pamietacie swoich znajomych ze szkoly ???

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Kamila
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: Kamila » 12 sty 2008, 18:02

Moim zdaniem jest w tym ziarnko prawdy ;)
"Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
"Uroda ciała, kondycja umysłu i ducha – to elementy wzajemnie sie przenikajace – wewnetrzna rownowaga zapewnia piekno, zdrowie i spokoj".
W każdym przypadku człowiek ponosi konsekwencje własnych wyborow.

Awatar użytkownika
Kamila
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: Kamila » 12 sty 2008, 18:19

Anielicanrw pisze:pierdoly ludzie wypisuja...ale fakt jest faktem...portal daje mozliwos zobaczenia co sie dzieje z naszymi dawnymi znajomymi...a tak z drugiej beczki to jesli byli by naprawde naszymi dobrymi znajomymi to nie stracilibysmy tak latwo z nimi kontaktu.Wiele osob sie poprostu nie lubialo....ja osobiscie nalezalam do szarych myszy szkolnych niczym sie nie wyrozniajacym...a nasze pieknosci szkolne z podstawowki czy szkoly sredniej blyszczaly....nie bede ukrywac ze jak je teraz widze na naszej klasie to mi zal ze kobiety nie potrafia zadbac o siebie...pisza mi o jaka piekna sie z ciebie kobieta zrobila...a widzac mnie jak przyjezdzam do Polski odwracaja glowe,bo same niestety "podupadly" a wczesniej co poniektore rzucaly glupimy tekstami w strone tych szarych,grubszych i nie ladnych (wedlug nich) a tu widze role sie poodwracaly...
Stronka ma dobra idee...ale poszla troszke w druga strone...kolekcjonerstwo fotek,zaczepianie nieznanych tak naprawde osob,chwalenie sie kto i co ma...to co ja mam sobie wkleic moje auto,faceta,zdjecie na ktorym przypadkowo jest rowniez wyciag z konta bankowego.. wkleic zeby kolezanka czy kolega ktorym nie powiodlo sie finansowo i pozostali w Polsce zle sie poczuli i gorsi??? Milo mi sie zrobilo jak napisala do mnie pani ze skas moja buzie zna....a okazalo sie ze to dawna kolezanka mojej mamy z podstawowki...teraz jest w Kanadzie i takim to sposobem mama ma z kim na necie porozmawiac :p i juz sie umowily na wakacyjne spotkanie.
Tak sobie wczoraj tam weszlam i stwierdzilam ze nie jestem do konca przekonana czy nie zlikwidowac konta...troszke dla mnie glupota jest miec w znajomych kolezanke...ktora mnie mija w Polsce i nawet sie nie spojrzy na mnie a tu mi zaproszenie wysyla i zapytauje co u mnie i ze musimy sie spotkac bo mnie dawno nie widziala a jeszcze miesiac temu wpadla na mnie w sklepie...panowie szukaja swoich dawnych milosci...teksty typu o Ania jak ty pieknie wygladasz ....jaki ja bylem glupi kochajac sie w Asce....Boze chyba powinnam sie teraz posikac z radosci ze gosc ktory mnie lekcewazyl,teraz sie slini i wypisuje mi codziennie teksty z pogranicza erotyku...a nie zauwazyl ze tak nie wypada bo zona i dzieci u niego a ode mnie ani jednej odpowiedzi...
Z tym sie rowniez zgadzam ;)

Odezwalam sie w tym temacie tylko dlatego, aby Was przestrzec przed kryminalistami :evil: Nasza klasa to nie tylko zabawa, to rowniez pozywka dla "nieuczciwych" :?
Pamietajcie, w necie trzeba byc bardzo ostroznym :!: , podajac swoje dane osobowe otwieracie furtke przestepcom, szantazystom, porywaczom, pedofilom i zlodziejom :roll: (... szczerze radze uwazac :!: ) Dzieki tym informacja, ktore sa podane na tej stronie bardzo latwo jest do Was dotrzec oraz do Waszych rodzin (poza tym ludzie podaja zbyt pochopnie wszelakie informacje o sobie min. gdzie mieszkaja, co posiadaja, co robia, wstawiaja rozmaite fotki - swoje i swojej rodziny - w tym rowniez dzieci itd :roll: )

Nie chce Was straszyc, ale apeluje o rozsadek. Przepraszam, ze zaklocilam Wasz spokoj, ale musialam Wam to powiedziec :oops:

Serdecznie pozdrawiam Kamila 8-)
"Uroda ciała, kondycja umysłu i ducha – to elementy wzajemnie sie przenikajace – wewnetrzna rownowaga zapewnia piekno, zdrowie i spokoj".

