Wzrost - czy go lubicie, jakie ma znaczenie ?

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
*kawa*131
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: *kawa*131 » 19 mar 2008, 18:38

Mozg napisałeś: "Często piszecie, że mężczyzna powinien mieć minimum 180 cm, więc ja mam prawo napisać, że kobieta musi mieć minimum średniej wielkości piersi, długie nogi, zgrabną sylwetkę i kobiecy wzrost".

To rozumiem! i jasne że masz prawo tak napisać. Tylko że ja pisząc że podobają mi się mężczyźni ze wzrostem minimum 180cm nie napisałam że ci poniżej to karły, a ci powyżej 200cm to mutanty - prawda?! a ty niestety takiego stwierdzenia użyłeś i na tym polega różnica!

Sposób wyrażania własnego zadnia mówi wiele o człowieku a w szczególności o jego kulturze.
Także trochę kultury, szacunku oraz tolerancji człowieku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bo z takim podejściem do kobiet to je tylko odstraszasz.

Bo jeżeli nawet facet byłby nieziemsko przystojny - z wyglądu mój ideał a powiedział by "karlica" "mutant" o innej kobiecie, która nie mieści się w jego "szablonie" to jest po prostu spalony na starcie - mam nadzieję że rozumiesz co chciałam powiedzieć - dla mnie takie określenia świadczą o niedojrzałości faceta do tego by być z kobietą.
03-04-2008 - powiĂŞkszenie piersi dr Kasprzyk, 375cc okrÂągÂłe Mcghan Inspiria TRX

mozg
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty

Post autor: mozg » 19 mar 2008, 19:02

*kawa*131 pisze: To rozumiem! i jasne że masz prawo tak napisać. Tylko że ja pisząc że podobają mi się mężczyźni ze wzrostem minimum 180cm nie napisałam że ci poniżej to karły, a ci powyżej 200cm to mutanty - prawda?! a ty niestety takiego stwierdzenia użyłeś i na tym polega różnica!
Nie napisałaś, ale tak myślisz. Krótkie pytanie- dlaczego odrzuciłabyś na starcie faceta tylko z powodu niskiego wzrostu? Bo uważasz go za nieatrakcyjnego, gorszego i tyle. Co z tego, że ktoś mi nie powie czegoś wprost jak i tak wiem co o mnie myśli? To już wolę, żeby ten ktoś miał na tyle odwagi, żeby mi to powiedzieć.

Awatar użytkownika
natalya
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: natalya » 19 mar 2008, 19:25

mozg pisze:
*kawa*131 pisze: Nie wiem czy czułbyś się z tym rewelacyjnie gdyby dziewczyna powiedziała ci, że jesteś kobiecego wzrostu a w ogóle to karzeł z ciebie. Wydaje mi się że jest to nie w porządku wobec drugiego człowieka prawda.

To nie jest tak, że tylko mnie się nie podobają kobiety ponad 180 cm lub te z małym biustem. One się nie podobają większości facetów. Wśród kobiet panuje opinia, że niscy faceci są nieatrakcyjni lub że bruneci są atrakcyjniejsi od blondynów

co za bzdury..... :roll:

wiec zeby byc atrakcyjna dla facetow to trzeba miec duze cycki? :badgrin: i to wystarczy? :badgrin:
moze i faceci lubia duze cycki, ale za to kobiety nie lubia jak faceci zwracaja uwage tylko i wylacznie na te walory. moze kobieta z duzym biustem bedzie przez nich wybrana, ale na tym jednak koniec, bo kobieta na pewno nie wybierze prostaka, ktory widzi w niej tylko duzy biust :roll:
18.07.07 dr Cieslik- calkowita korekcja nosa
12.08.08 dr Cieslik- powiekszenie ust

