IV RP-nadchodzi totalitaryzm?

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
ironka
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: ironka » 26 kwie 2007, 10:36

heh no trudno mi mówic za Maxi, nie chce jej urazic ale ja odebralam to raczej jako pewien zabieg retoryczny bardziej niz rzeczywiste porównanie ;)
Mysle ze kwestia uzurpowania władzy i jej wykorzystywania tak naprawde ma sie tak jak to opisał Orwell w Folwarku zwierzęcym, niewazne kto rzadzi i tak zawsze posługuje sie takimi samymi mechanizmami i tak czy siak historia zatacza koło. Niewazne czy rządza Swinie czy Pan Jones. ;) Są rózne niuanse ale wladza i tak zawsze stoi w opozycji do rzadzonych, zawsze sa zwierzeta równe i równiejsze czy rzadzi Sld czy Pis i ja nie wierzę w pseudomoralne deklaracje ani z jednej ani z drugiej strony. Gdyby bylo tak jak mówia Kaczynski nie pozwoliłby Lepperowi rzadzic, to kompromis ale i wymiana handlowa. Obecnosc Leppera wymaga poswiecenia pewnych interesów Polski ale na Boga kogo obchodzi Polska skoro władzę trzeba utrzymac. :roll:
23 marca 2007 - Operacja noska lek. Piotr Skupin Godzilla Slayer.

Awatar użytkownika
gracja
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: gracja » 26 kwie 2007, 11:01

Już kilka miesięcy temu pomyślałam, że jak tak dalej pójdzie to Polska będzie krajem totalitarnym. Przerażają mnie obecne rządy i nawet nie to, co jest zabraniane, ale to w jaki sposób się o tym mówi. Jak słucham wypowiedzi pisowców(celowo z małych liter) to mam wrażenie, że to opętani przez niewidzialną siłę ojca rydzyka(również celowa pisownia)ludzie. Polityka zawsze będzie obszarem, z którego będziemy niezadowoleni, ale tak beznadziejnie jeszcze nie było(nie wkraczam w lata 60-80 bo na świecie mnie nie było i nic o tym nie wiem). Czekam tylko na przyspieszone wybory i modlę się o to, by lewica wygrała. Nie oznacza to, że się nagle polepszy, ale przynajmniej będą wetowali wszelkie głupie ustawy prawicy. Jak teraz patrzę na Kwaśniewskiego to myślę sobie "tatusiu wróć" - wtedy było nawet normalnie.
...czemu ze wszystkich pragnieñ na ¶wiecie to Ty mnie wybra³e¶.....

Awatar użytkownika
Kalisto87
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: Kalisto87 » 26 kwie 2007, 12:14

ironka pisze:Niewazne czy rządza Swinie czy Pan Jones. ;)
Dokładnie :roll:
Zgadzam się w 100% ;)

karen'o
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: karen'o » 26 kwie 2007, 13:21

abstrahujac od okolicznosci smierci Barbary Blidy, musze niestety stwierdzic, ze nie podoba mi sie to co obecnie dzieje sie w Polsce. straszne wydaje mi sie zacietrzewienie rzadzacych, ich przekonanie o wlasnej moralnej wyzszosci i monopol na dobro i moralnosc. sama staram sie szanowac swiatopoglad innych ludzi i zyczylabym sobie abym rowniez moje spojrzenie na pewne sprawy bylo akceptowane i traktowane z szacunkiem przerazaja mnie ludzie pokroju Giertycha, czy Orzechowskiego - ich pomysly to jakis horror, a podejscie do kobiet to pieprzone sredniowiecze. jak ogladam programy publ z udzialem przedstawicieli LPR, to przysiegam, ze mam ochote zostac dzialelczka feministyczna i wysadzac tych palantow w powietrze :evil: niestety nie podzielam optymizmu poprzedniczek i uwazam, ze kolejna ekipa (byc moze bedzie bardziej wywazona swiatopogladowo), rowniez mnie niestety nie zachwyci

Awatar użytkownika
groszek
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: groszek » 26 kwie 2007, 15:55

ja tam za Kaczorami nie jestem i nigdy nie byłam, ale dziwi mnie aktualne postrzeganie zaistniałej sytuacji :roll: albo ktoś tu ma problem z obiektywną oceną albo najzwyczajniej nie potrafi odróżnić dobra od zła... bo widzę ze barbara blida stała się już nie tylko ofiarą- co kompletnie mnie z równowagi wyprowadza ale juz niedługo zostanie przez niektóre z was okrzyknięta chyba bohaterem narodowym... :?
czy to mi³oœÌ w twoich oczach?... czy masz tylko przekrwione bia³ka?

