Wkładka/spirala - opinie!

Higena, Uroda, Moda i Trendy

Moderator: Zespół I

Nadia125
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Nadia125 » 27 sty 2008, 21:54

Dokładnie, w Polsce lekarze stawiają głównie na tabletki, nawet nie proponują spirali, a wielu osobom hormony nie służą.

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 28 sty 2008, 12:36

Ja OKRES MAM! dostaje co miesiąc regularnie.Nie mam tylko miedzy okresem krwawień,a one często sie zdarzają jako skutek"uboczny". Przeglądałam wczoraj na necie,jakie obecnie spirale są dostępne i ile kosztują. Faktycznie ceny wzrosły i teraz trzeba będzie wybulić z 5oo zł jak nie lepiej!!!! Ja zawsze spirale kupowałam sama w aptece i tylko szłam do lekarza,żeby ja założył.
Spirala Mirena jest spiralą hormonalną. Ja jej nie mam założonej.
Ja mam jakąś inną z dodatkiem miedzi. Jakoś boje sie hormonów :?
Ja mam ta z wystającymi plastikowymi wypustkami[podobną do grzebienia].
http://cafeteria.pl/index.php/seks/spir ... zmaciczna/
Dosyc bolesna przy zakładaniu i cholernie bolesna przy wyciąganiu,ale da się wyttzymać. Trwa to 4 sekundy. :? Zakładałam ja już dwa razy i teraz tez chyba na nia się zdecyduję,chyba,ze lekarz zaproponuje coś innego,nowszego :-)
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
mika36
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: mika36 » 22 lut 2008, 08:43

Sama miedziana wkładka nie jest droga - cena w aptece to 80-120 zł. Za założenie rózni lekarze różnie sobie liczą. Ja 1,5 roku temu płaciłam 500 zł, ale poszłam do speca od zakładania wkładki i wszystko odbyło się bezboleśnie i szybciutko. W cenie też było USG po miesiacu, sprawdzajace, czy wkładka dobrze leży, od czego zalezy skutecznosc. Do tej pory jestem bardzo zadowolona.

Mirena jest najskuteczniejszym obecnie srodkiem antykoncepcyjnym, bo łączy w działanie hormonów jak tabletki oraz działanie tradycyjnej wkładki. Jej cena to 1000-1200 plus załozenie.

Awatar użytkownika
adrenalina
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: adrenalina » 29 lut 2008, 14:52

Mam od 5 lat Mirene, bede zakladala nastepna bo to komfortowa sprawa;) polecam, polecam i jeszcze raz polecam;) Nie dosc, ze wygodna bo nie trzeba pamietac o tabletkach to jeszcze nie ma krwawienia albo jest znikome:) Ja 5 lat temu dalam 800 zl lacznie z zalozeniem... nie wiem, ale mam nadzieje, ze bedzie u mojego gienka mniej wiecej w tej samej cenie:)
jesli macie wybierac wkladki to najlepiej mercedesa :p a takim jest mirena
"To tylko pies, tak mówisz
Tylko pies
A ja Ci powiem
Że pies to czasem więcej jest
niż człowiek..."

Awatar użytkownika
adrenalina
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: adrenalina » 29 lut 2008, 14:56

A co do hormonow zx Mireny - od nich nie tyje sie takze nie ma obawy:) Doktor mi tak tlumaczyl jak zakladalam 5 lat temu bo przetestowal ja na kilku pacjentkach...rzeczywiscie potwierdzilo sie, moja kolezanka z pracy tez taka ma juz 2 raz zalozona i nie mozemy sobie jej wychwalic:) Lepiej dolozyc troche wiecej kasy a miec pewnosc...o skutecznosci moge zapewnic na 150%

agniecha27
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: agniecha27 » 10 mar 2008, 17:31

ja nigdy dzieci nie rodzilam,i od dwoch dni mam zalozona spirale,moja ginio jest bardzo nowoczesna kobitka namawiala mnie na nia od paru ladnych lat ,ale nie moglam sie zdecydowac.Sama jak twierdzi miala zalozone 2 przed porodem .
tabletki bralam juz 10 lat wiec mam po nich wiele skutkow ubocznych ,przede wszystkim rozwiane mam chormony i sa juz tego efekty
zdecydowalam sie na wkladke i mam nadzieje ze bede zadowolona ,okaze sie za pare miesiecy 8-)
jutro ide sprawdzic czy nadal jest ona na miejscu,troche czuje pobolewania w dole brzucha ,ale podobno to normalne
zapomnialam zapytac mojej ginekolog jak czesto trzeba robic usg dopochwowe
dziewczyny czy jesli mam wkladke musze robic to badanie znacznie czesciej?

agniecha27
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: agniecha27 » 10 mar 2008, 17:32

zapomnialam napisac wkladka to nowaT380

agniecha27
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: agniecha27 » 11 kwie 2008, 23:17

wkladka lezy super ja i moj maz jestesmy bardzo zadowoleni ,jedynie co to zauwazylam u siebie bardziej obfite miesiaczki i sluz jest ciemniejszy (zolto brazowy)nie wiem czy plamienia przy wkladce to normalne,usg pokazalo ze wszystko jest ok,przeleczylam sie dopochwowo na grzyba globulkami ale uplawy nie ustapily
napiszcie prosze czy przy wkladkach to normalne?

Awatar użytkownika
nikolettkaa
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: nikolettkaa » 02 maja 2008, 23:59

ja bardzo chciała bym spiralkę ,ale 2 ginekologów odmówiło mi założenia dlatego ze jeszcze nie rodziłam , aw chwili obecnej jestem podczas przerwy poł rocznej bez anty -przez 2 lata brałam microgynion 21, potem 1,5 evre... i szczeze mówiąc wolała bym chyba wkładkę.. niż znów się meczyć z tabsami czy plasterkiem :?: soo robić??
11/2009 Piękne vhp ;) 500 ;)
2011- planuje usta i policzki

agniecha27
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: agniecha27 » 10 maja 2008, 00:04

odwiedz innego ginia ja mam wkladke nie rodzilam i jestem bardzo zadowolona , moj maz rowniez :p

ODPOWIEDZ

Wróć do „Damskie sprawy”