ale mam pytanie
otóż moj kolega chcialby sobie kupić nowyw aparat, nie cyfrowy, w granicach do 2000zł max i przy okazji zapytał się czy znam sie na aparatach, albo znam kogos takiego
od razu na mysl przyszla mi Mara
oczywiscie kolega chce robic zdjecia dla uzytku wlasnego (jak wakacje, urodziny, imprezy, sylwester, wypady za miasto), a najbardziej zalezy mu na tym zeby zrobic ladne fotki na slubie swojej siostry
stwierdzil ze aparat cyfrowy jaki ma sie do tego nie nadaje ( w sumie przyznal ze wydal na niego ok 1000zł wiec tez za wiele nie mogl sie spodziewac, a po zakupie okazalo sie ze wcale zdjec fajnych nie robi, pomimo iz ma wiele ustawien to bardzo ciezko jest robic nim ladne zdjecia- co ja sama potwierdzam, zdjecia sa do kitu, malo ktore jest ladne pomimo najwiekszych staran)
postanowil kupic nowy, lustrzanke, ale nie zna sie na tym, nigdy tez sie tym nie interesowal
zrobil rozeznanie wsrod aparatow na internecie, i prasie jednak nadal sie waha nad aparatem, sam nie wie czego chce oczekiwac od aparatu, jedynie wie do jakich celów bedzie mu służyl (czyt. nie potrzebuje najdrozszego aparatu dla profesjonalistów) natomiast chcialby zakupic nowy i nauczyc sie podstaw fotografowania
waha sie pomiedzy jakims Canonem i Nikonem 60D, tyle pamietam
Mara, albo ktos inny czy moglibyscie cos poradzic, pomoc dokonac wyboru dla początkującego, domowego fotografa
kolega mówi, że zdjecia ze slubu jego siostry staly sie dla niego wyzwanim i chcialby czuwac nad medialną stroną slubu ;-)
czy w cenie do 2000zł da sie cos zakupić, co mozecie poradzić, jakie parametry powiniem posiadac dobry aparat fotograficzny
pozdrowionka