Awatar użytkownika
maxi
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: maxi » 26 kwie 2007, 20:53

P.Blida nie jest dla mnie bohaterem narodowym ale ofiara rozgrywek politycznych.Cale to najscie na jej dom bylo zupelnie dla mnie bezsensowne.Ziobro motal sie wczoraj,ze musiala byc zatrzymana zeby uniemozliwic jej uzgodnienie zeznan z p.Kmiecik przed konfrontacja pan.Ale przeciez p.Kmiecik jest od roku na wolnosci i jesli chcialy cos sobie uzgodnic to juz to dawno mogly to zrobic.A zeby bylo ciekawiej to dzis rano w TVN24 poinformowano,ze p.Kmiecik nie zlozyla zadnych zeznan obciazajacych p.Blide i nie boi sie opublikowania jej zeznan.Przyznala,ze kupowala p.Blidzie perfumy,prezenty itd ale byly one wieloletnimi przyjaciolkami.[Moja Kasia tez mi kupuje takie prezenty i ja jej tez-osobiscie nie widze w tym nic zlego]Jedyna podstawa zatrzymania p.Blidy mialy byc zeznania p.Kmiecik.Kalisto,patrzac na Twoj nick smiem przypuszczac,ze masz 20 lat...tak sie sklada,ze ja siegam pamiecia troche dalej.Pamietam dokladnie koniec lat 70-tych,goraczke sierpnia`80,wzgledny rok wolnosci i pozniej stan wojenny.Czolgi na rogatkach,przepustki,godzine policyjna.Puste sklepy,kartki na wszystko i niekonczace sie kolejki po cokolwiek.Nie wychwalam tamtego systemu.Ale nie chce zamiast czerwonego zniewolenia,czarnego zniewolenia.Jakos sobie nie wyobrazam,ze o taka wolnosc nam chodzilo.Nigdy nie przepadalam za Walesa ale zgadzam sie z nim w 100% jesli chodzi o Kaczynskich.Nie pamietam,zeby ktos byl tak bardzo zadny wladzy jak oni.W zwiazku z tym co sie dzieje po raz pierwszy w zyciu rozwazam wstapienie do partii politycznej,do Partii Kobiet.Bede walczyc o swoje prawa

Awatar użytkownika
groszek
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: groszek » 26 kwie 2007, 21:03

maxi pisze:Jakos sobie nie wyobrazam,ze o taka wolnosc nam chodzilo
wolność nie jest dla wszystkich, bo nie wszyscy potrafią z niej korzystać, a co niektórzy o niebo za dużo sobie pozwalaja i przez to ten świat schodzi "na psy" więc złem są ci którzy łamią prawo a nie ci którzy z tym walczą, bez względu na środki

Awatar użytkownika
maxi
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: maxi » 26 kwie 2007, 21:27

Groszku ale jakie ja prawo zlamalam,ze nie bede mogla zrobic aborcji jesli zechce?Jakie prawo zlamal moj przyjaciel,ktory jest gejem?Dlaczego boi sie pracowac i mieszkac w Polsce.A jest utalentowany i Polska mialaby z niego pozytek.Czy interesujesz sie polityka?Jak nazwiesz czystki w Polskim Radio i Telewizji Polskiej?Jakie prawo zlamalam,ze nie moge zyc w panstwie laickim i demokratycznym?

Awatar użytkownika
-asia
Senior Moderator Beauty
Senior Moderator Beauty

Post autor: -asia » 26 kwie 2007, 22:08

Nie mam pojęcia czy pani Blida była winna czy nie. Natomiast jest zasada domniemania niewinności i dopóki sąd nie uznał jej za winną możemy sobie tylko gdybać czy prawo złamała.

Awatar użytkownika
groszek
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: groszek » 27 kwie 2007, 16:18

maxi wiem o czym mówisz i również nie ze wszystkimi poczynaniami naszych polityków się zgadzam, mam również znajomego geja a kiedyś przed laty sama dokonałam aborcji, jednak demokracja to jest słowo dla kazdego inaczej postrzegane, niestety my jesteśmy narodem, który nie potrafi z wolności korzystać, na zasadzie "dać palec, a pozarta zostanie cała ręka" i dlatego wiele rzeczy nam się ogranicza- to własnie przez wielu z nas (którzy z tej wolności korzystać nie potrafią) mamy w kraju trudniej...

nie jestem politykiem i polityka interesuje mnie jedynie ze strony obywatela, ale jestem związana z wymiarem sprawiedliwości i poprostu jestem każdego dnia zaszokowana jak ci nasi rodacy potrafia zaskakiwać na codzień :roll:
czy to mi³oœÌ w twoich oczach?... czy masz tylko przekrwione bia³ka?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”