Na emigracji- czyli jak sie odnaleźć ?:)cz.2

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
cukiereczekPL
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: cukiereczekPL » 03 lip 2008, 08:23

Samanthii pisze:...ja dzisiaj caly dzien przeplakalam... :cry:

...i sama nie wiem z jakiego powodu...Obrazek

Obrazek
tak to jest Samanti ze w tym stanie sie czasami placze bez powodu..
ah te wahania nastrojow...
:mrgreen: ;-) hormony ;-)

http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... 429781.jpga to tak dla tych o przy winku doly zapijaja hihihi
Having an expensive camera doesn't make you any more of a photographer than sitting in a garage makes you a car...

Awatar użytkownika
ghostdog
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: ghostdog » 03 lip 2008, 12:19

No i jak Sam przezylas te noc?????

Co do naszych wczesniejszych postow ....to ja zawsze uwielbialam jezdzic do domu....i tez ciagnie mnie tam spowrotem....mam wielkiego dolka po powrocie...zwiazanego z tym ze tu jestem i to ze moj Mezczyzna jest jakis od dlugiego czasu inny :roll: taki ode mmnie odsuniety i czuje sie samotna :-(
2006 Latkowe cycuchy
2008 Kasprzykowe powieki
botoxik here i come:)

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 03 lip 2008, 12:35

ghostdog, przykro mi,wiem,ze to najgorsze jak sie jest na obczyznie i nawet we wlasnym facecie nie ma sie oparcia,bo ciagle czyms zajety.Ja tez ostatnio mam jakis kryzys... :roll:
"Jeśli szczęście się do nas uśmiecha, trzeba z tego korzystać i starać się mu dopomóc, tak jak ono pomaga nam."Paulo Coelho

Awatar użytkownika
shandapanda
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: shandapanda » 03 lip 2008, 13:58

jak sobie pomysle,ze mam wrocic do mojej miesciny to nie widze zadnych perspektyw jednak coraz czesciej mysle o powrocie :roll: Misia- nie chodzi mi o to,ze Dublin jest malourokliwym miejscem( ja mieszkam na Tallaght w apartamentowcu)ale mam juz tego miejsca ogolem dosyc :evil:
21.01.2009' -350cc Eurosilicone HP
15.10.2010'- nie ma juz Gucia =(

Maj 2010- 'Powrot do natury'-grupa wsparcia :D czyli zapuszczamy wloski ;)

Samanthii
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Samanthii » 03 lip 2008, 14:46

ZYJE ! :mrgreen:

...wlasnie przyszedl do mnie pan... :-|

...musi naprawic to durne okno.... :evil:

...hihi , nawet fajnie , bo bede miala przynajmniej z kim pogadac..
- gosc bedzie moim dzisiejszym psychologiem http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... ii/mam.gif

...nie spalam za duzo (ze strachu) ,wiec zmeczona sie czuje ,ze szok http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... asypia.gif

...mezus wraca dzisiaj w nocy do domku :-P - w koncu !!!!!!!!!!!!!!
http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... tanczy.gif

...wiecie, ja nigdy nie mialam dola ,po powrocie z polski :!: - wrecz przeciwnie:
bedac tam ,chcialam jak najszybciej do domku ! http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... 000003.gif

TO MOJ PIERWSZY RAZ ! :-? :-| :roll:

...moze dlatego, ze mieszkam tutaj zaledwie od miesiaca...
...zostalam calkiem sama (bez psa, bez meza ,bez znajomych,bez pracy ... :-( )

...kiedy " siedzialam" w genewie, czy w kiel -bylo zupelnie inaczej !!!
...z kazdego pobytu w polsce - wracalam jak na szpilkach ! :shock:

sama nie wiem ,czemu teraz jest mi tak smutno................. :-| :roll:
...to chyba nie jest moje miejsce...

http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... ii/nie.gif
...

a najgorsze bylo ,jak mi moja mamcia powiedziala przez telefon cos takiego:

"wiesz kotku, strasznie mi sie smutno zrobilo w niedziele, jak pojechalas..." http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... i/1523.gif

Awatar użytkownika
ghostdog
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: ghostdog » 03 lip 2008, 15:04

Sam..to przez te samotnosc...dlatgo....a czy Wy nigdy nie zostaniecie na jakims miejscu na dluzej :?: :-? ...u siebie w domu jest inaczej bo nawet sasiedzi znaja Cie od malego i zawsze zagadaja, znane uliczki itp no i rodzinka plus troche znajomych(ci ktorzy zostali) i jakos tak samotnie czlowiek sie nie czuje...

