Wzrost - czy go lubicie, jakie ma znaczenie ?

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
-asia
Senior Moderator Beauty
Senior Moderator Beauty

Post autor: -asia » 04 maja 2007, 23:48

Też często mam problem z długością spodni. Jestem właściwie ze swojego wzrostu zadowolona, chociaż czasem z zazdrością patrzę na dziewczyny na takich bardzo wysooooookich obcasach ;).

Awatar użytkownika
Joostyna
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: Joostyna » 04 maja 2007, 23:53

Ja na długość nie mam problemów, zwłaszcza że noszę ostanio kiecki albo spodnie takie do kolan, a teraz nawet krótsze :-D więc nawet nie wiem, jakie długości mają 'normalne spodnie'.

A tak off topic - właśnie wrociłam z zakupów i teraz czytam tutaj, że nie tylko ja mam problem z rozmiarem - kto w takim razie pasuje do tych rzeczy w sklepach???
Spodnie jestem w stanie kupić tylko w Orsay'u chociaż nie znoszę tego sklepu, ale tylko oni mają czasem 32. 34 z Zary jakoś ujdzie, ale to nie to :evil: Cholerne bluzki zawsze mają tyle materiału wokól talii, że mi się okropnie fałduje, a na cyckach ledwo się naciąga. Koszul nie kupuję od lat. W żakiecie z paskiem właśnie daję pasek do skracania, żeby się jakoś ścisnąć. Nie jestem jakimś mutantem :roll: Mam kobiecą figurę, jak na mój gust i nie mam co ubrać :evil: Gdzie w Polsce ubierają się modelki, w dziecięcym??? :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

A z nogami chodziło mi o to, że tak proporcjonalnie, to czasem mała kobieta, która cała jest też węższa, wydaje się mieć proporcjonalnie dłuższe nogi, bo co węższe, robi wrażenie dłuższego, więc najważniejsze są proporcje też do szerokości.
Ci±Â³ mnie Szczyt, ci±Â³ mnie Simka... czas na Kubasika !!!

Kubasik jest boski... zrobi³ ju¿ ze mnie anio³a...

Awatar użytkownika
viriel
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: viriel » 05 maja 2007, 00:20

Ja w Orsay'u to za chiny nie kupię spodni, bo tam właśnie mają rozmiary jedno wymiarowe- a ja potrzebuję takie spodnie które mają wymiar na szerokość i na długość.
Tak więc w orsayu-
34- dobre w dupce, ale nogę nosić jak spodnie 3/4 :badgrin: :badgrin: :badgrin:
36- lekko luźnawe w dupce, ale mogę nosić jak spodnie 7/8 :badgrin: :badgrin: :badgrin:
38- dupka pływa, długość: "woda w piwnicy"
40- dupka tonie, długość w miarę OK

Tak więc podsumowując- bardzo ciężko jest kupić spodnie jak się jest wysokim i szczupłym. Mało który sklep ma wogóle długość 36- zazwyczaj rozmiarówka kończy się na 34.

A co do proporcji, to ja się mogę zgodzić, że są bardzo wazne- bo jak kobieta jest proporcjonalna i zgrabna to wzrost nie ma dużego znaczenia, a że jej nogi są w centymetrach krótsze to jeszcze nie znaczy że wizualnie też ;)

Awatar użytkownika
margo706
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: margo706 » 05 maja 2007, 10:25

Na mnie wlasnie 36 lezy na dupce super,a 40 jest idealne na dlugosc,ja mam straszny problem ze spodniami,mam 2 pary tylko takich idealnych,ale tez sie nie nadaja do obcasow,tylko do plaskich butow,dlatego spodnie kupuje zawsze u jednego faceta na E-bayu z Niemiec tylko te spodnie pasuja na mnie.

Awatar użytkownika
Kamila
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: Kamila » 05 maja 2007, 11:36

Abigail pisze:Mam 166 cm i nie chcialabym byc ani wyzsza ani nizsza.
dokladnie :-D Raczej jestem proporcjonalna i wzrost, ktory posiadam jak najbardziej mi odpowiada.

Czy w cichobiegach, czy na wysokich butach zawsze czuje sie swietnie oh(w1

Moj rozmiar to 38 (butow rowniez) :badgrin:
"Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
"Uroda ciała, kondycja umysłu i ducha – to elementy wzajemnie sie przenikajace – wewnetrzna rownowaga zapewnia piekno, zdrowie i spokoj".
W każdym przypadku człowiek ponosi konsekwencje własnych wyborow.

Awatar użytkownika
Abigail
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: Abigail » 05 maja 2007, 12:00

Kamila pisze:Moj rozmiar to 38 (butow rowniez) :badgrin:
Moj tez... I ubrania i buty kupuje w rozmiarze 38, heh... Nigdy nie mam problemow ze znalezieniem czegos odpowiedniego :badgrin: No moze tylko czasem spodnie odstaja w pasie :?

Awatar użytkownika
nikolettkaa
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: nikolettkaa » 07 maja 2007, 11:16

ja mam 177 cm , czasmi 178 ale nie jest mi z 6tym żle :) kiedyś byłam niższa ,ale teraz polubiłam swoj wzrost ,ale chodze tylko w spudniczkach i to mega krótkich oh(rf1
11/2009 Piękne vhp ;) 500 ;)
2011- planuje usta i policzki

Awatar użytkownika
viriel
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: viriel » 07 maja 2007, 20:41

Ja też lubię miniówki i do tego jakieś super szpilki, ale u mnie w mieście wyjść w takim stroju w centrum to jakby wyjść nago... Wszędzie ogródki piwne, a w nich faceci- siedzą i się gapią :p Może jestem dziwna, ale mnie to krępuje, dlatego jeśli ubieram miniówkę, to raczej do tego jakiś płaski obcas- nie lubię jak się wszyscy gapią. Zresztą misiek jest zazdrosny, a po co ma się chłopiszcze denerwować za każdym razem ;)

Awatar użytkownika
Joostyna
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: Joostyna » 07 maja 2007, 20:56

Virriel - nie jesteś dziwna albo jest nas dwie :oops: Mnie też raczej krępuje, jak się ktoś gapi czy prostacko mnie zaczepia i do tego jak się za bardzo poodsłaniam, to się rozebrana czuję i jakos tak...hmm nie urażając nikogo, ja się czuję, jakbym się starała o poklask u śliniących się bezmózgów, tak tanio się czuję, więc generalnie unikam nazbyt prowokujących strojów.

Odsłanianie, podkreślanie ok, ale nie za dużo i w odpowiedniej formie - tylko tak czuję się komfortowo :p

No i jak się ktoś za mną wtedy oglada, to wiem, że nie tylko dlatego, że mam wszystko na wieżchu :badgrin:
Ci±Â³ mnie Szczyt, ci±Â³ mnie Simka... czas na Kubasika !!!

Kubasik jest boski... zrobi³ ju¿ ze mnie anio³a...

Awatar użytkownika
anulka 12345
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: anulka 12345 » 07 maja 2007, 21:09

ja to kazde spodnie musze skracac,nawet wranglery jak kupie to sa za dlugie hi hi hi :doubt:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”