Zostawil mnie :(

Higena, Uroda, Moda i Trendy

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
cukiereczekPL
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: cukiereczekPL » 18 lip 2008, 10:22

patryca2112 pisze: zawsze dawalam sobie rade i teraz mam nadzieje ze tez dam
pewnie ze dasz rade!!
pati zrob tak jak radzi viki,idz do prawnika.
schowaj dume w kieszen i nie pisz ze niechcesz nic od meza, napewno sie kasa przyda na dzieci itp a 150 funtow to moim zdaniem ok ale na jedno dziecko
w angli jest tak ze matka i dziecko sa traktowane jak swiete ze sie tak wyraze
zawsze ci council pomoze,oczywiscie to sie zejdzie w czasie ale dasz rade.
z councilem to najlepiej isc na spotkanie i opowiedziec swoja sytuacje.

niestety w zyciu roznie sie uklada...
u mnie tez akcje sa o moje nowe cycki i niewiem jak sie wszystko skonczy ale niewazne...
sluchaj pati wejdz na strone www.bham.pl tam mozna zawsze znalesc namiary na prawnikow,psychologow itp
pozdrawiam i tzrymaj sie!!
mysl o sobie i dzieciach! reszta swiata sie nie przjmuj! bedzie dobrze :!:
Having an expensive camera doesn't make you any more of a photographer than sitting in a garage makes you a car...

patryca2112
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: patryca2112 » 18 lip 2008, 10:46

Dzieki dziewczyny wasze odpowiedzi bardzo mi pomagaja bo czuje ze sie rozpadam narazie nie mam sily robic z tym cokolwiek nie umiem zreszta nie chce mi sie z lozka rano wstac nic mi sie nie chce juz mi powiedzial zebym za bardzo nie podskakiwala bo mi pokaze i zebym nie byla taka madra bo kontraktu jeszcze nie mam z pracy a on moze mi napisac opinie do tej firmy no i niestety mnie nie przyjma.Smutne to zycie a mialo byc tak pieknie.Przepraszam ze zawracam wam glowe ale nie mam z kim pogadac dobrze ze jest to forum,jedyna osoba krorej mowie jest moja opiekunka do dzieci ona u nas mieszkala i powiedziala w zyciu by nie byla z kims jak moj maz i obiecala mi pomooc zajmie sie dziecmi jak bede w pracy
Cukiereczek za strone dzieki poczytam napewno
Teraz czekam na efekt koncowy

Awatar użytkownika
viki
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: viki » 18 lip 2008, 10:49

przepraszam patryca ale to dXXXk jest straszny....

nie przejmuj sie nim. najlepiej nie reaguj na jego zaczepki tylko idz po porade i ty mu pokaz. poza tym dlaczego jego opinia ma ci zepsuc pracę?
Kocham mój nowy biust. Szkoda, że nie poszłam na zabieg wcześniej....

Awatar użytkownika
viriel
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: viriel » 18 lip 2008, 11:22

Przepraszam bardzo a czy wy mieliście rozdzielność majątkową?????
Jeśli nie to jakim prawem on zabiera wszystkie rzeczy mówiąc, że za nie zapłacił, bo Ty nie pracowałaś?????
Może się mylę, ale chyba należy Ci się połowa wszystkiego co zostało nabyte podczas trwania małżeństwa :!:
Ja bym mu nic nie pozwoliła zabrać- dla zasady :!: Nie przysyłał Ci pieniędzy jak byłaś w Polsce- co on sobie wogóle nie wyobraża, żeby teraz Cię w skarpetkach zostawiać :shock: :shock: :shock: :evil: Gdzie on ma honor :?: :?: :?: Przepraszam, ale viki ma racje- dXXXk to dobre określenie :evil:
A takie pogróżki o zepsuciu opinii w pracy to on sobie może wsadzić wiesz gdzie :-?
Chyba wystarczy, że powiesz w pracy, że się rozwodzisz z mężem i on próbuje Ci teraz zaszkodzić, że Cię zostawił, to chyba nie będą brali jego gadania pod uwagę- przynajmniej ja bym nie wzięła na ich miejscu...

patryca2112
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: patryca2112 » 18 lip 2008, 11:40

Nie mielismy rozdzielnosci majatkowej ale ze ja siedzialam w domu on wszystko urzadzil wiec zabiera niech sobie wezmie nie ma serca dlatego jest mi tak ciezko corka dostala komputer na prezent i tez go zabiera bo on go kupil jej nie rozumiem tego on chce mi na zlosc zrobic zniszczyc mnie zebym sie poddala i zalamala wie ze mam slabo psychike juz mi kiedys nie tak dawno powiedzial ze z dwojgiem dzieci juz i tak mnie nikt nie ze chce
Teraz czekam na efekt koncowy

Awatar użytkownika
cukiereczekPL
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: cukiereczekPL » 18 lip 2008, 11:41

patryca2112, dobrze ze masz opiekunke pati i ze ona ci pomoze!
super.
a kto wezmie pod uwage jego opinie w firmie? gyby nawet tak bylo to oni zawsze zweryfikuja to z toba a ty powiesz jak jest ze rozstajecie sie a on ci uprzyksza zycie...
zreszat jak nieta praca to inna.
skad jestes? bo moze moglabym pomoc z praca...

nie znizaj sie do poziomu tego dupka i pokaz mu ze mozesz zyc lepiej i bez niego!
niektorzy faceci sa okropni. nie dojrzale dupki! wkurzylam sie :evil:
Having an expensive camera doesn't make you any more of a photographer than sitting in a garage makes you a car...

