Mezczyzna Blog

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
natalya
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: natalya » 10 sty 2008, 10:18

Anielicanrw, takich mezczyzn jest na pewno wiecej, pytanie tylko, jak na takiego trafic? a nawet jak sie juz wylowi takiego z tlumu, to nie jest powiedziane, ze akurat mu sie przypadnie do gustu :roll: naprawde ciezka sprawa....
18.07.07 dr Cieslik- calkowita korekcja nosa
12.08.08 dr Cieslik- powiekszenie ust

Awatar użytkownika
Anielicanrw
Uzytkownik zbanowany
Uzytkownik zbanowany

Post autor: Anielicanrw » 10 sty 2008, 10:47

Tak masz racje....bo to ze On nam sie spodoba nie zawsze idzie w parze z tym czy my mu przypadniemy do gustu...

Ja jak narazie stopuje z wylawianiem,bo z moim szczesciem trafie ponownie na Faceta a nie Mezczyzne...

Awatar użytkownika
glosator
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty

Post autor: glosator » 10 sty 2008, 13:39

Anielicanrw pisze:....natalya ja zawsze to powtarzam przy czytaniu Mezczyzny,ze takich powinno byc miedzy nami wiecej....i chyba juz stracilam nadzieje,ze takiego spotkam na swojej drodze.... :doubt:
Aniele - nigdy nie wolno tracić nadziei. Trzeba mieć jasno zdefiniowane cele i po prostu do nich zmierzać. Ja rozumiem, że nie wszystko to złoto co się świeci, wiem - że wielu współsamców zeszło na psy i czerpią jakąś chorobliwą satysfakcję z gnębienia kobiet i usiłują, najczęściej z miernymi skutkami kobietę (szczególnie te mocno urodziwe) zdominować i to za cenę prawie zniewolenia. Ale uwierz Aniele, że na świecie są jeszcze Panowie, którzy nie patrzą na kobietę jako na ewentualne zwierzątko laboratoryjne ale jako Na Potencjalnego Partnera. I jak Ci kiedyś powiedziałem - jeśli w jakimś środowisku co chwila trafiasz na dupka - oznacza to jedno, że dane środowisko zostało zainfekowane tym co najgorsze czyli miernotami. I trzeba środowisko zmienić, albo zapuścić się w inne.

Poza tym Aniele - trzeba przyjąć pewne reguły i ich się trzymać. Przede wszystkim - za żadną cenę nie obniżać wymagań. Mieć je i jak facet nie spełnia ich - noga, d....a, drzwi.
Poza tym - pokochać samą siebie (i to miejsce pokazuje, że można i nawet trzeba to zrobić) - bo jak nie pokochasz sama siebie to jak pokochasz kogoś innego? A następnie trzeba pokochać swoją samotność. Tak, nauczyć się żyć samej. Z moich obserwacji - 99% Pań ładuje się w problemy z facetami uciekając przed samotnością. Z powodu głodu związku - obniżają poprzeczki, łatwo wybaczają facetom ich głupotę i miernotę a potem odkrywają, że w strachu przed samotnością - oddały facetowi pola i się dziwią, że tak naprawdę są stratne a przyjemności jakie ewentualnie mają czy pożytek z faceta - jest mocno dyskusyjny :)
Wniosek nasuwa się wiec jeden - pokochać siebie, swoje życie takie jakie jest, zadbać o siebie i czekać - bo kobieta szczęśliwa, zadowolona na miarę swoich możliwości, dumna z własnej kobiecości, mająca swoje życie, pasje, zainteresowania, cele - sama swoją obecnością, swoim istnieniem przyciąga tych najlepszych. A potem to wystarczy na spokojnie obserwować Kandydatów i wybrać takiego, który pasuje.
Aniele - nauczona własnymi doświadczeniami możesz spokojnie dążyć do tego z przekonaniem, że następny mężczyzna to będzie "Ten właściwy" :-) czego Tobie i Twoim Koleżankom tutaj z całego serca życzę.
pozdrawiam

Awatar użytkownika
toxic
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: toxic » 10 sty 2008, 16:19

glosator pisze:Z powodu głodu związku - obniżają poprzeczki, łatwo wybaczają facetom ich głupotę i miernotę a potem odkrywają, że w strachu przed samotnością - oddały facetowi pola i się dziwią, że tak naprawdę są stratne a przyjemności jakie ewentualnie mają czy pożytek z faceta - jest mocno dyskusyjny :)
Znam to z wlasnego doswiadczenia :(
24 MARCA 2010 Dr.Kasprzyk 265 TRF - w koncu je mam :)

http://pdgm.pitapata.com/j3qqp2.png

Awatar użytkownika
viriel
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: viriel » 10 sty 2008, 17:12

toxic- a mnie to pewnie czeka teraz :cry: :(

Awatar użytkownika
nesia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Re: Mezczyzna Blog

