Na emigracji- czyli jak sie odnaleźć ?:)

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
ghostdog
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: ghostdog » 02 mar 2008, 13:47

Katty - madra dziewczynka :-D Super ze jedziesz na gotowca no i super ze poradzilas sobie sama w zeszlym roku...teraz przeciez juz nie tak latwo z praca...Szkocki troche inny z akcentu szczegolnie w Glasgow :badgrin: ale przynajmniej bedziesz plynniej mowic bo na tyle juz bedziesz obeznana z angielskim...najgorsze to zaczac na poczatku mowic a Ty masz to juz za soba.
Jak ja tu przylecialam to mialam szczenke jakby scisnieta drutem tak twardo mowilam z mega polskim akcentem hehehhe :-D
A co do studiowania...zawsze bedzie na nie czas ale lepiej wczesniej...ja wlasnie wyjezdzajac do Holandii zaraz po liceum by pracowac jako au-pair myslalam ze zaczne po powrocie studia zaoczne....kase rozpuscilam i odlozylam to na nast rok...potem wyjechalam tutaj i mialam wracac we wrzesniu 2001 na studia ale poznalam mojego K....i tak sie to odlozylo az do 2006. Studiuje...ale wolalabym zrobic to 5 lat wczesniej...dlatego popieram Anettke..."nie odkladac"

U nas tez tutaj wichruje hehhhe...u mnie wiatr miedzy blokami zburzyl murek...fakt ze byl on z sasiedniej posesji ktora ma stoo lat.. :badgrin:

Toxic...nie obawiaj sie rozmowy z szefem na temat wakacji...musisz je przeciez ustalic na duzo wczesniej a Twoj szef musi tez to wpisac w grafik wiec im wczesniej tym lepiej...przeciez nie odczekasz pol roku by mu powiedziec juz lece...wiec wczesniej to najlepsze rozwiazanie :-D
2006 Latkowe cycuchy
2008 Kasprzykowe powieki
botoxik here i come:)

Awatar użytkownika
fondle
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: fondle » 02 mar 2008, 15:02

annie to z tym pobytem to strasznie zagmatwana sprawa..... nie wiem czy mi sie bedzie chcialo zalatwiac to wszystko.... poczekam moze troche jak to sie stanie troszke latwiejsze hehe....

Awatar użytkownika
anne21
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: anne21 » 02 mar 2008, 15:05

fondle, no troche zagmatwane,ale jakbyscie znalezli prace to nie trwa tak dlugo...moj jest informatykiem,a tam nie szukaja duzo ludzi z tej branzy....

Awatar użytkownika
fondle
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: fondle » 02 mar 2008, 15:34

anne21, czyli jak bysmy jechali juz na zagwarantowaną prace to jest latwiej? wiesz bo my mamy tam takiego znajomego i on wlasnie chcial mojego na kierowce.... ale byly jaj z tymi wizami i sobie odpuscilismy... ale teraz to juz jest osiagalne... czyli o ile jest latwiej z pracą? a ty co bedziesz robic? bo ja mam lepszy jezyk niz moj ale nie mam zawodu....

Awatar użytkownika
anne21
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: anne21 » 02 mar 2008, 16:04

fondle, to nie masz sie czym przejmowac,jak twoj facet mialby prace jako kierowca,to nie ma problemu,...wtedy to pojdzie jak po masle ;) wlasnie nasz problem to to ze nie moj nie moze pracy znalezc,bo nie szukaja ludzi w jego zawodzie...a tak to szybciutko jak ktos ma prace,jego brat czekal 3 tyg... :badgrin: moj ma tez prawko na wszytsko i zastanawiamy sie ze jak z jego informatyka nie klapnie,to moze bedzie szukal jako kierowca....a potem inna prace szukal jak juz tam bedziemy...ja tez nie mam zawodu zaraz po maturze i po ogolniaku wyjechalam do niemiec...i narazie mam tylko certyfikat z niemca,a tam to i tak nic waznego...jak juz tam bedziemy to najpierw skoncze kurs angielskiego(moj misiek ma angielski w malym palcu,ma tez british counsil certyfikat)a potem chcialabym roczny kurs na pielegniarke...patrzylam w necie i szukaja miliony pielegniarek,placa tez ok bo ok 20$na godz... na poczatek...

Awatar użytkownika
fondle
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: fondle » 02 mar 2008, 19:17

ja wlasnie sie zapisalam do szkoly.... wiec jezeli juz to za 2 lata.... wtedy bede mogla szukac pracy w biurze czu banku... narazie to tylko odlegle plany.... ale mam nadzieje ze ttobie sie powiedzie kochana...

Awatar użytkownika
misialeczek24
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: misialeczek24 » 02 mar 2008, 22:25

fondle pisze:ja wlasnie sie zapisalam do szkoly....
chwal sie szybko co za szkola ;)
•1operacja-(przed rozmiar B)-5.10.2007-325&375 cc HP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar D
•2operacja-19.12.2008-450&500 cc VHP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar E/F(wymiana implantow na wieksze i usuniecie CCz lewej piersi)
(angel

Awatar użytkownika
fondle
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: fondle » 02 mar 2008, 22:38

wiesz to jest college i oni tam maja rozne kursy dodatkowo.... co prawda do kursu jeszcze troche ale jz sie zapisalam bo malo juz jest miejsc... jedno to komputery 2 letnie a drugie wazniejsze to Accounting Fast Track level 2 i 3.... roczne... potem level 4 tez roczny.... czyli lacznie 2 lata kazdego mnie czekają.. ale warto... zawsze warto sie uczyc... cholercia tylko z wyjazdami do domu bedzie gorzej....

Awatar użytkownika
misialeczek24
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: misialeczek24 » 02 mar 2008, 22:42

fondle, nie swiruj jasne ze wrto sie uczyc ...a z wyjazdem do domu...cuz wyjezdzajac z kraju wiedzielismy co nas czeka...
•1operacja-(przed rozmiar B)-5.10.2007-325&375 cc HP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar D
•2operacja-19.12.2008-450&500 cc VHP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar E/F(wymiana implantow na wieksze i usuniecie CCz lewej piersi)
(angel

Awatar użytkownika
anne21
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: anne21 » 02 mar 2008, 22:53

fondle, to gratuluje....ja tez bym chciala jakas szkole skonczyc,ale czekamy na ta kanade,bo bez sensu jest teraz cos zaczynac z mysla ze i tak nie skoncze.....ja teraz szybko do Polski nie pojade :?,mam nowa prace i glupio mi o wolne pytac ...boje sie zeby mnie nie zwolnili :roll: misialeczek24, a jak tam twoj spray tan???

Zablokowany

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”