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 18 lip 2008, 12:31

Art. 31. § 1. Z chwilą zawarcia małżeństwa powstaje między małżonkami z mocy ustawy wspólność majątkowa (wspólność ustawowa) obejmująca przedmioty majątkowe nabyte w czasie jej trwania przez oboje małżonków lub przez jednego z nich (majątek wspólny). Przedmioty majątkowe nieobjęte wspólnością ustawową należą do majątku osobistego każdego z małżonków.

Patrycja,to ze nie pracowalas nie ma wplywu. Wszystko(procz osobistych rzeczy itp) z chwila podpisnia aktu malzenstwa co osiagneliscie (niewazne kto zarabial pieniadze) dzieli sie na pol!
przyklad:
Pan Jan kupił nowy telewizor. Zapłacił środkami z własnego wynagrodzenia. Faktura sprzedaży została wystawiona na jego nazwisko. Mimo tego nabyty telewizor wchodzi w skład majątku wspólnego.
Na osobisty majatek podlegaja przedmioty majątkowe nabyte przed powstaniem wspólności ustawowej (przedmioty nabyte przed ślubem)lub nabyte przez dziedziczenie lub gdy zostala podpisana przed notariuszem(moze byc rowniez podpisana wtrakcie trwania malzenstwa) rodzielczosc majatkowa.....itp ...

A tak poza prawem to przykro mi... :cry: duzo facetow glupieje za granica(przewaznie gdy malzestwo rozstaje sie przez wyjazd zarobkowy ) a kobiety zostaja same,samotnie wychowujace dzieci,tzw slomiane wdowy... przeje....

Awatar użytkownika
Poli
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Poli » 18 lip 2008, 12:58

patryca2112 pisze: powiedzial zebym za bardzo nie podskakiwala bo mi pokaze i zebym nie byla taka madra bo kontraktu jeszcze nie mam z pracy a on moze mi napisac opinie do tej firmy no i niestety mnie nie przyjma.

Patrycja a kim on jest , aby opinie pisac do twojego szefa :-? , byl twoim pracowadwca czy co :?: .

Jestem w szoku jak czytam to co piszesz, tak jak dziewczyny pisaly nie ma on prawa zabrac wszytskiego z domu, poniewaz polowa jest twoja, druga sprawa on decyduje ile ma ci dac na dzieci :-| , to jakas parodia.

Patrycja nie daj sie, walcz o swoje, nie daj sie zostawiac gola i wesola.

Sama jestem po rozwodzie i powiem, ze sad jest zawsze po stronie matki z dziecmi i tobie bedzie przychylny. Frajer nie moze zabrac ci wszytskeigo i rzucic iles funtow z wielkiej laski :evil:

Awatar użytkownika
cukiereczekPL
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: cukiereczekPL » 18 lip 2008, 12:59

Londyjka pisze:duzo facetow glupieje za granica
no wlasnie..sluchajcie , do niedawna myslalam ze to takie ogolne pojecie ale nieee
nasi znajomi dwie pary zwiazki dluugo letnie i sie roschodza bo nagle sie nei dogaduja..
kazdy zarabia dobre pieniadze,poznali nowych ludzi maja swoje nowe sprawy i juz nie razem ale osobno bardziej podoba sie zycie...
nie kazdemu ten poscig za lepszym zycie wyszedl na dobre :roll:
zaczynam nie lubic obczyzny :evil:

Awatar użytkownika
daria_1
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: daria_1 » 18 lip 2008, 13:01

patryca2112 pisze: corka dostala komputer na prezent i tez go zabiera bo on go kupil jej
no nie moge.... zeby jeszcze dziecku zabierac rzeczy :!: :!: :-x co to za debil :?: po***
go chyba calkiem :!: jaka ja jestem zla :!: jak mozna byc takim wrednym :?: w glowie sie nie miesci...
patryca bardzo ci wspolczuje...naprawde. ale nie mozesz sie poddac, patrz do przodu, walcz dla dzieci i dla siebie, walcz zeby on zrozumial co stracil :!:
juz kiedys pisalam o mojej cioci ze sie rozwiodla, zostala sama z 2 dzieci. napoczatku oczywiscie nie bylo latwo ale nie poddala sie i dzisiaj jest w nowym zwiazku, jest szczesliwa :-)
za ciebie tez trzymam kciuki :-P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Damskie sprawy”