Zabawne powiedzonka i inne przedziwne pomysły naszych dziec

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
aniaaa
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: aniaaa » 14 paź 2007, 10:22

moj syn kiedys tez mial swira na punkcie brzuchow glaskal dziadkow i nas , mowil ze je uwielbia. jak jechal do tesciow to szedl do tesciowej i prosil ja by poszla bawic sie z nim w brzuszki :roll: , tak go tez usypial moj tesc odkrywal brzuch, a konras sie do niego przytulal , glaskal :roll: i zasypial. Myslalam ze tylko moj syn mial takie hobbi :badgrin:
21.11.2006 dr.Skupin 350cc hp :)
teraz mam dwa serduszka:)

Awatar użytkownika
Jennys
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Jennys » 31 paź 2007, 09:16

Po dłuższym braku inwencji mojego dziecka, dziś zaserwował mi swoje przemyślenia odnośnie przedszkola. Opowiada o dzieciakach, jakie mają imiona itp. I nagle mówi: Ich jest bardzo, bardzo dużo. A jestem jeden ;)
Przez ¿ycie trzeba przejœÌ z godnym przymru¿eniem oka, daj¹c tym samym œwiadectwo nieznanemu stwórcy, ¿e poznaliœmy siê na kapitalnym ¿arcie, jaki uczyni³, powo³uj¹c nas na ten œwiat. (S.J. Lec)

Awatar użytkownika
nesia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: nesia » 03 lis 2007, 16:53

Uczymy się kolorów, mała raz odpowiada dobrze raz żle, generalnie wskazuje dobrze - gorzej z nazewnictwem :?
Na ekranie mamy slonia w czerwonych spodniach, słoń gnie się, kręci, przechadza.... Ja do córci:
- jakiego koloru są spodenki slonia
ona patrzy się, smieje i cisza
słoń na ekranie po chwili znika
ja :
- jakiego koloru slonik miał spodenki
córcia:
- mamo ale on już poszedł i sie nie liczy.......

No nie, patrzałyśmy na niego z 2min :(
23.02.07 - ;)

Uroda to weksel honorowany na całym świecie za okazaniem.
Giacomo Casanova

Awatar użytkownika
Jennys
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Jennys » 05 lis 2007, 11:36

Nesia, widzę, ze nieźle Twoja córcia kombinuje ;) :-D Dobrze, dobrze, w życiu będzie miała lekko.

Misiek nakleił na drzwi nalepkę z cyferką 2 i mowi do taty:
- Tatusiu, to jest cyfelka "dla". Mówię "dla", bo nie umiem powiedzieć "dwa"....
I po chwili zastanowienia:
- O! Powiedziałem "dwa"!!!!
Przez ¿ycie trzeba przejœÌ z godnym przymru¿eniem oka, daj¹c tym samym œwiadectwo nieznanemu stwórcy, ¿e poznaliœmy siê na kapitalnym ¿arcie, jaki uczyni³, powo³uj¹c nas na ten œwiat. (S.J. Lec)

karolinka
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: karolinka » 06 lis 2007, 18:06

karolek (nie moja pociecha) :-D :
1. pani mowi, ze zbliza sie zima i dzieci musza sobie wybrac jakies warzywo i przyniesc nastepnego dnia, oczywiscie karolek nie mogl powiedziec ziemniak czy marchwka, tylko "bakłażan" no i po godz 20.00 wieczorem mowi do rodzicow ze musi przyniesc warzywo, -ale jakie karolku, - bakłażana, oczywiscie tatus musial jechac do selgrosa i kupic tego bakłażana :-)
2. kiedys w przychodni, siedzi karolek z mamą, przychodzi jakas pani, siada obok i zaczyna sie gadka z karolem, pani sie go pyta -a jakie ty karolku znasz drzewo :?: - na co karol : CEDROWE 8-) , - pani szczeka opadla i zapytala a gdzie ty takie drzewo widziales, a maly na to - na wyciecze w japonii 8-) ( oczywiscie zmyslil :-D ) mama karola nawet nie prostowala ze dziecko zmysla, ale miala ubaw
3. karolek u lekarza
pani doktor pyta sie rodzicow czy w domu sa jakies zwierzeta, na co oni odparli ze nie ma
zapytala wiec karolka-, czy macie jakies zwierzatka w domu :?:
na to karol : tak :!:
a jakie macie zwierzatka :?: ( w tym czasie rodzice zawstydzili sie, wystraszyli sie ze lekarka pomysli ze klamią)
-karol- psa kota i papuge :p
na to mama- ale karolku gdzie my mamy takie zwierzątka w domu
karol - w telewizorzeeee :!: :-D

