IV RP-nadchodzi totalitaryzm?

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
groszek
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: groszek » 31 maja 2007, 15:23

uranus pisze:szczerze... wiekszosc "dyslektykow" posiada takowe zaswiadczenie z czystego lenistwa i nieuctwa!
właśnie!
dziwne ze teraz w każdej klasie średnio ok 3 osoby na 20 ma zaświadczenie :?
podobnie jest z zajeciami w-f ale to akurat w życiu jest mniej potrzebne niż czytanie i pisanie :roll:
czy to mi³oœÌ w twoich oczach?... czy masz tylko przekrwione bia³ka?

Awatar użytkownika
gracja
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: gracja » 31 maja 2007, 16:06

Karolina044 pisze:taaaaaaaaaaaaaak, Stary i Nowy Testament - obowiązkowo do tego Encykliki Papieskie
No i co??Wykrakałaś Karolcia :-D

"Jak można przeczytać w uzasadnieniu na stronie internetowej MEN w kanonie znalazły się utwory "o wielkim ładunku patriotyzmu, nacechowane głębokim humanizmem i wartościami chrześcijańskimi". Dlatego w projekcie rozporządzenia znalazły się: książka papieża Jana Pawła II "Pamięć i tożsamość", utwory Jana Dobraczyńskiego i ks. Jana Twardowskiego."
...czemu ze wszystkich pragnieñ na ¶wiecie to Ty mnie wybra³e¶.....

Awatar użytkownika
viki
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: viki » 31 maja 2007, 17:43

Maxi, buziak, ja sie nie obrażam. tylko próbuję pokazać ze jest to autentyczny problem a nie fanaberia. dlatego tast trwaja co najmniej 3 miesiące. dlatego zeby dobrze przebadac dana osobę i miec pewność ze problemy nie wynikają z lenistwa tylko z autentycznego problemu.

groszek, uranus - -z moich postów chyba jasno wynika, że pisze o osobach, któe na prawdę mają taki problem, nie pisze o oszustach. to właśnie przez oszustów większość społeczeństwa uważa, że dyslektycy to lenie.

uranus, zanim zaczniesz głosić takie opinie wypadałoby sie troche na dany temat dowiedzieć, zapraszam do lektury:
za stronką o dyslektykach www.bpp.com.pl

"Dysleksja to zaburzenie objawiające się trudnościami w nauce czytania i pisania u dzieci, które nie powinny mieć z taką nauką problemów - są normalnie rozwinięte intelektualnie, nie mają żadnych poważnych wad wzroku i słuchu ani schorzeń neurologicznych, są otoczone w szkole prawidłową opieką dydaktyczną i nie są zaniedbane środowiskowo. Dysleksja występuje w różnym nasileniu u kilku-kilkunastu procent populacji.

Dysleksja to nie choroba, którą można wyleczyć. Dyslektykiem jest się na całe życie. Dlatego ważne jest wyćwiczenie różnych strategii postępowania, dzięki którym dysleksja nie będzie przeszkadzać w życiu codziennym. Powinna w tym pomóc terapia pedagogiczna (zajęcia kompensacyjno-korekcyjne). Im wcześniej terapia się zacznie, tym lepiej dla dziecka.

Przyczyny dysleksji nie zostały do tej pory dokładnie poznane, choć wykryto i opisano liczne cechy różniące dyslektyków od nie-dyslektyków, takie jak inny rozkład aktywności części mózgu w czasie wykonywania prostych zadań językowych. Są to o tyle istotne informacje, że jednoznacznie potwierdzają, że dysleksja to zjawisko o podłożu biologicznym. Istnieją wyniki badań sugerujące, że dysleksja może obecnie występować częściej niż w przeszłości, w związku ze zmianą diety przeciętnego dziecka.

Dzieci ryzyka dysleksji powinny zostać wykryte przez nauczycieli w szkole lub przedszkolu. Nauczyciele powinni umieć porównać możliwości dziecka z jego osiągnięciami i osiągnięciami jego rówieśników. Dziecko ryzyka dysleksji powinno zostać poddane diagnozie a następnie terapii. Dzieci ze stwierdzoną dysleksją mogą się ubiegać o opinię o dostosowaniu warunków egzaminacyjnych do dysfunkcji ucznia. Pełniejsze informacje na temat dysleksji można znaleźć na stronach serwisu SpeT, poświęconego specyficznym trudnościom w nauce, dysleksji poświęciła również jeden ze swoich serwisów gazeta wyborcza.

Im wcześniej dysleksja zostanie wykryta i zdiagnozowana, tym łatwiej jest jej przeciwdziałać. Optymalny dla dzieci wariant to wykrycie u nich ryzyka dysleksji jeszcze w przedszkolu (a najpóźniej w klasie zerowej) i skierowanie ich na dodatkowe zajęcia korekcyjno-kompensacyjne."
Kocham mój nowy biust. Szkoda, że nie poszłam na zabieg wcześniej....

Awatar użytkownika
uranus
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty
Kontakt:

Post autor: uranus » 31 maja 2007, 19:20

viki- nie odbieraj mojej wypowiedzi jako atak! Absolutnie! Jesli urazil Cie jakis fragment - to przepraszam!

