ciekawe książki (godne polecenia) i ich szybkie czytanie

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Betka
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

dobra ksiazka ostatnio przeczytana

Post autor: Betka » 02 maja 2007, 16:38

Wpadl mi taki pomysl. Moze juz ten temat ktos zalozyl. Moze ktoras z osob zasugeruje tytul dobrej ksiazki.
Po operacji nosa u dr Skupina/16 pazdziernik ars medica

Awatar użytkownika
Mayka87
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Re: dobra ksiazka ostatnio przeczytana

Post autor: Mayka87 » 04 maja 2007, 00:06

Ostatnia ksiazke jaką przeczytalam (choc bylo to blisko rok temu) to "Kod Leonarda da Vinci", film obejrzalam dopiero po przeczytaniu... Ksiazka swietna, polecam.

Awatar użytkownika
zajawka
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty
Kontakt:

Post autor: zajawka » 04 maja 2007, 17:01

Najlepsze książki jakie przecztałam w życiu są autorstwa Margit Sandemo "saga o ludziach lodu". 47 części jest, ale jak się przeczyta pierwszą to bez następnych a nie da się wytrzymać :))) Są w nich elementy erotyki, romansu, fantastyki, kryminału.. po prostu świetne! O i jeszcze jedna mi się przypomina Norah Roberts "Bogowie zła" o satanistach, ale też godna uwagi :)
Dr Kasprzyk - 7 maja 2007 - McGhan MF 375 anatomy :) Uda³o siê!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... /event.png

Awatar użytkownika
Julia malec
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: Julia malec » 29 cze 2007, 21:16

jestem w trakcie czytania ksiazki "pachnidło" Patricka Suskind'a....jestem na 68 i stwierdzam, ze jest godna polecenia, niesamowicie opisana, az sie ja po prostu czuje...

Awatar użytkownika
Kamila
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: Kamila » 07 lip 2007, 20:21

Wczoraj kupilam ksiazke - tak z biegu, prezent dla brata ;) "Merde! Rok w Paryzu" Stephena Clarke'a :-D
Zapowiada sie obiecujaco ... zabawna powiesc przygodowa :-D
Zamierzam ja wlasnie przeczytac oh(w1
"Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
"Uroda ciała, kondycja umysłu i ducha – to elementy wzajemnie sie przenikajace – wewnetrzna rownowaga zapewnia piekno, zdrowie i spokoj".
W każdym przypadku człowiek ponosi konsekwencje własnych wyborow.

Awatar użytkownika
blondi 222
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: blondi 222 » 17 sie 2007, 13:19

Cien wiatru ...nie moglam sie oderwac ..dobrze ,ze czytalam ja na urlopie ;) i Filary Ziemi Kena Folletta ..chyba najlepsza ksiazka jaka dotychczas czytalam ..pamietam ,ze jak ja czytalam zylam jak w transie :-) kazda wolna minute jaka mialam spedzalam na czytniu tej ksiazki ..bardzo polecam choc to z pozoru opasle tomisko ale czyta sie w mgniniu oka 8-)

kamila ..Merde czyli rok w Paryzu , czytalam ..fajna ksiazka na wakacje ..wyszla juz druga czesc , ale jeszcze jej nie czytalam

B
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: B » 17 sie 2007, 14:39

Czesc:D z zabawnych polecam ksiazki Laurie Notaro"klub idiotek" i "autobiografia grubej pany mlodej",rozbawily mnie o lez.

B
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: B » 17 sie 2007, 14:43

brain pisze:uwielbiam czytać :) Jak czytam to czuję, że żyję :P Czytam w zasadzie "wszystko". Jestem zagorzałą fanką "Przeminęło z wiatrem", prawie wszystkiego Joanny Chmielewskiej (np. "Wielkie zasługi","Całe zdanie nieboszczyka"). Ostatnio przeczytałam "Klub idiotek"-Laurie Notaro ale nie polecam, oraz nawet fajną książkę "Chłopak na zamówienie"-Diane Stingley.
mnie je ksiazki miesza na maksa:)))

B
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: B » 17 sie 2007, 14:45

Klub idiotek"-Laurie Notaro ale nie polecam.

ja polecam.cos namieszalam z tymi postami.hihi.pozdr.

Awatar użytkownika
Jennys
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Jennys » 20 sie 2007, 15:01

No to moja lista ulubionych (z pewnością niepełna, mam ich całe mnóstwo) - a właściwie tych, które najbardziej wryły mi się w pamięć i uksztaltowaly moją osobowość:

1. Flet z mandragory - W. Łysiak (i wszystkie pozostałe jego książki - dla mnie jest mistrzem świata)
2. Czyż nie dobija się koni - H. McCoy
3. Lesio - J. Chmielewska
4. Ciotka Julia i skryba - M. Vargas Llosa
5. Mistrz i Małgorzata - Bułhakow
6. Grek Zorba - N. Kazandzakis
7. Wilk stepowy - H. Hesse (hmmmm.... czasy szkoly mi się przypominają oh(re1 )
8. Słońce tez wschodzi - Hemingway (i oczywiście wszystko inne - przeczytałam wszystkie - ta jest wyjątkowa i, jak na tego Pana, kipiąca erotyzmem)
9. Zwrotnik raka - H. Miller (inne też)
10. Manhattan Transfer - J. dos Passos
11. Żona kuchennego boga - Amy Tan
12. wszystko Mario Puzo (choć Ojciec Chrzestny na pierwszym miejscu)
13. wszystko W. Faulknera
Uffff... ;)
A teraz robię sobie właśnie powtórkę z Marqueza i pochłaniam Sto lat samotności. Polecam, jesli jeszcze nie czytałyście!
Przez ¿ycie trzeba przejœÌ z godnym przymru¿eniem oka, daj¹c tym samym œwiadectwo nieznanemu stwórcy, ¿e poznaliœmy siê na kapitalnym ¿arcie, jaki uczyni³, powo³uj¹c nas na ten œwiat. (S.J. Lec)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”