Wkładka/spirala - opinie!

Higena, Uroda, Moda i Trendy

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
joanna pilaczynska
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty

Post autor: joanna pilaczynska » 16 sie 2007, 19:23

MAM PYTANKO CZY WYJMOWANIE SPIRALI BOLI?

Awatar użytkownika
viki
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: viki » 16 sie 2007, 19:30

Joasiu, po pierwsze wyłącz caps locka bo duże litery to krzyk, po drugie jeżeli lekaż choc troche wie jak to zrobic to nic nie boli. ja mam teraz 3 spirale i wyjmowanie 2 poprzednich trwało około 2 sekundy i nic nie bolało
Kocham mój nowy biust. Szkoda, że nie poszłam na zabieg wcześniej....

Awatar użytkownika
joanna pilaczynska
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty

Post autor: joanna pilaczynska » 16 sie 2007, 19:32

sorka.ja sie tego boje bo wyobrazam sobie ze to tam wroslo asz mi ciarki przechodza jak o tym mysle

Awatar użytkownika
viki
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: viki » 16 sie 2007, 20:55

na prawdę nic nie boli. mi lekarz kazał połozyć ręce za głowę i o ile dobrze pamietam głęboko nabrac powietrza. jak robiłam głęboki wdech on usunął wkładkę - 3 sekundy?
Kocham mój nowy biust. Szkoda, że nie poszłam na zabieg wcześniej....

Awatar użytkownika
Endemitek
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: Endemitek » 07 wrz 2007, 22:26

czy przy podatności na różnego rodzaju stany zapalne, są przeciwskazanaia do założenia spirali a może są takie które takie dolegliwości łagodzą, proszę o radę!

pozdrawiam
Brzuchanski; powiększenie piersi 29.11.2006 r.

Awatar użytkownika
katrinn
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: katrinn » 09 wrz 2007, 18:25

moja koleżanka zaszła w ciążę mając wkładkę, i lekarz powiedział ze albo poroni albo urodzi, bo na wyjęcie jest za późno, urodziła zdrowego chłopca, a wkładkę usunięto podczas porodu ;)
16.05.07- plastyka brzucha ju¿ po [smilie=happy.gif]

Awatar użytkownika
Justysia1
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: Justysia1 » 10 wrz 2007, 08:00

Byłam w środę u ginekologa ponieważ przyplatała mi się jakaś infekcja. Lekarz przy okazji zrobił mi USG i co sie okazało? że moja spirala (mam ją 2,5 roku) znajduję sie w zupełnie innym miejscu niż powinna. :oops: Przezyłam szok. Nie wiem jak dawno temu zmieniła swoje położenie. Teraz zgodnie z zaleceniem musze poczekać na miesiączkę i w trakcie przyjść żeby ją wyciągnąć. To z koleji może się okazać trudne gdyż nie ma pewności czy ramiona spirali nie wbiły sie w macicę. Lekarz powiedział, ze jeśli sobie z tym nie poradzi to wypisze mi skieowanie do szpitala żeby to cholerstwo usunęli.
No i nie ma pewności że nie zaszłam w ciażę.

A jeszcze tydzień temu uważałam że spirala to najlepsza i najwygodniejsza metoda antykoncepcyjna :(

Awatar użytkownika
katrinn
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: katrinn » 10 wrz 2007, 19:21

Justysia to nie ciekawą masz sytuację, ale może jednak uda Ci się ją wyjąć za pierwszym razem. Antykoncepcja jest wygodna ale niestety niesie za sobą skutki uboczne :(
16.05.07- plastyka brzucha ju¿ po [smilie=happy.gif]

patryca2112
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: patryca2112 » 10 wrz 2007, 20:16

Ja mam spirale od listopada i jak nazazie jestem szczesliwa a porownanie mialam bo przez trzy lata tabletki lykalam
Teraz czekam na efekt koncowy

Nadia125
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Nadia125 » 10 wrz 2007, 23:21

Endemitek jak gdzieś czytałam, że spirala może zwiększać ryzyko stanów zapalnych, ale to chyba zależy też od rodzaju spirali, że mogą występować plamienia lub bardziej obfite miesiączki. Musiałabyś poszperać w internecie. Ja mam spirale od połowy czerwca i faktycznie na początku miałam plamienia i pierwszy okres trwał prawie 10 dni. Ale teraz plamień już nie mam, okes bardzo skąpy, zero bólów brzucha.
W przychodni lekarz powiedział mi, że za jakiś czas nie będę miała w ogóle okresu, więc spokój na 5 lat :-D Nie mam też rzadnych stanów zapalnych, fakt niegdy nie miałam do nich skłonności. Więc to co przeczytałam w necie o spiralach nie potwierdziło się w moim przypadku, jeżeli będziesz zainteresowana, napiszę Ci jakiej firmy mam spiralę, bo w tej chwili nie pamiętam.
Pozdrawiam oh(s1

ODPOWIEDZ

Wróć do „Damskie sprawy”