Napisalam przeciez, ze zdaje sobie sprawe, ze sa osoby naprawde dtkniete dysleksja, ale nie zmienie zdania w kwestii, iz wiekszosc osob posiada takowe zaswiadczenie z lenistwa.

A jesli chodzi Ci o stwierdzenie, ze termin DYSLEKSJA uwazalam za bzdure, to wynikalo to z wlasnych doswiadczen... po prostu dyslektycy, ktorych ja spotykalam, bronili sie dysleksja, a byli po prostu tępakami!

Awatar użytkownika
viki
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: viki » 31 maja 2007, 20:29

nie,nie obrażam sie ani nie poczułam sie urażona. 8-) bardziej zrobiło sie mi przykro, że przez oszustów ludzie z tym problemem, który szczególnie dzieciom stwarza duże problemy, traktowani są jak lenie.

Boże, ile ja nocy w pierwszej klasie przepłakalam bo na prawde nie widzę różnicy między pisanym "m" a "n". a pani przt tablicy przy całej klasie wyzywała mnie od tępaków...

a moja startegia to takie pisane "m" i "n" ze od biedy można je wziąć za jedna i druga literkę. Dużego E od 3 nie odróżniam tylko pisanego wiec pisze drukowane
Kocham mój nowy biust. Szkoda, że nie poszłam na zabieg wcześniej....

Awatar użytkownika
mara
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: mara » 31 maja 2007, 22:00

swietnie, wywala wiekszosc wartosciowych ksiazek w tym bezmiarze szitu, ktory trzeba bylo czytac w liceum. dostojewskiego wspominam wspaniale, to moja ukochana lektura. jestem oburzona usunieciem wertera, fausta... moze jeszcze imie rozy? albo poezje francuska? przeciez to takie niemoralne... zenada... wstyd mi, ze mam takie obywatelstwo jakie mam, ze ten kraj schodzi na psy. nie jestem w stanie nic wiecej powiedziec ponad to, ze jest mi poprostu wstyd za lekcewazenie dorobku swiatowej literatury, idiotyczne i zenujace zagrywki w tematyce teletubisiow, za to, ze to jedyne znane w tym kraju sposoby reklamy naszego kraju.
chyba przestane kupowac gazety i ogladac tv. wole zyc w nieswiadomosci.
Próżność to mój ulubiony grzech...

Awatar użytkownika
kik@
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: kik@ » 31 maja 2007, 22:04

mara pisze:chyba przestane kupowac gazety i ogladac tv. wole zyc w nieswiadomosci.
doszłam do tego samego wniosku dzisiaj :doubt:

Awatar użytkownika
uranus
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty
Kontakt:

Post autor: uranus » 31 maja 2007, 22:55

...i tak wlasnie -śmieja sie z nas na calym świecie... :roll:

wstyd!!! ogromny wstyd!

btw... ogladam wlasnie "Co z ta Polska?"... boshe...

Awatar użytkownika
ironka
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: ironka » 31 maja 2007, 23:18

No to ja doleję oliwy do ognia, w zeszły piatek władza zadecydowała co mi wolno ogladać a co nie
http://film.onet.pl/seriale/0,1545167,wiadomosc.html

cytuję za onet.pl:

Ostatni odcinek "Małej Brytanii" w TVP2 widzowie obejrzeli bez sceny pokazującej księdza geja z jego partnerem - ujawnia "Życie Warszawy".

i dalej:
W wyemitowanym w piątek w TVP2 odcinku nowy pastor odwiedził stragan z akcesoriami erotycznymi, prowadzony przez jedynego jawnego geja w wiosce. Stragan wzbudził też zainteresowanie pewnej staruszki. Straganiarz gej myślał, że ksiądz jest oburzony jego stoiskiem i oskarżył go o złe intencje. Pastor zapewnił go jednak o swojej tolerancji wobec osób o innej orientacji i na tym zakończyła się polska wersja odcinka.

W oryginale wygląda to jednak inaczej. W finale scenki okazuje się, że sam duszpasterz jest homo. Podchodzi do niego jego partner, który wybrał się na stragan po erotyczne akcesoria. Obaj najpierw się całują, a potem czule obejmują. Stojąca obok staruszka kwituje to niewybrednymi żartami. Cała ta scena poszła w TVP pod nóż.

- To są po prostu praktyki cenzorskie, zakazane w Polsce i w Unii Europejskiej. Poruszę tę sprawę na najbliższym posiedzeniu rady programowej TVP, której jestem członkiem - mówi poseł Gadzinowski. Władze TVP zapewniają, że chodzi o obronę wrażliwości widzów.

- Serial ma charakter satyryczny, prześmiewczy. Decydując się na pokazanie go polskiej widowni, mieliśmy na uwadze różnice w mentalności i wrażliwości Polaków i Brytyjczyków. To, co jest dopuszczalne nawet w brytyjskiej telewizji publicznej, może razić polskich widzów - mówi gazecie Aneta Wrona, rzeczniczka TVP.

Oglądałam i czegoś mi brakowało - teraz wiem że puenty :?
23 marca 2007 - Operacja noska lek. Piotr Skupin Godzilla Slayer.

Awatar użytkownika
maxi
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: maxi » 01 cze 2007, 11:47

Dzizis,k***a,ja pierldole!Pozwole sobie zacytowac Adasia Miauczynskiego.Pewnie za chwile,kaza nam zlikwidowac ten watek.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”