Awatar użytkownika
turek.mg
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: turek.mg » 12 sty 2008, 18:58

Kamila bardzo dobrze że to napisalaś, ja wlaśnie jakiś czas temu umieścilam zdjęcia swoich dzieci, ale potem doszlam do wniosku że każdy kto chce może te zdjęcia skopiować itd, i szybciutko je usunełam, tu na forum jestem nauczona że nikt nie może takich fotek ruszyć i bardzo mi z tym dobrze, a tam .... niewiem dziwnie jakoś,

z klasy raczej sie nie będę wypisywać, choć mi też takie myśli chodziły po głowie, ale uważać trzeba,

ogólnie pomysł był ok, szkoda że się z tego wyścig zrobił, ale kilka wartościowych znajomości odnowiłam z czego się bardzo cieszę :p

Awatar użytkownika
Rina
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Rina » 12 sty 2008, 20:15

Zgadza sie Kamila, dlatego moje dane sa tam okrojone ;) Chcialam jedynie dodac, ze wcale nie trzeba wypisywac swoich danych, bowiem kazde wejscie na jakakolwiek strone jest rejestrowane. Ale fakt, dojscie po ip jest juz jakims tam utrudnieniem ;)
Nie wymagam wiele od życia. Jestem symbolem seksu i to mi wystarcza :)

Awatar użytkownika
martka007
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: martka007 » 12 sty 2008, 21:39

turek.mg pisze:tu na forum jestem nauczona że nikt nie może takich fotek ruszyć i bardzo mi z tym dobrze, a tam .... niewiem dziwnie jakoś
Nic bardziej mylnego. To, że nie można skopiować fotki klikając prawym przyciskiem myszy nic nie znaczy.
Dlatego wszystko co się robi w internecie, trzeba robić w granicach zdrowego rozsądku.

aanioleek
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: aanioleek » 12 sty 2008, 22:06

prawym przyciskiem sie nie da pod IE, ale w operze, albo Firefoxie chodzi bez problemu zapis fotek, kopiowanie tekstu i wszystko co można zrobić prawym przyciskiem szczura :-)

Awatar użytkownika
Kamila
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: Kamila » 13 sty 2008, 01:04

To juz nie chodzi o same fotki, tylko ze tam na forum nasza klasa podawane sa dane personalne, ktore sa widoczne i dostepne dla ogolu :roll: + fotki (tak jak puzzle - proste do ulozenia).

Na takich forach jak nasze nie ma tego typu problemu.

Tam zas ludzie sie zachlysneli nowoscia, a zapomnieli o zdrowym rozsadku :roll:
Pamietajmy rowniez o tym, ze mozemy miec wrogow, zazdrosnikow (nie wiedzac o tym), chcacy zemsty :? Taka mala przestroga ;)

pozdrawiam 8-)

Awatar użytkownika
fondle
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: fondle » 13 sty 2008, 01:30

a ja to mam takie pytanie.. jak tam sie dodaje zdjecie do profilu bo mnie to za cholere nie wychodzi....

