauczyciel powiedzial,ze mamy nie powtarzac szkockiego sloganu bo to niepoprawny jezyk.

a z gorszym traktowaniem "bo sie jest polakiem" niestety spotkalam sie takze i jak juz wczesniej byla mowa o "kompleksie Polaka" to uwazam,ze nie ma to nic do rzezy bo na niektore poglady ludzi nie mamy wplywu :-|
moja historia o zaadoptowaniu niegdys kotka w schronisku by to potwierdzila...

Awatar użytkownika
anne21
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: anne21 » 28 lip 2008, 23:13

hello :-D
dawno mnie tutaj nie bylo :-| ....musialam ciezko pracowac,dzis i jutro wolne ....sroda,czwartek,piatek i sobota praca....dzis bylam na zakupach :mrgreen: :mrgreen: ....ale nakupowalam sobie ciuszkow,od razu mi sie nastroj polepszyl :lol: :-P ....no a wczoraj mialam maly wypadek :-? :-| ...malowalam sobie sama wlosy..najpierw odrosty rozjasnilam,a na to mialam farbe avokado polozyc i od razu zmyc,a ja zaczelam golic sobie nogi,jak zmylam farbe zostal mi brazowy kolor..a tak chcialam byc blondynka :-( :-|

Zablokowany

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”