czuje sie niekochana

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
viriel
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: viriel » 10 sty 2008, 22:09

Na 99 % nie jest to wina jakieś "koleżanki", ale ręki sobie obciąć nie dam stąd ten 1 % niepewności...
Ech... :(
Dzięki za rady kochane PDT_Love_01 Sama też muszę sobie to poukładać w głowie... Zobaczymy co będzie...

karolinka
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: karolinka » 11 sty 2008, 12:16

virriel, dziewczyny dobrze ci radzą, a życie pokaze, czy masz zrobic tak czy inaczej, sama zobaczysz
Buziaczki :-)

Awatar użytkownika
Jennys
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Jennys » 11 sty 2008, 12:25

Tak, dużo mądrych słów padło, więc się słuchaj, Virriel ;)
Najgorsze jest niestety to, że wszystkie baby (zresztą i mężczyźni czasem też) kierują się w takich sytuacjach.....nadzieją. Nadzieja trzyma nas przy życiu, nie pozwala się rozklejać, ale ma też swoje minusy. Nawet w okolicznościach, które świadczą o naszej przegranej, nadal wierzymy w łut szczęścia i nadal ciągniemy coś, co, dla naszego zdrowia psychicznego, lepiej byłoby odpuścić. W związkach, w których kobiety są maltretowane, w związkach z alkoholikami itp., też żyją nadzieją, że coś się zmieni na lepsze. To nie tylko strach przed samotnością.
Za kilka dni popatrz z dystanu i zrób sobie faktyczny bilans. Nie naciągaj jego słów (to, że dzwoni, to nie koniecznie znaczy, że Cię kocha, może po prostu ma wyrzuty sumienia), nie staraj się dopisywać ideologii do prostych wydarzeń. Nie zastanawiaj się nad jego motywacją, po prostu zastanow się, co się zdarzyło i co zrobił. Wiem, że to ciężkie i nie można być tak całkowicie obiektywnym. A w wolnym czasie rób, jaqk nesia karze ;)
Ja mam takie cholerne i bogate doświadczenie z różnych nieudanych związków i osiągnęłam mistrzostwo świata w udawaniu przed sobą samą, że mogę Ci gwarantowac, że lepsze kilka dni czy tygodni strasznego bólu niż masochistyczne gierki przez miesiące i lata.
Pamiętaj też, co wcześniej napisałam, że może się okazać, że to naprawdę tylko sprawdzian Waszej miłości, myślę, że za jakiś czas będziesz to wiedzieć....
Przez ¿ycie trzeba przejœÌ z godnym przymru¿eniem oka, daj¹c tym samym œwiadectwo nieznanemu stwórcy, ¿e poznaliœmy siê na kapitalnym ¿arcie, jaki uczyni³, powo³uj¹c nas na ten œwiat. (S.J. Lec)

Awatar użytkownika
ewelinatroll
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: ewelinatroll » 12 sty 2008, 02:21

tez mysle,ze dziewczyny bardzo duzo madrych rzeczy napisaly....i warto skorzystac z ich rad...przez pierwsze dni jest tylko smutek,wspominanie,lzy,ale po pewnym czasie rzeczywiscie jest troche lepiej,nabiera sie dystansu,powoli przychodzi sila i wiara...to naprawde smutne,kiedy ktorejs dziewczynie z forum zle sie powodzi...jak to kiedys agma napisala,mimo ze jestesmy od siebie tak daleko to czesto ma sie wrazenie jakbysmy sie naprawde znaly.wszystkie chcialybysmy cos doradzic,ale to tylko virriel musi jakos powoli dojsc do siebie.virr jestes nie tylko madra i piekna,masz takze duzy kobiecy potencjal-zawsze mam takie wrazenie,kiedy Cie gdzies na forum czytam i tak naprawde mysle ze wielka przyszlosc przed toba.to moze teraz troche glupio zabrzmi,kiedy napisze ze bedziesz miala lepszego,bo ktos ktos zraniony nie chce tego sluchac i wydaje mu sie,ze stracil najwieksza milosc,ale tak bedzie....i tego bylego niech ktos zleje porzadnie,bo cie zranil
http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... l/popo.gif

Awatar użytkownika
viriel
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: viriel » 12 sty 2008, 11:43

Staram się myśleć, że będzie lepiej, że kiedyś będę szczęśliwa- jak nie z nim to z kimś innym.
Ale niestety też ciężko mi przez apatie i ogólną rezygnację, przygaszenie odgonić od siebie myśli, że nieważne jak bardzo kocham i jak bardzo się staram i jak pięknie było w związku, to i tak pewnie zawsze skończy się tak samo... :|

Awatar użytkownika
nesia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: nesia » 12 sty 2008, 19:07

Mialam juz kiedyś z tym doczynienia, dziś znowu trzymałam od kogoś . To tantra, nie rozsyłam jej dalej, bo nie wierzę w łańcuszki, wklejam Wam ten link bo w przekazie jest sporo madrości http://www.liq.friko.pl/prezentacja_03/index.htm.
23.02.07 - ;)

Uroda to weksel honorowany na całym świecie za okazaniem.
Giacomo Casanova

Awatar użytkownika
viriel
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: viriel » 13 sty 2008, 01:40

Nesia- link mi nie działa :(

Awatar użytkownika
nesia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: nesia » 13 sty 2008, 11:29

Kurcze, fktycznie, ktoś zmienił adres :doubt: Jak mi sie to jeszcze nawinie z pewnoscią tu dodam. Pozdrawiam.
23.02.07 - ;)

Uroda to weksel honorowany na całym świecie za okazaniem.
Giacomo Casanova

Awatar użytkownika
toxic
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: toxic » 13 sty 2008, 18:09

nesia pisze:To tantra, nie rozsyłam jej dalej, bo nie wierzę w łańcuszki, wklejam Wam ten link bo w przekazie jest sporo madrości
tez ja kiedys dostalam, naprawde swietna rzecz.
virriel, jak chcesz moge ci przyslac mailem :-)
24 MARCA 2010 Dr.Kasprzyk 265 TRF - w koncu je mam :)

http://pdgm.pitapata.com/j3qqp2.png

karolinka
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: karolinka » 13 sty 2008, 18:17

ja tez chce :)
:-)

Zablokowany

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”