Zawod fotomodelka

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
monikunda
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Zawod fotomodelka

Post autor: monikunda » 02 gru 2007, 23:22

Chcialabym zebyscie podzielily sie ze mna jak zostac fotomodelka....jakie sa wymagania .....i ktore z Was maja takie marzenia i wprowadzaja je w realny swiat....ja chce sprobowac bo od zawsze o tym marzylam... :-D
06.11.2007 dr Skupin -325 hp Juz po.........bylo warto:))))))))

Awatar użytkownika
mara
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: mara » 02 gru 2007, 23:32

po pierwsze- nie ma czegos takiego jak zawod fotomodelki. to sztuczny twor wymyslony przez babki, ktore z jakis wzgledow nie nadaja sie na modelki (wzrost, waga, cechy szczegolne).
mozna natomiast pozowac do zdjec i miec z tego jakis profit. jednak branza ta w polsce kokosow nie przynosi, wiec lepiej nie nastawiac sie na nie wiadomo co.
jak chcesz sprobowac- rozeslij swoje zgloszenie po agencjach. jak masz predyspozycje na modelke (min. 172cm, nie wiecej niz 65 w pasie i 92 w biodrach, nie jestes opalona, nie masz tatuazy ani tipsow) to pisz do agencji typu spp, rebel, ml studio, d'vision, mango, gaga.. jak raczej nadajesz sie do zdjec i nie masz predyspozycji modelkowych a chcialabys sie sprawdzic w reklamach, gazetach, teledyskach, rozbierankach- pisz do perfectmodel, showbizmodels.
ja sama ciagle szukam dziewczyn do zdjec dla siebie a takze pod katem sesji toplessowych, castingow do ckm i tego typu produkcji, wiec jezeli ktoras uwaza, ze sie nadaje to prosze o maile ze zdjeciami twarzy i sylwetki, wymiarami.
oczywiscie nie musisz byc w zadnej agencji aby pozowac do zdjec, poprostu pisz do interesujacych cie fotografow- najwyzej nie odpisza a w najlepszym wypadku zaprosza na zdjecia ;)
pozdr.
Próżność to mój ulubiony grzech...

Awatar użytkownika
viriel
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: viriel » 03 gru 2007, 00:14

Temat rzeka... Mara dobrze pisze ;)
Ja powiem tylko, że w sumie fajna przygoda, ale ma też swoje minusy...Np. radzę się przygotować na propozycję od "menadżerów" i nie zostawać do późna na bankietach po pokazach... No chyba, że to tylko ja taka pechowa byłam :doubt:
A co do niższych dziewczyn to jest jeszcze rynek azjatycki, tam można nawet nieźle zarobić, ale też trzeba uważać...
Poszperaj na forach modelingowych, tam napewno zasięgniesz masę informacji i może zdobędziesz jakieś interesujące kontakty ;)
Powodzenia :-)

Awatar użytkownika
monikunda
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: monikunda » 03 gru 2007, 00:23

Ja akurat do Poznania mam troszke daleko wiec nie przyjade na sesje;)Chociaz bardzo bym chciala.....mysle ze mozna na tym zarobic jesli sie do tego nadajesz i jesli bardzo sie starasz:) Ale kazdy ma swoje zdanie.....sprobuje to zoabcze...byc moze jak nie pojdzie mi w pOlsce to wyjade do Anglii.....Wiem ze jest bardzo duzo dziewczyn z aspiracjami na fotomodelke ....ale zawsze jest szansa:)jak nie bede sie nadawac to przynajmniej nie bede sobie plula w twarz ze nie sprobowalam oh(t1 dzieki mara za porady....widzialam twoje zdjecia i sa naprawde dobre....takze rozwijaj sie a napewno osiagniesz kiedys sukces;)

Awatar użytkownika
monikunda
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: monikunda » 03 gru 2007, 00:27

virriel nie przerazaj mnie...nie chce zadnych propozycji oh(t1 jak cos to przyjde z obstawa...jaki rynek azjatycki???ze niby mialabym jechac do Azji?to sie oplaca?

