Zabawne powiedzonka i inne przedziwne pomysły naszych dziec

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
katrinn
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: katrinn » 20 wrz 2007, 09:08

-Jasiu zapisałam Cię w przedszkolu na angielski
-Mamo ja nie chcę chodzić na zaden angielski, bo się zmęce

Viki Twój ma 8 a mój prawie 7 i podobna sytuacja, tylko podczas zakupów, kupiłam mu kilka sweterków, takich jak chciał i kiedy wyszliśmy oznajmił mi " wiesz mamo cieszę sie bardziej niż gdybyś kupiła mi zabawkę, a wiesz dlaczego, bo będę się podobał dziewczynom i będe miał pełno narzeczonych" . Generalnie mój syn idzie na ilość :-D
16.05.07- plastyka brzucha ju¿ po [smilie=happy.gif]

Awatar użytkownika
Jennys
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Jennys » 20 wrz 2007, 10:05

Katrinn, nie zazdroszczę Ci ;) :badgrin:
Moje dziecko natomiast zaczyna zadawac egzystencjalne pytania. Wczoraj w rozmowie z babcią padlo takie:
"Co by było, jakby sisiak był z tyłu, a pupa z przodu :?: "

Czekam na propozycję rozwiązań ;) :-D
Przez ¿ycie trzeba przejœÌ z godnym przymru¿eniem oka, daj¹c tym samym œwiadectwo nieznanemu stwórcy, ¿e poznaliœmy siê na kapitalnym ¿arcie, jaki uczyni³, powo³uj¹c nas na ten œwiat. (S.J. Lec)

Awatar użytkownika
nesia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: nesia » 20 wrz 2007, 20:59

Dzisiejsza kombinacja mojej małej:
tuz po przedszkolu jedziemy do znajomej, mała grzechocząc paczuszką tik taków stwierdza:
- mamo dzis sie uczyliśmy nowej piosenki
ja na to
- o prosze to zaspiewaj
ona
- nie mamo, bo widzisz tu jest napisane (pokazuje te tiktaki) jak jedziemy do Karoliny to nie można śpiewać :oops: :badgrin:
23.02.07 - ;)

Uroda to weksel honorowany na całym świecie za okazaniem.
Giacomo Casanova

Awatar użytkownika
Jennys
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Jennys » 22 wrz 2007, 14:44

No to cała seria:
1)
Miś robi siku. Po wszystkim proszę, żeby wytarł sisiaka, a on na to, że sisiak nie jest brudny na zewnątrz. Więc mówię, że dobrze, ale żeby umył rączki, a on - Mamusiu, sisiak nie jest na zewnątrz brudny i rączek nie ubrudziłem ;)
2)
Miś bawi się z babcią, ale chyba mu się nudzi. Patrzy na swoje książeczki do malowania i mowi nagle: "Czs do roboty!" i idzie malować :roll: ;)
3)
Wołam Misia na obiad, a on na to:
- Nie mogę iść na obiad bo pracuję w warsztacie samochodowym. Mam to coś do zjedzenia i jak zjem, nie będę już głodny ;)
4)
Miś zrobił przykrość tatusiowi, więc rozmawiamy poważnie i mowię mu, że tatusiowi chce się płakać, a Misiek na to:
- Ludzie nie płakają! ;)

To tyle na dziś
Przez ¿ycie trzeba przejœÌ z godnym przymru¿eniem oka, daj¹c tym samym œwiadectwo nieznanemu stwórcy, ¿e poznaliœmy siê na kapitalnym ¿arcie, jaki uczyni³, powo³uj¹c nas na ten œwiat. (S.J. Lec)

Awatar użytkownika
nesia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: nesia » 22 wrz 2007, 15:36

Jennys pisze: - Ludzie nie płakają! ;)
Hahahah super :badgrin:
23.02.07 - ;)

Uroda to weksel honorowany na całym świecie za okazaniem.
Giacomo Casanova

Awatar użytkownika
marlenaogulewska
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: marlenaogulewska » 24 wrz 2007, 09:24

To jest jeden z najlepszych wątków na tym forum, jak was czytam to serce rośnie i buzia sama sie śmieje. Jakie te nasze maluchy są wspaniałe i każde inne, jedyne w swoim rodzaju. Szkoda że pamięć jest taka krótka, szybko sie zapomina o pomysłach i tekstach naszych brzdąców a one rosną, rosną, rosną i stają się samodzielne-wylatują z gniazdka rodziców. Za 20/30 lat będziemy musiały stworzyć temat: Zab. powiedz. i inne przedziw. pomysły naszych WNUKÓW!