Londyjko..ach no coz....u mnie Mis stwierdzil ze chcialby miec juz zone i rodzine(czytaj -dzieci) ale ja nie czuje sie w 100% pewna ze bede z nim szczesliwa i za dla niego powinnam zostac tu na stale, po zdradzie jego jak wrocilismy do siebie to staral sie jak tylko mogl przez rok....ale w tym roku( a minelo juz 6 mcy) jest nijako i wieje w zwiazku chlodem i nie czuje by on sie staral i mnie uwielbial czy tez az tak strasznie kochal....a on na to ze jest nieszczesliwy bo chcialby miec juz baby itp...a ja wciaz nie czuje sie pewna ...i tak kolo sie zamyka...lece na 17ta do roboty...pewnie w koncu zajme sie czyms innym niz nijakoscia mojego tu ostatnio pobytu :-|

Oby u Was bylo sloneczniej ;-)
2006 Latkowe cycuchy
2008 Kasprzykowe powieki
botoxik here i come:)

Awatar użytkownika
shandapanda
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: shandapanda » 03 lip 2008, 15:20

wrrrrrrrrr :evil: widze,ze nie ja jedna tutaj mam problemy/doly i glupio mi to mowic,ale ciesze sie,ze nie jestem sama :roll: Jak juz pisalam pare stron temu,sprowadzilam sobie na glowe dwoch kolegow.Szczescie w nieszczesciu,ze nieodpowiadala im praca przez agencje(mi tez by to nieodpowiadalo)i dzisiaj nadszedl dzien,ze znowu jestesmy w domu sami :mrgreen: Fakt faktem jest jakos cicho,ale chyba tego bylo nam trzeba :roll:
21.01.2009' -350cc Eurosilicone HP
15.10.2010'- nie ma juz Gucia =(

Maj 2010- 'Powrot do natury'-grupa wsparcia :D czyli zapuszczamy wloski ;)

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 03 lip 2008, 15:20

ghostdog, my tez mamy wlasnie zamiar sie przeniesc, do Anglii,ja juz w tym Glasgow nie moge( tym bardziej,ze mieszkam w jakiejs pipidowie pod Glasgow) z jednej strony wrocilabym do samego miasta(ale tam tez zadnych porzadnych zanjomych a ni nikogo nie mam plus nieznosna pogoda) a zdrugiej strasznie sie boje czy podolamy w nowym miejscu,wszystko trzeba zaczac od poczatku,i praca i mieszkanie itp... najbardziej wlasnie ta samotnosc i ten klimat mnie tu dobija... wiem,ze trzeba cos zmienic,bo jak sie bedzie trwac w tym dalej to nic sie nie zmieni.
A z facetami to tak zawsze jest niestety,ja tez mam chwile zalamania...
Nie wyobrazam np w tym miejscu gdzie jestem miec dziecka. Musze sie chyba przeniesc i zaczac wszystko jeszcze raz,bo jak sie przez 3 lata mojego pobytu w szkocji nic na lepsze nie zmienia to raczej samo sie nie zmieni,prawda?
"Jeśli szczęście się do nas uśmiecha, trzeba z tego korzystać i starać się mu dopomóc, tak jak ono pomaga nam."Paulo Coelho

Awatar użytkownika
Anielicanrw
Uzytkownik zbanowany
Uzytkownik zbanowany

Post autor: Anielicanrw » 03 lip 2008, 18:21

cukiereczekPL ja wlasnie dzis taka jak na zalaczonym obrazku...
shandapanda pisze:sprowadzilam sobie na glowe dwoch kolegow
a Ty kochana swoich problemow to nie masz...ja wiem po sobie ze pomagalam wielu ludziom..i wiesz co...zawsze sie to obracalo przeciwko mnie...wiec zyj Ty swoim zyciem i niech kazdy radzi sobie sam...to moja rada...bo po dupie dostaniesz od jeszcze nie jednej kolezanki i kolegi...np za to ze pochmurny dzien a ty mowilas ze czasem tam slonce swieci...
ghostdog pisze:po zdradzie jego jak wrocilismy do siebie to staral sie jak tylko mogl przez rok....ale w tym roku( a minelo juz 6 mcy) jest nijako i wieje w zwiazku chlodem i nie czuje by on sie staral i mnie uwielbial czy tez az tak strasznie kochal....
powiem krtotko siadl na d... i mysli ze cie zdobyl i odkupil winy....cholera faceci!!!
Samanthii pisze:...z kazdego pobytu w polsce - wracalam jak na szpilkach !
dlaczego???

Samanthii
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Samanthii » 03 lip 2008, 18:34

Anielicanrw pisze:
Samanthii pisze:...z kazdego pobytu w polsce - wracalam jak na szpilkach !

dlaczego???
...poniewaz tesknilam za moim domem, za znajomymi ... :-P

ludzie w kiel czy w genewie oakazli sie "lepszymi" przyjaciolmi niz w polsce, mieli tez inna mentalnosc...

...na polakach przejechalam juz sie nie raz ! :evil:

Zablokowany

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”