4.karolek w szpitalu
pani doktor bada karola, na co on mowi
-musze pani cos powiedziec
-co?
-z pani to jest niezła laska :!: 8-)

5. mama uczy karola pisania cyferek i literek i kupila mu malowanke z takimi rzeczami, na co po 2 minutach karol mowi ze go reka boli, zaczyna ziewac, drapac sie, mowi ze mu reka dretwieje ;) i stwierdza:
-ale to kolorowanie jest głuuupie, po co to kolorować, kto takie rzeczy wymysla, ale to jest głupie, ta kredką tak mazac, wystarczy wejsc w komputer nacisnac pare razy i wydrukowac, drukarka sama pomaluje :!: :-D

w koncu mama karolka kaze mu wymyslec 3 rzeczy na litere "T" i je namalowac, na co karol wymysla 1-tandem 2-trucizna 3-tło :!: karolku ale jak namalujesz tło, - normalnie takie szare :-D hihihihihi

teraz karol ma 6 lat, ale od 3 roku zycia jest bardzo kreatywny, bystry i dowcipkuje co 5 minut :-D

Awatar użytkownika
nesia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: nesia » 06 lis 2007, 19:00

Jennys o tak bystra z niej laleczka :-) Ale Twój mały też niczego sobie :-) Może to ten rocznik jakiś taki bardziej rozgarniety ;)

karolinka karolek jest the best :badgrin:
23.02.07 - ;)

Uroda to weksel honorowany na całym świecie za okazaniem.
Giacomo Casanova

Awatar użytkownika
joanajaski
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: joanajaski » 01 gru 2007, 01:37

Witam
Moj Błażejek (jak jeszcze byl maly)
Wracam do domu i mowie mamie ze Sobota nie zyje (dalszy sasiad)- a moj Błażej -coooo? I juz nie bedzie soboty ?
Innym razem mowi ze jest glodny
- a co bys zjadł? pytam
-kapusty,mowi maly(zblizaly sie swieta wiec w calym domu unosil sie zapach bigosu)
-ale dzis jest post -mowie,
- no dobra , to zjem tego postu.

Teraz jest juz duzy -9 lat .Pare dni temu maz poslal po cos naszego starszego syna do garderoby .Ten dluzsza chwile nie wraca ,maz sie niecierpliwi,a Błażej znad ksiazki - "potrzebny bedzie kalendarz, a nie zegar"....

Awatar użytkownika
aneta123
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: aneta123 » 13 sty 2008, 20:55

karolinka,ale sie usmialam.te dzieci sa coraz madrzejsze. : :-D :-D
marzenia sie spelniaja....

Awatar użytkownika
Pati
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: Pati » 15 sty 2008, 15:56

ostatnie zarcik mojego synka

Z siusiaczkiem w raczce do mnie dochodzi i mowi:
mamo zjedz mojego siusiaczka, ja ze niech da spokoj ze nie lubie siiusiaczkow.
on: to wyobraz sobie, ze to jest glizda;
ja: nie lubie glizdy
on: to ze to jest parowka sobie wyobraz
ja: uciekaj mi z tym siusiakiem
on sie zbliza coraz bardziej do mnie i no dalej otwieraj paszcze, i pozniej do meza: tato trzymaj mame i otworz jej paszcze :oops:
(paszcze to chyba od rekina wzial :?: )

Nadia125
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Nadia125 » 15 sty 2008, 22:13

:-D :-D Pati, a ile Twój synek ma lat? Chyba wszystko przede mną, też mam synka :-D

Kiedyś na golaska sobie podskakiwał i mówi: Mamusiu zobacz, siusiaczek tańczy :!:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”