Na emigracji- czyli jak sie odnaleźć ?:)

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
natalya
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: natalya » 07 cze 2008, 22:57

Samanthii pisze:...niemcy sa duuuza lepsza druzyna od naszych -ale cuda sie tez zdarzaja !
niemcy to jedna z najlepszych druzyn.... :-|
ale nasi jak chca, to tez potrafia :-)

poki pilka w grze, to wszystko moze sie zdarzyc :!:
mam nadzieje, ze jutro naszym szczescie dopisze :-P
18.07.07 dr Cieslik- calkowita korekcja nosa
12.08.08 dr Cieslik- powiekszenie ust

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 07 cze 2008, 22:58

Ciezko sie polakom zyje w uk,mysle,ze gdzies w zachodniej europie-niemcy,holandia czy francja nie jest tak zle. tu polak musi spinac posladki,ze tak powiem,jak wychodzi wieczorem na ulice...nie jest sie soba,nie czuje tej wolnosci i wspolnoty,powoli mam juz powaznie dosc zycia w tym kraju. Marze o Francji.Od dziecka.Ale prawda jest taka,ze francja jest tylko dla francuzow.nawet jak niby te granice dla pracy we fr otwarli to takie wymagania jak czytalam,ze w sumie tak otwarli jakby nie chcieli otworzyc
"Jeśli szczęście się do nas uśmiecha, trzeba z tego korzystać i starać się mu dopomóc, tak jak ono pomaga nam."Paulo Coelho

Awatar użytkownika
cukiereczekPL
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: cukiereczekPL » 07 cze 2008, 23:04

Londyjka pisze:polak musi spinac posladki,ze tak powiem,jak wychodzi wieczorem na ulice...nie jest sie soba,nie czuje tej wolnosci i wspolnoty,powoli mam juz powaznie dosc zycia w tym kraju.
to niestety prawda
pare lat temu tak niebylo - tzn ja tego nie odczuwalam a teraz jest jakby gorzej..
niewiem czy to przez taka duza ilosc nas tu a moze przez te programy jakie leca w ang tv o polakach.... moze media powoduja ze oni traktuja tu polaka jak wroga....
oby to sie zmienilo bo ja tez sie zastanawiam nad zmiana kraju...ale moze na jakis cieplejszy :lol:
Having an expensive camera doesn't make you any more of a photographer than sitting in a garage makes you a car...

Awatar użytkownika
Anielicanrw
Uzytkownik zbanowany
Uzytkownik zbanowany

Post autor: Anielicanrw » 07 cze 2008, 23:05

Dziewczyny mieszkam w samym sercu Niemiec...i taka szpile moja flaga im wlozylam...bez strachu....moze nam sie uda :lol:

Awatar użytkownika
cukiereczekPL
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: cukiereczekPL » 07 cze 2008, 23:06

Dziewczyny mieszkam w samym sercu Niemiec...i taka szpile moja flaga im wlozylam...bez strachu....moze nam sie uda
powodzonka...
ale piszesz ze wysoko mieszkasz wiec moze szyby nie poleca ;-) ;-)
Having an expensive camera doesn't make you any more of a photographer than sitting in a garage makes you a car...

Awatar użytkownika
Anielicanrw
Uzytkownik zbanowany
Uzytkownik zbanowany

Post autor: Anielicanrw » 07 cze 2008, 23:11

cukiereczekPL pisze:ale piszesz ze wysoko mieszkasz wiec moze szyby nie poleca
nie tu nie te klimaty co w UK...

Samanthii
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Samanthii » 07 cze 2008, 23:11

Londyjka pisze:Ciezko sie polakom zyje w uk.
wow- nie wiedzialam.....
...wspolczuje ... :-|
Londyjka pisze: Marze o Francji.Od dziecka.Ale prawda jest taka,ze francja jest tylko dla francuzow.nawet jak niby te granice dla pracy
Francja?! :roll:
...moge jechac -ale tylko na urlop :mrgreen:

...a dzisiaj jak bylam na meczu szwajcaria- czechy , to czulam sie jak na jakims pogrzebie... :-?
....... nuuuuudno - ze szok !
http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... aciaga.gif

...jutro na 100% bedzie lepiej ! :lol: tymbardziej ,ze w szwajcarii mieszka mnooooosto niemcow -hehehttp://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... erbaty.gif

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 07 cze 2008, 23:32

tez mysle nad zmiana kraju ale znowu inny jezyk...
dlaczego wszyscy nie mowimy wjednym jezyku :-? :lol:
a z tym uk to niestety smutna prawda...
nie mozna byc tu na luzie.
dzisiaj wlasnie jak chcialam isc do parku(najwiekszego w gl) to na bramie ogromny szyld,zabito dwie kobiety(nie polki,szkotki) 20 i 25 lat i ukradli ich samochod. Polowa parku jest niedostepna i obstawiana przez policje.
brytole zabijaja tez siebie samych... :-( a co dopiero jak widza "innych"
"Jeśli szczęście się do nas uśmiecha, trzeba z tego korzystać i starać się mu dopomóc, tak jak ono pomaga nam."Paulo Coelho

Awatar użytkownika
cukiereczekPL
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: cukiereczekPL » 08 cze 2008, 08:28

tu tez ostatnio zadzgali nozem murzynka w jakiejs awanturze w pubie...
ostatnio obrobili czyjs dom i ze tam nie spodziewanie byl facet to go pocwiartowali...
brrrrr.....
straszne te historie ale niestety prawdziwe.
ale nie bede juz o tym pisac bo az ciarki mam na plecach............
skupmy sie na meczu polska niemcy..
ah.....
piwo sie chlodzi.... musze tylko po jakies przekaski skoczyc do sklepu ;-)

Awatar użytkownika
Vodia
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Vodia » 08 cze 2008, 10:07

Londyjka Ty o Francji a ja o Szwajcarii zawsze marzylam. Ale tam ciezko z pozwoleniem na pobyt :-?

Mam bliska rodzine w UK i mialam do nich wyjezdzac :-| u nich naszczescie takie cyrki sie nie dzieja. Ale oni to na zadupiu mieszkaja gdzie polowa to ludzie z innych krajow wiec moze tak zle by nie bylo :lol:

Slowa Anielicy mnie zdziwily, ze w Niemczech nie ma zlego traktowania. A moj chlopak troche polski troche niemiecki ciagle mowi ze nie wyjedzie do Niemiec bo tam pewnie jawna dyskryminacja. Ja mu juz powiem :lol:
11.06.2007 - nos (CKN) - dr Łątkowski
21.03.2016 - znowu nos (część chrzęstna) - dr Skupin :)
czas na usta...

Zablokowany

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”