Awatar użytkownika
natalya
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: natalya » 19 mar 2008, 19:42

mozg pisze:Nie napisałaś, ale tak myślisz
mozna powiedziec wprost, to co sie mysli, ale nie w sposob wulgarny. przekazana informacja bedzie dokladnie taka sama, z tym ze nikogo sie nie urazi
mozg pisze:Krótkie pytanie- dlaczego odrzuciłabyś na starcie faceta tylko z powodu niskiego wzrostu? Bo uważasz go za nieatrakcyjnego, gorszego i tyle.
hahahaha!!!!!dobre :badgrin: powiedz mi czy ty naprawde tak myslisz czy moze to jakas prowokacja? nie wiem jak inne kobiety, ale ja na pewno nie odrzucilabym na starcie faceta tylko dlatego, ze jest niski :roll:
a moze ktos ciebie odrzucil i teraz dobierasz sobie do glowy? chociaz pisales, ze masz 179 wiec mysle, ze to chyba nie wzrost byl tutaj problemem........
mozg pisze:Co z tego, że ktoś mi nie powie czegoś wprost jak i tak wiem co o mnie myśli? To już wolę, żeby ten ktoś miał na tyle odwagi, żeby mi to powiedzieć.
a po jaka cholere ma ci mowic, skoro i tak wiesz o czym mysli :roll:
ps: masz jakis sposob na czytanie w myslach? sama chcialabym miec takie zdolnosci ;)

mozg
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty

Post autor: mozg » 19 mar 2008, 19:45

natalya pisze: wiec zeby byc atrakcyjna dla facetow to trzeba miec duze cycki? :badgrin: i to wystarczy? :badgrin:
moze i faceci lubia duze cycki, ale za to kobiety nie lubia jak faceci zwracaja uwage tylko i wylacznie na te walory. moze kobieta z duzym biustem bedzie przez nich wybrana, ale na tym jednak koniec, bo kobieta na pewno nie wybierze prostaka, ktory widzi w niej tylko duzy biust :roll:
A Ty byś patrzała na walory faceta, który ma 160 cm wzrostu? Wątpię. Każdy element urody musi być na jakimś poziomie.

mozg
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty

Post autor: mozg » 19 mar 2008, 19:50

natalya pisze: mozna powiedziec wprost, to co sie mysli, ale nie w sposob wulgarny. przekazana informacja bedzie dokladnie taka sama, z tym ze nikogo sie nie urazi
Wręcz przeciwnie. Jeśli ktoś nie chce mojego towarzystwa to wszystko mi jedno, czy powie odejdź czy spadaj na drzewo. Tak samo jest jeśli ktoś miałby mi powiedzieć o jakiejś mojej wadzie. Powiedzmy, że miałbym kilkanaście cm mniej, to byłoby mi wszystko jedno, czy jakaś kobieta powie, że jestem za niski, czy że mam wzrost siedzącego psa.

Awatar użytkownika
*kawa*131
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: *kawa*131 » 19 mar 2008, 20:21

Oj Mozg ty na prawdę masz ogromny kompleks z tym wzrostem. Przestań się tak na nim skupiać bo to bez sensu. Działa to odpychająco!!!

Mozg napisałeś: "Nie napisałaś, ale tak myślisz. Krótkie pytanie- dlaczego odrzuciłabyś na starcie faceta tylko z powodu niskiego wzrostu? Bo uważasz go za nieatrakcyjnego, gorszego i tyle"

To nie tak, na pewno nie gorszego i nie nieatrakcyjnego. Bo niby dlaczego? - gorszego, tylko dlatego że ma 178 cm -bzdura - chłopie wyluzuj!!!! Po prostu czuję się bezpiecznie przy facecie, który jest o głowę ode mnie wyższy i tyle, ale to nie znaczy że każdy wyższy o głowę ode mnie będzie idealny bo np. będzie chamem do potęgi!

Wzrost nie świadczy o tym jak ktoś jest miły, uczuciowy, wyrozumiały i w ogóle kochany oraz jak potrafi szanować drugiego człowieka.

I nigdy proszę nigdy! nie zakładaj co kto myśli bo grubo się chłopie mylisz!!!! a w szczególności w przypadku kobiet
Zacznij myśleć pozytywnie o swoim wzroście bo kompleks cię zeżre!!! uwierz dla wielu kobiet twój wzrost jest idealny ale nad kulturą musisz popracować ;)

P.S. nie możesz być idealnym dla wszystkich to nie możliwe i pogódź się z tym - będzie ci łatwiej. Dla jednych kobieta o wzroście 155cm będzie za niska bądź tak jak dla ciebie "karlicą" ale dla innego faceta będzie najpiękniejsza i najkochańsza na świecie.

