Na emigracji- czyli jak sie odnaleźć ?:)

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
toxic
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: toxic » 03 sty 2008, 14:57

savanna pisze:Dobra wiadomosc jest taka ze boom budowlany sie skonczyl wiec mieszkania (ceny) w Dublinie w roku 2008 zjada mocno w dol :-)
Ja sie wlasnie tego obawiam, bo zlozylismy wniosek w banku o kupno domku za dosc spora sumke i delikatnie mowiac sie wkurze ja dom po moim zakupie pojdzie w dol kilkanascie tysiecy :evil:
24 MARCA 2010 Dr.Kasprzyk 265 TRF - w koncu je mam :)

http://pdgm.pitapata.com/j3qqp2.png

Awatar użytkownika
fondle
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: fondle » 03 sty 2008, 15:11

toxic, wiesz co ja tez o tym myslałam ale troche boje sie brac ten mortgage ... powiedz mi jak to dziala??? jestem w uk ok 3 lat i w koncu chcialabym cos swojego... slyszalam ze oprocz tego trzeba placic rocznie jakis lease za ziemie czy cos takiego? orientujesz sie moze?

Awatar użytkownika
savanna
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: savanna » 03 sty 2008, 17:50

toxic pisze:
savanna pisze:Dobra wiadomosc jest taka ze boom budowlany sie skonczyl wiec mieszkania (ceny) w Dublinie w roku 2008 zjada mocno w dol :-)
Ja sie wlasnie tego obawiam, bo zlozylismy wniosek w banku o kupno domku za dosc spora sumke i delikatnie mowiac sie wkurze ja dom po moim zakupie pojdzie w dol kilkanascie tysiecy :evil:
Moj mis jest inzynierem i buduja te apartamentowce jako główni wykonawcy.Pracuje juz 5 lat i mówi ze to już schyłek budowy na wielka skale.A nabudowali sporo wiec puste apartametowce (Talla) domy (Sandyford) beda straszyc.Ceny musze spasc bo duzo ludzi w tym Polacy reemigruje do innych krajów.W tamtym roku wyjechalo z Irelandu-45 tys Polakow..
Papieros skraca zycie o 9 minut.Seks wydluza je o 15 minut.Walczmy seksem o nasze zycie!

Awatar użytkownika
savanna
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: savanna » 03 sty 2008, 17:54

fondle pisze:toxic, wiesz co ja tez o tym myslałam ale troche boje sie brac ten mortgage ... powiedz mi jak to dziala??? jestem w uk ok 3 lat i w koncu chcialabym cos swojego... slyszalam ze oprocz tego trzeba placic rocznie jakis lease za ziemie czy cos takiego? orientujesz sie moze?
Co do mortage to najlepiej skorzystaj z kalkulatora-zazwyczaj intenet banking ma taki dolaczony i policz ile zarabiasz i ile moga Ci dac.Od znajomych wiem ze lepiej szukac kredytu przez brookera bo z bankami jest trudniej.
Najlepiej dotrzec do ludzi ktorzy maja juz to za soba..

Ja juz mam ogólnie dość wysp wiec nie chcialabym tu zostac :doubt: na zawsze.A jeszcze rok temu naciaglam misia na dom..Blehh
Papieros skraca zycie o 9 minut.Seks wydluza je o 15 minut.Walczmy seksem o nasze zycie!

Awatar użytkownika
fondle
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: fondle » 03 sty 2008, 17:58

savanna, to gdzie chcesz sie przeniesc??? ja tez rozwazalam taka opcje ... nie moge sie zdecydowac na nic konkretnego...

Awatar użytkownika
misialeczek24
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: misialeczek24 » 03 sty 2008, 19:13

savanna, a gdzie mieszkasz w Dublinie jesli mozna spytac????
ja tez mysle nad czyms dla siebie ale boje sie by sie w cos nie wpakowac i wiem ze banki robia problemy z pozyczkami :doubt:
•1operacja-(przed rozmiar B)-5.10.2007-325&375 cc HP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar D
•2operacja-19.12.2008-450&500 cc VHP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar E/F(wymiana implantow na wieksze i usuniecie CCz lewej piersi)
(angel

Awatar użytkownika
savanna
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: savanna » 03 sty 2008, 21:02

Ja chce wrócic do Polski i isc na studia :oops: Na medycyne.Mam dosc tulaczki i bycia obcym.Poza tym ciezko sie przebic za granica. :(
Mieszkam w Tallaght
Pracuje w Ballsbridge :-)

Awatar użytkownika
toxic
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: toxic » 03 sty 2008, 21:17

savanna, o pozyczke staram sie za posrednictwem pewnego biura, a rowniez mojego dobrego znajomego, takze wiem ze kredyt raczej dostane.

Mam juz obliczone raty, wiem ze bedzie na 30 lat. Tylko ja chcialam kupic dom, a pozniej jak ceny wzrosna sprzedac za jakies 4-5 lat z duzym zyskiem, ale niespodziewalam sie ze ceny domow beda spadac :roll: :?
fondle pisze:slyszalam ze oprocz tego trzeba placic rocznie jakis lease za ziemie czy cos takiego? orientujesz sie moze?
Nie wiem dokladnie jak to wyglada, ale wiem ze trzeba takie cos placic, tak samo jak w Polsce, jak masz swoj dom. Podejrzewam ze nie bedzie to duza kasa.
24 MARCA 2010 Dr.Kasprzyk 265 TRF - w koncu je mam :)

http://pdgm.pitapata.com/j3qqp2.png

Awatar użytkownika
misialeczek24
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: misialeczek24 » 03 sty 2008, 21:29

savanna pisze:Ja chce wrócic do Polski i isc na studia :oops: Na medycyne.Mam dosc tulaczki i bycia obcym.Poza tym ciezko sie przebic za granica. :(
Mieszkam w Tallaght
Pracuje w Ballsbridge :-)
to pewnie dlatego placisz tak malo za dom bo wlasnie na Tallagh sa najnizsze ceny :!: :?: ale wszyscy mowia ze to nie ciekawa okolica i niebezpieczna-ja nigdy tam nie bylam-a jak jest naprawde????
ja pracuje nie daleko ciebie bo na Donnybrook ;) a nie myslalas by studiowac tutaj???
•1operacja-(przed rozmiar B)-5.10.2007-325&375 cc HP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar D
•2operacja-19.12.2008-450&500 cc VHP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar E/F(wymiana implantow na wieksze i usuniecie CCz lewej piersi)
(angel

Awatar użytkownika
savanna
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: savanna » 03 sty 2008, 21:50

Myslalam.Bylam nawet w Trinity ale jakos sie nie przekonalam.Ogolnie to chyba juz jestem znuzona pobytem tu.Poza tym to byl by cel zeby wrocic do Polski.Bo tak zawsze sie to odklada na "kiedys".A mi brakuje rodziny i wolnosci.Dublin mnie ogranicza.Poza tym tak jak powiedzialam -nawet po 3 ch latach czuje sie tu obco.Nie zle ale obco. :roll:

Zablokowany

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”