Wzrost - czy go lubicie, jakie ma znaczenie ?

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
natalya
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: natalya » 20 mar 2008, 14:44

mozg...ty znowu swoje :roll:
po jakiemu trzeba do ciebie mowic, zeby w koncu cos dotarlo?
co za typ.... :roll:
mozg pisze:Ja akurat lubię skromne dziewczyny, ale tutaj piszę tylko o moich preferencjach, bo zdania ogółu są podzielone, jedni wolą zdecydowane kobiety inni skromne.
a co ma zdecydowanie do skromnosci?? dziewczyna moze byc skromna, a jednoczesnie zdecydowana i pewna siebie. z twojego rozumowania wynika, ze skromnym dziewczynom brak zdecydowania. nic bardziej blednego!
mozg pisze:Ja jakbym usłyszał(ale pewnie nigdy nie usłyszę, bo wy wolicie olewać faceta zamiast dać jasno do zrozumienia, że nie jesteście zainteresowane) słowa "jesteś super, ale w moim typie" albo "możemy być tylko przyjaciółmi" to bym wiedział, że dana kobieta uważa mnie za beznadziejnego faceta i każdy logicznie myślący facet tak uważa.
znowu blad! moge to potwierdzic na moim wlasnym przykladzie, bo mialam sytuacje, kiedy facet byl przystojny, wysoki, intelgentny, kulturalny- jednym slowem niczego mu nie brakowalo, ale nie byl w moim typie. po prostu nie bylo tego czegos miedzy nami. oczywiscie nie zmienia to faktu, ze facet byl super.
nie mozna wychodzic z zalozenia, ze jesli sie komus nie podobamy, to od razu jestesmy beznadziejni. zreszta i tak wszystkim nie dogodzisz, bo zawsze beda osoby, ktorym bedziesz sie bardzo podobal i takie, ktorym nie spodobasz sie w ogole, bez wzgledu na to jak wygladasz, jaki jestes, ile masz wzrostu itd. nie da sie lubic wszystkich, ani byc lubianym przez wszystkich. nawet gdybys byl najwspanialszy, to zawsze znajdzie sie ktos, komu sie nie bedziesz podobac.

wiadomo, ze kazdy ma jakis swoj typ. ja tez mialam, tylko za kazdym razem tak sie jakos skladalo, ze mimo wszystko wybieralam facetow, ktorzy wlasnie nie byli w moim typie i powiem jedno: nigdy nie zamienilabym ich na zadnych innych! dla mnie byli idealni, nawet jesli brakowalo im do idealu(tak jak i kazdemu z nas :!: )
18.07.07 dr Cieslik- calkowita korekcja nosa
12.08.08 dr Cieslik- powiekszenie ust

Villemo
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Villemo » 30 mar 2008, 22:03

ze strony: http://facet.interia.pl/ciekawostki/roz ... 82186,4823
Kiedy przyszła kolej badań wpływu wzrostu na życie prywatne mężczyzn, wnioski były odwrotne. Średni wzrost w grupie badanych panów wynosił 177 centymetrów. Kobiety jednak preferowały mężczyzn o wzroście wyższym niż średni. Największym powodzeniem cieszyli się panowie ze wzrostem 183 cm, co nie pozostawało bez przełożenia na ich sukcesy reprodukcyjne. Wyżsi panowie częściej posiadali potomstwo. Kierowniczka zespołu badawczego, Daniel Nettle, zwraca uwagę, że kobiety zawsze pożądały wysokich mężczyzn, gdyż za tymi na ogół stała siła fizyczna, władza i pieniądze. Matki, pragnące tego samego dla swoich dzieci, właśnie takich mężczyzn najchętniej wybierają na ojców.
Co to ja ostatnio pisałam o biologii ;) :badgrin:
http://www.suwaczek.pl/cache/8b9694d8d0.png
16.07.2007 Dr Skupin- Mentor anatomiczne 330cc MP pod miĂŞsieĂą

mozg
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty

Post autor: mozg » 31 mar 2008, 00:56

Bardzo fajnie, że podałaś tą stronę. Jest tam ankieta, w której tylko 17% facetów preferuje wysokie kobiety(ale i tak pewnie 175 cm to jest dla nich max), nawet niskie mają większe powodzenie.

Ziomek1929
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty

Post autor: Ziomek1929 » 31 mar 2008, 18:31

Ja mam 178cm ale chciałbym mieć więcej

Awatar użytkownika
Pati80
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: Pati80 » 31 mar 2008, 18:48

Ja mam 162 cm tylko :cry: ,chcialabym miec pare cm wiecej,ale jak zaloze buty na obcasie mam 170 :-D

Awatar użytkownika
sylwiach
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: sylwiach » 02 kwie 2008, 14:09

mnie tez ratuja tylko wysokie obcasy,a teraz przyszla era butkow ktore przod maja napozdyzszeniu,wiec obcas moze byc jeszcze wyzszy to szybko mozna byc wysoki,ale jak sie zdejmie te butki... :badgrin: :-D
Usmiech,usmiech,usmiech...to co w kobietach mezczyzni uwielbiaja:-)

Awatar użytkownika
tweety37
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty
Kontakt:

Post autor: tweety37 » 03 kwie 2008, 14:04

to trochę dziwne, ale większość ludzi nie docenia tego co ma (osoba niższa chciałaby być wyższą, a wysoka niższą, ta z kręconymi włosami chce mieć proste, z prostymi kręcone - nikomu nie dogodzisz)
To tylko szczegóły, zawsze można założyć buty na obcasie lub baleriny..
Cieszmy się że mamy dwie ręce i dwie nogi, bo ile osób tylko w samej Polsce chciałoby być po prostu zdrowym człowiekiem.
02.07.08 dr Zawisz - juz po, jakos przezylam:)

Villemo
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Villemo » 03 kwie 2008, 21:48

Hmmmmm. niezbyt popularne i częste stanowisko na tym forum, gdzie większość z nas się "poprawia". ;)
http://www.suwaczek.pl/cache/8b9694d8d0.png
16.07.2007 Dr Skupin- Mentor anatomiczne 330cc MP pod miĂŞsieĂą

Awatar użytkownika
house_wk
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty
Kontakt:

Post autor: house_wk » 03 kwie 2008, 22:53

ja mam chyba koło 172 cm kurcze już daaaaaawno sie nie mierzyłam :P ale czuję się dobrze ze swoim wzrostem :)
sama nie wiem... boje sie ale nie cierpie swojego nosa :(

mozg
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty

Post autor: mozg » 03 kwie 2008, 23:31

sylwiach pisze:mnie tez ratuja tylko wysokie obcasy,a teraz przyszla era butkow ktore przod maja napozdyzszeniu,wiec obcas moze byc jeszcze wyzszy to szybko mozna byc wysoki,ale jak sie zdejmie te butki... :badgrin: :-D
To ile takie buty w sumie podwyższają? Jak tak dalej pójdzie to faceci też będą musieli sobie kupić coś wyższego, bo ktoś 180 cm będzie wyglądać na niższego od kobiety 160 cm ;) .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”