ostatnio oglądany film...

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
-asia
Senior Moderator Beauty
Senior Moderator Beauty

Post autor: -asia » 03 cze 2008, 23:29

Indiana Jones - poprzednie części były lepsze i bardziej wciągające.... mam wrażenie, że to już zakończenie serii ;-) Szkoda.... bo mam sentyment 8-)

Awatar użytkownika
adrenalina
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: adrenalina » 05 cze 2008, 10:59

virriel, fakt specyficzny humor...ale akcja tak wartka, ze ja wymiekłam po prostu :-/ ja lubie film zakrecony, gdzie trzeba myslec, głowic sie, co, jak, dlaczego... a to?...fakt komedia, ale mnie uspila totalnie...
No i ponawiam pytanie czy ktos juz widzial te Ruiny???
"To tylko pies, tak mówisz
Tylko pies
A ja Ci powiem
Że pies to czasem więcej jest
niż człowiek..."

Awatar użytkownika
adrenalina
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: adrenalina » 09 cze 2008, 08:50

W sobote ogladalam "mroczna zeke" hmmm... mozna to porownac do "oceanu strachu" ...obejrzec mozna, ale na kino to szkoda kasy moim zdaniem
Tylko pies
A ja Ci powiem
niż człowiek..."

Awatar użytkownika
viriel
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: viriel » 09 cze 2008, 13:44

Byłam ostatnio na filmie "Kochanice króla" (The Other Boleyn Girl)- podobał mi się, aczkolwiek super zachwycona nie byłam. Henryk VIII był zbyt przystojny jak na mój gust i nijak nie podobny do oryginału (ale może to akurat dobrze :-P ;-) ) , no i ten polski tytuł ;-) :roll: No i nazywanie tego filmu historycznym to tez lekka przesada :-P

Awatar użytkownika
adrenalina
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: adrenalina » 09 cze 2008, 14:40

virriel, ja lubie tego typu filmy..wiesz ogolnie ludzie w tamtych czasach byli raczej koszmarni hahahah a teraz trudno znalezc takich wsrod aktorow...ale niestety to o czym film opowiada mialo miejsce... zreszta dalszy watek ciagnie Elzbieta I ...wowczas dzialy sie takie animozje, ze nam w dzisiejszych czasach nie miesci sie to w glowach...moze to i dobrze, ze taki film uchyla rabka tajemnicy i mamy obraz monarchii tamtych czasow.
Tak odbiegając od Anglii - co najzabawniejsze...tam gdzie teraz jest kolebka mody, subtelnosci i pieknych perfum (Francja)...to wtedy bylo kolebka smrodu, brudu i innych swinstw...
Takze mysle, ze z powodzeniem mozna to nazwac historia...bo przeciez taka byla
Tylko pies
A ja Ci powiem
niż człowiek..."

Awatar użytkownika
viriel
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: viriel » 09 cze 2008, 14:58

adrenalina pisze:ale niestety to o czym film opowiada mialo miejsce... zreszta dalszy watek ciagnie Elzbieta I ...wowczas dzialy sie takie animozje, ze nam w dzisiejszych czasach nie miesci sie to w glowach...moze to i dobrze, ze taki film uchyla rabka tajemnicy i mamy obraz monarchii tamtych czasow.
No właśnie nie do końca tak to wyglądało w rzeczywistości jak to zostało przedstawione, ale film jest ekranizacją książki, także ma prawo odbiegać od prawdziwych wydarzeń ;-)

Awatar użytkownika
adrenalina
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: adrenalina » 10 cze 2008, 08:13

virriel, heh dokladnie, ale praktycznie kazdy film ciut odbiega od rzeczywistosci;)
Pozdrawiam:)))
Tylko pies
A ja Ci powiem
niż człowiek..."

Awatar użytkownika
dziewczynka1
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: dziewczynka1 » 15 cze 2008, 21:41

dziewczyna moich koszmarow. film z benem stilerem. ogladalam 5 razy jest swieeeeeeeetny, po prostu jaja na calego, bardzo smieszny, na poprawienie humoru jak znalazl. pierwszy raz bylam na nim w kinie, teraz juz mam zamowiony od kumpeli na dvd. kocham ten film. zreszta ben stiler chyba ma same dobre filmy, no moze poza tym takim co sie chyba nazywal "zawisc" co jego sasiad wynalazl urzadzenie ktore likwidowalo kupy i stal sie przez to strasznie bogaty i ben mu zazdroscil. .. :roll:
juz ponad roczek od obciecia nochala :D super happy (dr Broma)

Awatar użytkownika
adrenalina
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: adrenalina » 20 cze 2008, 09:39

Wczoraj obejrzałam sobie Shutter - Widmo (2008) ... no, na reklamie telewizyjnej to mialam gesia skorke na raczkach, ale... na 10 mozliwych moge dac 4,5. Fakt mozna obejrzec, ale spodziewalam sie czegos oryginalniejszego...
Nie wspomnę już o tym, że po 15, no moze 20 minutach chyba filmu wiedzialam juz o co kaman :D

PS. Czy ktos widzial juz Zdarzenie???? kolejny raz ponawiam pytanie.. bo ja mam, ale nie ma jeszcze napisow :-?
Tylko pies
A ja Ci powiem
niż człowiek..."

Awatar użytkownika
nadinn
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: nadinn » 20 cze 2008, 09:46

a wiecie co? ja od dwóch tygodni wieczorami prawie nic nie oglądam bo mój mąż od 18 włącza polsat sport i lecą te zakichane Mistrzostwa Europy w piłce nożnej :roll: .
Przypsiaciółki jakoś nie mają czasu na kino więc zostaje mi net.
Oby do następnej niedzieli, kiedy to wszystko się już zakończy :-)
Ubogich duchem staĂŚ jedynie na tani optymizm;
Kosztuje wprawdzie drogo, ale innych.

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”