Dlaczego tego nie możesz zrozumieć i narzucasz nam swoje gusta?!
03-04-2008 - powiĂŞkszenie piersi dr Kasprzyk, 375cc okrÂągÂłe Mcghan Inspiria TRX

Awatar użytkownika
natalya
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: natalya » 19 mar 2008, 21:48

mozg pisze:Wręcz przeciwnie. Jeśli ktoś nie chce mojego towarzystwa to wszystko mi jedno, czy powie odejdź czy spadaj na drzewo. Tak samo jest jeśli ktoś miałby mi powiedzieć o jakiejś mojej wadzie. Powiedzmy, że miałbym kilkanaście cm mniej, to byłoby mi wszystko jedno, czy jakaś kobieta powie, że jestem za niski, czy że mam wzrost siedzącego psa.
ale mi wlasnie nie chodzilo o ciebie, tylko o innych. moze tobie jest wszystko jedno(czyzby??) i tym lepiej dla ciebie, jednak nie wszyscy maja takie podejscie jak ty i sie nie przejmuja
mozg pisze:A Ty byś patrzała na walory faceta, który ma 160 cm wzrostu? Wątpię. Każdy element urody musi być na jakimś poziomie.
oczywiscie ze patrzylabym. kazdy ma jakies walory, nie tylko wysocy. i wole faceta, ktory sam w sobie jest na poziomie niz takiego u ktorego tylko elementy urody sa na jakims poziomie. gdybym miala wybor pomiedzy niskim, a wysokim prostakiem, to wybralabym tego pierwszego.
mozesz mi wierzyc lub nie, ale dla mnie wzrost nie ma specjalnego znaczenia.

mozg
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty

Post autor: mozg » 19 mar 2008, 22:33

*kawa*131 pisze: To nie tak, na pewno nie gorszego i nie nieatrakcyjnego. Bo niby dlaczego? - gorszego, tylko dlatego że ma 178 cm -bzdura - chłopie wyluzuj!!!! Po prostu czuję się bezpiecznie przy facecie, który jest o głowę ode mnie wyższy i tyle, ale to nie znaczy że każdy wyższy o głowę ode mnie będzie idealny bo np. będzie chamem do potęgi!
Akurat. A przy niskim, ale przypakowanym, wysportowanym facecie bezpieczna byś się nie czuła? Niektórzy przy wzroście 170 cm mogą ważyć 90 kg lub więcej i nie mieć tłuszczu, więc mi nie pisz, że czujesz się bezpieczniej przy jakiejś wysokiej chudzinie. Po prostu dla Ciebie niski facet jest nieatrakcyjny fizycznie i byś się z nim nie przespała i to jest wyjaśnienie.
Skoro waszym zdaniem niski facet nie jest gorszy czy mniej atrakcyjny, to dlaczego tak się panicznie boicie, że jak ubierzecie szpilki to facet będzie niższy, skoro niższy facet może być taki kochany? Odpowiedź jest taka, że jednak uważacie kogoś takiego za gorszego i poza nielicznymi wyjątkami wstydziłybyście się go.

Villemo
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Villemo » 19 mar 2008, 23:27

Atawizm. Prosta odpowiedź. Czy chcemy czy nie ewolucja nas trochę wyprzedziła, a my nadal nieświadomie kierujemy się podobnymi wytycznymi, co Lucy. Mężczyzna musi być wyższy, bardziej postawny (czytaj silny), bo ma zapewnić bezpieczeństwo i pokarm swojej rodzinie. A na tym właśnie polega ewolucja, że osobniki, które tych wymagań nie spełniają odpadają w z konkurencji= nie przekazują dalej swoich genów. I to jest bardzo uproszczone wyjaśnienie tego, dlaczego współczesny człowiek jest coraz wyższy. I dlatego przeciętna kobieta jest w tej chwili wyższa od przeciętnego mężyczyzny sprzed kilkuset lat. Dziękuję.
http://www.suwaczek.pl/cache/8b9694d8d0.png
16.07.2007 Dr Skupin- Mentor anatomiczne 330cc MP pod miĂŞsieĂą

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”