[quote="sylwiach"]ale niestety z tym angielskim to prawda,wczoraj w miesnym koles z polskiej wersji zrobil sobie angielska i powiedzial,ze potrzebuje "
kotlets"
no akurat to z tym to mial troche racji bo w angielskim wieprzowe to pork chop ale na przyklad cielece to veal cutlet; co czyta sie jak kotlet-prawie i z lososia dzwonki to tez cutlet
ok zaraz mi sie dostanie za wyklady ale on troszke racji mial pewnie nawet o tym nie wiedzac
co do zakazu mowienia po polsku to nie slyszalam-dziwne to i na pewno nie prawdziwe
co do emigracji to mialam w piatek bardzo nieprzyjemna sytuacje w banku, poszlam po pozyczke, tylko nie chcialam na siebie a na mojego chlopaka, on ma konto od grudnia czyli jeszcze nie rok i to byl problem, wiem, ze jezeli mialabym konto w inny banku a chcilabym wziasc pozyczke z AIB(mojego) to musze dac wyciag z 6 miesiecy a bedac z AIB musze posiadac konto rok dla mnie to dziwne wiec zapytalam o to pana zirytowal sie ogromnie i powiedzial mi ze nie bede mu mowila jak AIB ma dzialac-odpowiedzi na moje pytanie brak
wypelnilam aplikacje ale bylam tak zdenerwowana ze myslalam ze rozrycze sie w banku tak z bezradnosci, kolezanka Irlandka z pracy powiedziala mi ze powinnam zglosci skarge na tego goscia,