Awatar użytkownika
Anielicanrw
Uzytkownik zbanowany
Uzytkownik zbanowany

Post autor: Anielicanrw » 13 sty 2008, 01:38

Dokladnie Kamila!!!! Musimy tez zwrocic uwage,ze my mozemy byc ostrozne,ale nasi bliscy nie...nie wiemy czy dzieci,rodzenstwo i nasi znajomi nie beda mieli zbyt "dlugiego" jezyka... Ja sama znalazlam tam paru "znajomych"ktorzy nie zyja z ciezkiej pracy...wiem ze dwoch ledwo wyszlo z wiezienia (nie mamy wplywu co nasi znajomi ze swoim zyciem zrobili)... wiem ze jeden jest nalogowym lgarzem,nie pracuje tylko kobiety dosc zamozne wyszukuje na necie i je oszukuje... Kamila ciesze sie ze podjelas ten temat i ze poruszylas go na tym forum...moze chociaz pare z nas bedzie ostrozniejsze.Ja wiem napewno ze koncze z tamtym portalem.Kto chce mnie naprawde znalezc to mnie znajdzie a z kim sie nie przyjaznilam wczesniej nie wierze by "wybuchla" teraz znajomosc...

Awatar użytkownika
Rina
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Rina » 13 sty 2008, 21:49

Kamila owszem, moze i nie ma tego typu problemu tutaj, moze nikt nie wpisuje swojego imienia i nazwiska, jednak jest mase innych informacji, po ktorych mozna dojsc do danej osoby, jak po nitce do klebka. Jest tutaj tyle roznych tematow, ze szkola, praca, zainteresowaniami, sklepami w ktorych robimy zakupy... lekarzami u ktorych sie operowalismy i nasze fotki, miejscowosci i wiek, nawet numer buta :).. To tez sa puzle, i jakby usiasc i poswiecic troche czasu i przejzec doglebnie profil danej osoby to wielu rzeczy mozna sie dowiedziec :> Internet jest takim workiem, do ktorego wszystko wpada, a wchodzac na niego zostawiamy po sobie slad, ktory niestety moze byc wykorzystany przeciwko nam.

Ale bardzo dobrze, ze o tym napisalas. Rzeczywiscie, co niektore osoby tam lekko zamroczylo, i zamiast napisac lakonicznie wywalaja wszelkie info o sobie - idealna pokusa do psikusa :p

Ja jeszcze wroce do linku wklejonego przez Michitke.
Napisac i podeprzec "dowodami" mozna wszystko, jak napisalam wczesniej do wszystkiego mozna dorobic ideologie. Do wplywu jedzenia dzemu truskawkowego na czestotliwosc wypadkow lotniczych tez :p
np. Moglabym napisac prace, ktora negowalaby prace zalozycielki tamtego tematu. Niemozliwe? Wrecz przeciwnie.
Ale ten jak i tamten temat, bardziej pasuje na artykul do jakiegos brukowca a nie na prace mgr... bo temat mierny.
Co do zamieszczanych zdjec. Zazwyczaj chcemy sie pokazac z jak najlepszej strony, wiec i zdjecia pokazujemy jak najlepsze - tak na nk jak i tutaj na forum.. Nalezy tez wziasc pod uwage to, ze przewaznie aparat fotograficzny lezy na polce, a wyciagamy go tylko od wielkiego dzwonu, jakim jest wyjazd badz impreza.... stad zdjecia z wakacji, slubu itp. A kompleksy to chyba maja osoby, ogladajace takie zdjecia i wysnuwajace takie teorie. Bo ja uwielbiam ogladac czyjes zdjecia z podrozy, ciesze sie jak dziecko i przezywam jakbym sama tam byla :) Zdjecia z imprez tez lubie ogladac, ze slubu rowniez.. a i bajtle mi sie podobaja, choc swoich nie mam ;) I nie widze nic dziwnego w zamieszczaniu takich zdjec.. A jezeli ktos widzi, i dopisuje do zdjecia jakas historie to chyba juz wiadomo gdzie lezy problem :badgrin:
Po przeanalizowaniu profili swoich znajomych, nie znalazlam zadnego, w ktorym ta dziwna teza znalazla by potwierdzenie.. Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.. pozatym kazdy patrzy po sobie..
Zgodze sie tylko w jednym z autorka, Anielica tez to napisala juz... Z super znajomymi nie traci sie kontaktu, a jak komus bardzo zalezy to nas znajdzie. A od siebie jeszcze dodam, ze tamten portal to jedna wielka abstrakcja, zreszta tak jak i fotka.pl...
Nie wymagam wiele od życia. Jestem symbolem seksu i to mi wystarcza :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”