Post autor: nesia » 10 sty 2008, 17:40

Anielicanrw pisze:..powiem Wam ,ze kazda z Was w jakim wieku byscie nie byly znajdzie pewne odpowiedzi dotyczace Mezczyzn i Facetow
bo lektura godna uwagi kazdej z Nas...chociazby dla blizszego poznania psychiki Samcow (
Dla poszukujących wiedzy odn. tego tematu polecam książkę "Gry i zabawy małżeńskie i poza małżeńskie" Wiśniewskiego. Jak dla mnie rewelacja, a ile znalazłam opisów jakby o swoim związku :oops: , i co istotne zaczełam inaczej stosować niektóre spostrzeżenia, rady autora i jakoś w związku pojawiło sie mniej zwad :roll: 8-) Polecam.
23.02.07 - ;)

Uroda to weksel honorowany na całym świecie za okazaniem.
Giacomo Casanova

Awatar użytkownika
Anielicanrw
Uzytkownik zbanowany
Uzytkownik zbanowany

Post autor: Anielicanrw » 10 sty 2008, 18:53

glosator poznales mnie juz troszke i dziekuje.... :!: i nawet nie wiesz jak pomogles :!:

Dziewczyny najgorsze to trafic w szpony faceta,ktory z nas wszystko wycisnie nawet chec do zycia!!!!

...do ksiazki tez zajrze... :-D

Awatar użytkownika
glosator
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty

Post autor: glosator » 10 sty 2008, 21:32

Jeśli mi się uda tutaj tak będąc wyłącznie gościem zarazić Was Drogie Panie tylko odrobiną optymizmu - to proszę podziękujcie Anielicy, że mnie tutaj zaprosiła. Pozwolicie, że poczytam sobie o czym tutaj sobie szepczecie Piękne Panie a jeśli moja obecność w czymś Wam się przyda - wszyscy mam nadzieje będą z tego radzi :-)

Jeszcze raz dziękuję za zaproszenie Anielico :)
pozdrawiam

Awatar użytkownika
glosator
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty

Post autor: glosator » 10 sty 2008, 21:49

natalya pisze:glosator, nie wierzylam, ze jeszcze istnieja tacy mezczyzni jak ty. tylko pozazdroscic twojej kobiecie :-)
Ja coraz bardziej przekonuję się, iż należę do ginącego gatunku :badgrin:
I chociaż wciąż we mnie wiary w męską część populacji jest wiele - rozmawiając
z ludźmi przekonuję się, że z moimi ziomami jest niestety coraz gorzej.
Nie chcę tutaj nikogo za ten stan rzeczy winić - bo nie o to tutaj chodzi, ale
szczerze mówiąc... jest źle.

Moja kobieta... te pojęcie jeszcze nie istnieje - to znaczy mam nadzieję, że niedługo
zaistnieje, bo o ile Wy Drogie Panie macie trudność ze spotkaniem Pana, który
sprawi, że zaczniecie żyć spełnione, zakochane i kochane tak samo ja mam pewną trudność
ze znalezieniem partnerki, z którą spędzę resztę życia.

Bo o ile czytając mnie czy wirtualnie rozważając kwestię kimże jest ten mężczyzna -
to tak naprawdę mały pikuś z realnym życiem, w którym ja sam się dziwiąc odkrywam,
że takich mężczyzn jak ja kobiety najzwyklej w świecie się obawiają.

Ostatnia Pani 3 lata decydowała się czy spędzić ze mną życie - i trzy lata sprawdzała, czy
ja wzorem innych Panów nie zacznę się zmieniać na gorsze. Kiedy rozpoczęła 4 rok
sprawdzania - ja jej powiedziałem "Żegnaj" - bo przekonywanie przez 3 lata, że jestem
prawdziwym a nie jakimś udawanym mężczyzną i nawet moją wytrzymałość pokonało :-).

Mało jest odważnych, zdecydowanych, pewnych siebie Kobiet. Za to mistrzowie kamuflażu, a mówię tu myśląc o Panach, którzy są cacy np. do ślubu a po ślubie jak mr. Hyde zmieniają oblicze zrzucając maskę słodkiego mężusia odkrywając odpychające oblicze Dominatora ze skłonnościami sadystycznymi, z przewagą narcystyczno-psychotycznych defektów osobowości sprawia, iż ja jestem wciąż SINGLEM. I chociaż wciąż pracując w środowisku zdecydowanie kobiecym (w moim biurowcu pracuje ponad 2000 Pań), mając z Waszymi Drogie Panie przedstawicielkami do czynienia może to zdziwi Was, ale wciąż jestem sam. I chociaż jest pewna Kandydatka na miano mojej Pani na horyzoncie, to i tutaj muszę się borykać z jej złymi wspomnieniami po tych facetach, którzy szmat czasu kobiecie zmarnowali pozostawiając w niej lęk przed dwulicowością samca.

Ale dziękuję Ci Natalyo za miłe słowa. Oby były prorocze oh(s1
pozdrawiam

Awatar użytkownika
fondle
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: fondle » 10 sty 2008, 22:04

glosator, jak milo plynnie i z zaciekawieniem czyta sie to co masz do powiedzenia... blog zostanie przeswietlony w calosci.. moze pomoze mi pojąc i zrozumiec pewne rzeczy...
pozdrawiam pana...

Zablokowany

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”