Rodzice Chrzestni- co na prezent komunijny ..??

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
turek.mg
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: turek.mg » 17 maja 2007, 18:43

hmm no ja na rocznicę komunii prezentów nie dostawałam, ale może coś się zmieniło :roll: jeśli tak to już raczej coś drobnego ;)
ja właśnie w tym tygodniu mam dwie komunie, chrześnicy kupiłam komórkę małe różowe cacko Nokia 7373 + wymarzone zwierzątko mały persik, jest cudowy, moja siostra mówi że córeczka oszaleje z radości, taką mam nadzieję, kotek jest od kilku dni u mnie, i tak się do niego przyzwyczaiłam że trudno będzie go oddać, chyba czeka i mnie nowy zakup do domu ;)

Awatar użytkownika
Camino
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty

Post autor: Camino » 18 maja 2007, 06:47

Za tydzień mam komunię mojej bratanicy. Super drogi prezent odpada bo chrzestną nie jestem ale może ktoś ma jakis dobry pomysł?

agus781
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty
Kontakt:

Post autor: agus781 » 18 maja 2007, 07:48

To jakieś szaleństwo! Jak słyszę, że dziecko dostaje na komunię kopertę z 500 zeta, to słabo mi się robi. Ja tyle na wesele 8 lat temu nie dostawałam. Może goście byli skąpi, ale dla mnie to lekka przesada. Mój syn do Komunii pójdzie za dwa lata. I boli mnie to, że już teraz moja mama i siostra (chrzestna) myślą o prezentach. Moim skromnym zdaniem, jeśli kogoś stać i chce wydać tyle kasy, to lepiej kupić porządny podarunek. Ew. złożyć się w kilka osób i kupić coś o czym dzieciak marzy, ale co mu posłuży przez wiele lat a nie będzie chwilową zachcianką. Pamiętam swoje prezenty z I Komunii. Pamiętam srebrną bransoletę, łańcuszek, piękne wydanie "Krzyżaków". Nie pamiętam natomiast ile i od kogo dostałam w kopertach. A pamiętacie zegarki z melodyjkami? To był hicior! Aż się łezka w oku kręci. wszystkie dzieciaki biegały po podwórku biegały i licytowały kto ma więcej melodyjek. A tak naprawdę to najistotniejsze w tym dniu jest to, żeby dziecko czuło że to jest jego dzień i że jest najważniejsze.

Awatar użytkownika
Karolina044
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Karolina044 » 18 maja 2007, 13:26

Niech każdy da prezent na jaki go stać, tak uważam, przeciez nikt nie wymaga od Chrzestnych takich bogatych prezentów.,
co mają zrobić bezrobotni albo pracujący za 800 zł i okaże się ze mają po dwóch, trzech Chrześniaków, nic tylko pracowac na prezenty,

Moja córka od Chrzestnego dostała MP3, od Chrzestnej komplet biżuterii, (nie za drogi), wiem, ze w porównaniu z innymi prezentami to nie dużo, ale przecież nie chodzi tylko o prezenty, po drugie nie stać ich na wyszukane, drogie upominki, najważniejsze, że byli na uroczystości,

jeżeli chodzi o prezenty od innych gości to aparat cyfrowy, komórkę, rower,pieniądze (za to kupiliśmy jej monitor z telewizorem w jednym), my jako rodzce kupiliśmy nowy sprzet komp, dostała dużo pięknych książek, słowników, rolki, piłkę do koszykówki

co do bierzmowania lub rocznice przyjęcia to uważam, ze jakiś skromniutki symboliczny prezent, albo symboliczna kasa,

zreszta uroczystość z okazji rocznicy przyjęcia to przesada......... :roll:
25 maj 2006- piersi A. Zieliñski

karen'o
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: karen'o » 18 maja 2007, 14:08

szczerze mowiac z pewnym zdumieniem czytam ten topic :? zawsze mi sie wydawalo, ze komunia to wazne wydarzenie religijne w zyciu dziecka i jego rodziny. czytajac jednak, jakie prezenty dostaja dzieci przystepujace do komunii, mozna odniesc wrazenie, ze aspekt religijny ma tu niewielkie znaczenie, a najbardziej istotne sa wypasione gadzety, ktore 'komunisci' otrzymuja od swoich bliskich. przepraszam, jednak dla mnie to chore :|

Awatar użytkownika
turek.mg
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: turek.mg » 18 maja 2007, 14:19

no to chyba wybiorę się do lekarza ;)

uwielbiam dawać prezenty i dla mnie każda okazja jest dobra żeby sprawić komuś radość :-)

karen'o
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: karen'o » 18 maja 2007, 14:23

Turek.mg ja tez lubie dawac prezenty :-) chore dla mnie jest podejscie do tematu i rozmydlenie prawdziwego sensu i znaczenia tej uroczystosci. a kazdy i tak robi jak mu sie podoba :p

xenia523
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: xenia523 » 18 maja 2007, 14:30

olgam pisze:szczerze mowiac z pewnym zdumieniem czytam ten topic :? zawsze mi sie wydawalo, ze komunia to wazne wydarzenie religijne w zyciu dziecka i jego rodziny. czytajac jednak, jakie prezenty dostaja dzieci przystepujace do komunii, mozna odniesc wrazenie, ze aspekt religijny ma tu niewielkie znaczenie, a najbardziej istotne sa wypasione gadzety, ktore 'komunisci' otrzymuja od swoich bliskich. przepraszam, jednak dla mnie to chore :|
Chyba kazdy patrzy w tym momencie na to zeby dobrze wypasc ;)

No coz...zawsze mozesz isc do "chrzesniaka" z bombonierka w reku :p

Ja dwa miesiace temu zostalam chrzesta...ale dla spokoju nie pisze co wreczylam...bo zaraz mnie lincz dopadnie :badgrin:
23.03.07 Kubasik 400cc HP

karen'o
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: karen'o » 18 maja 2007, 14:47

no coz, ja raczej chrzestna nie zostane.... a linczowac nikogo nie zamierzam. po prostu sie dziwie troche ;) :p

Awatar użytkownika
nesia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: nesia » 18 maja 2007, 21:50

Pamietajcie tylko aby "zywy" prezent typu krolik, kotek, piesek itp. skonsultowac wczesniej z rodzicami, co by sie nie okazalo ze dzieko ma akurat uczulenie np. na siersc, lub rodzice nie toleruja zwierzaka w domu...
23.02.07 - ;)

Uroda to weksel honorowany na całym świecie za okazaniem.
Giacomo Casanova

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”