Idziemy przez miasto, mały przystaje i chwyta się za tylną część uda, ja na to:
-co tam?
-stój!
-co sie stało, boli cię?
- (drapiąc sie odpowiada), chyba skręciłem kostkę!
- :oops:

Ma tez nowe słówko: laluchna-jest duzo smiechu jak rzuca takim tekstem do mnie np. w sklepie.

Położyłam sie na kanapie i przybiega do mnie Pawcio:
-pobaw się ze mną!
-za minutkę, dobrze? Mamusia chce chwilę poleżeć.
-uwalona jesteś?
- :oops:
-
340 anatomy pod mięsień, wysoki profil, ciecie pod piersią, Sankowski-ju¿ po, luty 2008

Awatar użytkownika
Jennys
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Jennys » 24 wrz 2007, 11:33

marlenaogulewska pisze:uwalona jesteś?
:badgrin: :badgrin: :badgrin: niezłe!

No to napiszę Wam, jak mnie moja kochana żmija, wyhodowana na własnej piersi, załatwiła:
Opowiadałam Misiowi historię poczęcia (na pytanie: Jak mamusia zrobiła Michałka? ;) ), potem pokazałam mu książeczkę, na którym lezy babka w ciąży i będzie rodzić. Mis patrzy i mówi:
-To mamusia!
Ja na to:
- Nie kochanie, to jakaś pani na rysunku.
Mis:
- To mamusia!!!! Mamusia, jak była młoda!
:evil:

Awatar użytkownika
margo706
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: margo706 » 24 wrz 2007, 13:27

Wysprzatalam mojej malej ostatnio pokoj na cacy,ide do pracy,wracam a tam jakby tornado przeszlo.Mowie do corki do licha nasprzatalam sie caly dzien a Ty takiego syfu narobilas w kilka godzin,jestes niegrzeczna.Ona na to-Mamo tak sie czasem zdarza.No i zagiela mnie juz nie wiedzialam co mowic powiedzialam faktycznie i wzielam sie za sprzatanie.

Awatar użytkownika
Pati
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: Pati » 24 wrz 2007, 14:02

[quote="Jennys"]No to cała seria:
1)
Miś robi siku. Po wszystkim proszę, żeby wytarł sisiaka, a on na to, że sisiak nie jest brudny na zewnątrz. Więc mówię, że dobrze, ale żeby umył rączki, a on - Mamusiu, sisiak nie jest na zewnątrz brudny i rączek nie ubrudziłem ;)

jesooo jak dobrze, bo ja myslalam ze tylko ja kaze swojemu dziecku siusiaka wycierac!!
Nasmialam sie, swietne dzieciaki!!

Moj Misiu - jakies 6 miesiecy temu:
maz "pozyczyl" ;) ode mnie pieniadze, bo nie chcialo mu sie do banku jechac- a ze to sumka byla niemala (- na sprawy budowlane) weszlam do lazienki do misia, ktory siedzial w tym czasie na kibelku, ze strasznie smutna udawana mina(wiecie -tzw podkowka) a misiu:
-mamuciu, co sie stalo??? dlaczego sie smucisz??
ja - bo tatusiowi pieniazki dalam
-misiu: nie przejmuj sie mamuciu ja ci pozyce
ja: kochany jestes misiulku
wychodzimy z lazienki i mijamy sie z moim mezem, a moje dziecko z wyrzutem patrzac na niego powiedzial:
- tato, "podpiepsyles" mamie pieniazki
moj maz parskajac ze smiechu: - nie podpieprzyleeem
misiu: podpiepsyles .... :-D

wczoraj:
z racji tego ze maly czasami budzi sie w zlym humorze, czasami mowie mu ze lewa noga wstaje...
zasypiamy....
maly: mamusiu, ktora nozka mam jutro wstac
ja: no prawa kochanie
maly: dobla, to ja ja bede cala noc ja trzymal

to z tych co pamietam, bo mowi tyle ze zapominam, na poczatku notowalam, ale terez jest tego za duzo...

Awatar użytkownika
Jennys
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Jennys » 24 wrz 2007, 15:42

pati, a myslisz, że po co ten topic :?: ;) :badgrin: Ja tez nigdy nie notowałam, a potem zapominałam. A tak jesteśmy na bieżąco :-D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”