Awatar użytkownika
Mari
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: Mari » 03 gru 2007, 08:56

jak trafisz z ramienia dobrej agencji do Japonii to tak.
o przychodzeniu z obstawą zapomnij.
ważny jest też wiek. jeśli masz powyżej 20 lat to raczej nie masz zbyt dużych szans na sukces.

Awatar użytkownika
mara
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: mara » 03 gru 2007, 09:57

ja nie poznan, ja bydgoszcz i warszawa ;)

zarobic na modelingu mozesz jezeli jestes druga anja rubik, masz 15 lat i swietna agencje matke w polsce. w przeciwym razie musisz sie zadowolic mniejszymi sumami, ktore tak naprawde maja sie nijak do wyobrazen o zarobkach modelek... jezeli pare stow za buzie na opakowaniu farby do wlosow to dla kogos duzo albo pare setek za jakis kalendarz, to spoko. ja uwazam, ze stawki sa niskie, tymbardziej dla nowych i tych, ktore nie maja ugruntowanej pozycji w reklamie.

aha, nie wiem skad jestes ale jezeli dla ciebie wyjazd do innego miasta na sesje to problem to musisz sie dokladnie zastanowic, bo swiat nie kreci sie w miejscu naszego zamieszkania ;) na poczatku aby zdobyc umiejetnosci i zrobic sobie jakies folio musisz jezdzic i rzadko kiedy dostaniesz za to wynagrodzenie lub chocby zwrot kosztow podrozy. zdjecia za pozowanie i wszyscy sa szczesliwi.
Próżność to mój ulubiony grzech...

Awatar użytkownika
monikunda
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: monikunda » 03 gru 2007, 12:09

Wiem i dlatego mowie na polsce swiat sie nie konczy........dla mnie to przede wszytskim zabawa a nie kwestia zycia i smierci jak nie to to cos innego tez bede robic dodatkowo.....

Awatar użytkownika
viki
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: viki » 03 gru 2007, 15:38

monikaunda, dziwczynom chodzi o to, ze zeby miec dobre zdjecia muszisz ruszyc 4 litery ze swojego miasta....

napisałś:
"Ja akurat do Poznania mam troszke daleko wiec nie przyjade na sesje;)Chociaz bardzo bym chciala.....mysle ze mozna na tym zarobic jesli sie do tego nadajesz i jesli bardzo sie starasz:) Ale kazdy ma swoje zdanie.....sprobuje to zoabcze...byc moze jak nie pojdzie mi w pOlsce to wyjade do Anglii.....Wiem ze jest bardzo duzo dziewczyn z aspiracjami na fotomodelke ....ale zawsze jest szansa:)jak nie bede sie nadawac to przynajmniej nie bede sobie plula w twarz ze nie sprobowalam dzieki mara za porady....widzialam twoje zdjecia i sa naprawde dobre....takze rozwijaj sie a napewno osiagniesz kiedys sukces;)"

jezeli do Poznania ci daleko to albo pozostaw marzenia marzeniom albo zmień swoje nastawienie. a moge ci zapewnic ze w Anglii, dziewczat chętnych do bycia modelką jest duzo wiecej niz u nas...
Kocham mój nowy biust. Szkoda, że nie poszłam na zabieg wcześniej....

Awatar użytkownika
monikunda
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: monikunda » 03 gru 2007, 16:50

Dlaczego tu wszyscy sa tak bardzo negatywnie nastawieni do wszytskiego......nie wiem:) Ja jak bedzie czas ruszyc na sesje to rusze narazie dochodze do siebie po operacji to pierwsze a drugie musze troche schudnac i sie umiesnic;) Mara jak juz to osiagne to wysle ci swoje zdjecia jak bedziesz chciala oczywiscie ......mam zamiar probowac wszedzie takze napewno rusze dupe z mojej dziury;) Mara a jestes z zawodu fotografem ???czy robisz to rekreacyjnie???Ile bierzesz keszu za taka sesyjke?Pozdrawiam dziewczynki i wiecej optymizmu w koncu to podstawa;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”