RASIZM

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
ulla10
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ulla10 » 17 kwie 2007, 00:20

Kamilo, cieszę się, żę napisałeś te parę celnych zdań.
Mąż mojej siostry jest również Marokańczykiem i przykro mi było czytać te nienawistne słowa skierowane do arabów.
Ali, mąż siostry to przemiły, kulturalny, wykształcony człowiek. Mieszkają w Holandii, zresztą tam się poznali.
Uwierzcie, że wielu polskich chłopków-roztropków mogłoby się od niego uczyć kultury, przyjaznego nastawienia do świata, czystości i dbania o siebie.
Ali jest muzułmaninem, ale nie fanatycznym, siostra została w wierze katolickiej i nie ma z tym problemu.
On tak samo jak my przeżywa ataki terrorystyczne, nie potrafi tego pojąć. Jest my wstyd za swoich krajan.
Dziewczyny, naprawdę, nie można tak uogólniać, to niesprawiedliwe :?
24.02.2017. Dr Mariusz Wysocki- CKN

Awatar użytkownika
Kamilo
Super Admin Beauty
Super Admin Beauty
Kontakt:

Post autor: Kamilo » 17 kwie 2007, 00:54

maxi pisze:I`am not sure if it`s correct in english-yes i`dont like fundamental islam,but unfortunetly they have very big influence for milions islam people around the world.I don`t want to be afraid to travel by subway or plane or something,I want to live in my country in my own way.I was born like free human beeing with rights to be on the same lavel-no matters man or woman.I don`t want our solidiers to be in Irak or Afganistan,i`am against the war.I am 39 y old,since 20 years working as hard as i can,never ask my goverment abut anythig.In my privat vocabulery word "i can`t" doesn`t exist.I hope,Kamila told You,I don`t like a lot of people from Poland too.Sorry for my english, i`m not linguistics only housewife oh(w1 And YES i belive there is ONE GOD for all,but i belive her`s name in not Bhudda,Allah,God...And mayby i`m stupid i still belive in peace.Only nations must understand one simply sentence:live and let live...maby one day.Here in Poland we have a lot of muslims in east of country.They live in Poland since few houndreds years.Without wars or something.They are polish like i`m.Love my country like i love.
So, we are on the same wave! Love the world like I love... :badgrin:
Really, I don't care of religions, I do my best to help around me and I'm sure that God see only that. I hate all wars, all terrorism, all type of violance. I love share, help, enjoy life and experience.
Take care!!

PS: I invite you to discover my country but with us , not alone. I will show the best sides of our culture, and culture is not religion.
Nobody is perfect - I am Nobody

Awatar użytkownika
maxi
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: maxi » 17 kwie 2007, 01:07

Ulla nie wczytalas sie dokladnie w moje slowa...Ale w sumie wole chlopkow-roztropkow nawet smierdzacych niz kulturalnych terrorystow.W koncu panowie,ktorzy tak pieknie wyladowali w WTC tez byli wyksztalceni.Co to ma byc zemsta za krucjaty po700 latach?Dlaczego oni nas tak nienawidza?A jezeli nienawidza to po co przyjezdzaja?Ulla my mialysmy szczescie,mozemy sobie pisac w necie,robic co chcemy.A wielu krajach muzulamanskich kobiety nie maja praw.W Arabii Saud. nie moga glosowac i miec prawa jazdy.Ale sa tez biedne kraje muzulamanskie Afganistan,Sudan gdzie kobiety nie maja zadnych praw sa brutalnie obrzezywane i zabijane.Ostatnio w Szwecji bylo kilka przypadkow gdzie uprzejmi i kulturalni muzulumanie zamordowali swoje corki/siostry bo nie chcialy sie wiazac z wybranymi przez rodzine mezczyznami tylko ze szwedami.

Awatar użytkownika
maxi
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: maxi » 17 kwie 2007, 01:15

Well, even Malcolm X in his last days was sure that white people can be good too.Kamilo now we are so close oh(w1 can You tell me why You choice was Poland?

Awatar użytkownika
ewelina
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: ewelina » 17 kwie 2007, 05:13

24 letni azjata zastrzelil 33 studentow w amerykanskim "virginia tech"
brak juz slow, niewiem sama co napisac, wiem tylko ze boje sie isc do szkoly i boje sie poslac moje dziecko. swiat zwariowal!!! :shock:
Love em, my sweet 325CC made my life complete!

Awatar użytkownika
Kamilo
Super Admin Beauty
Super Admin Beauty
Kontakt:

Post autor: Kamilo » 17 kwie 2007, 08:58

maxi pisze:Well, even Malcolm X in his last days was sure that white people can be good too.Kamilo now we are so close oh(w1 can You tell me why You choice was Poland?
I meet my wife in Casablanca and she invite me to visit Poland. When I arrived, I fall in love with Torun PDT_Love_05 (and my wife too). And step by step, I feel at home here.

Something important: I never been in Algeria, Tunisia, Saudia, Koweit, etc...
Nobody is perfect - I am Nobody

Awatar użytkownika
savanna
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: savanna » 17 kwie 2007, 09:33

Co do swiata muzulmanskiego polecam film Kabul Express -film pokazuje tez polityke z drugiej strony.Oryginalna perelka.
Co do Arabów nie chcialam sie wypowiadac bo wiem ze Kamilo jest Markokanczykiem a to temat bardzo kontrowersyjny.
Powiem tak-date'owalam sobie kiedys z pewnym Kurdem ,ktory od 3 ciego roku zycia mieszka w niemczech..Bedzie juz jakies 27 lat-wiec hym on Kurd czy Niemiec.Byl bosko przystojny i jakis tai niezdecydowany. :roll: Dzwonilismy do siebie na skypie-pozniej raz mnie odwiedzil bo mieszkal w Hanoverze.I jakos sie nasza znajomosc urwala.W ktoryms momencie stwierdzilam ze zupelnie inaczej zabiegaja o kobiety niz np Polacy,albo Polacy wlasnie bo zalotow Irlandzkich nie moge zniesc..Irlandczycy sa jeszcze bardziej obojetni od tego Kurda.Sporadycznie,raz na kilka mcy rozmawiam z nim na skype.Do momentu lipca 2005 w Londynie nie myslalam o nim jako Muzulmaninie-jednak po tym wydarzeniu zaczelam-wiem nie powinnam-ale boje sie ich jak cholera.Jestem mila dla nich,niektorzy z nich sa wrecz pelni poczucia humora-ale boje sie bo nie wiem na ile maja wyprane glowy.. :cry:
Papieros skraca zycie o 9 minut.Seks wydluza je o 15 minut.Walczmy seksem o nasze zycie!

Awatar użytkownika
ulla10
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ulla10 » 18 kwie 2007, 10:49

maxi pisze:Ulla nie wczytalas sie dokladnie w moje slowa...Ale w sumie wole chlopkow-roztropkow nawet smierdzacych niz kulturalnych terrorystow.W koncu panowie,ktorzy tak pieknie wyladowali w WTC tez byli wyksztalceni.Co to ma byc zemsta za krucjaty po700 latach?Dlaczego oni nas tak nienawidza?A jezeli nienawidza to po co przyjezdzaja?Ulla my mialysmy szczescie,mozemy sobie pisac w necie,robic co chcemy.A wielu krajach muzulamanskich kobiety nie maja praw.W Arabii Saud. nie moga glosowac i miec prawa jazdy.Ale sa tez biedne kraje muzulamanskie Afganistan,Sudan gdzie kobiety nie maja zadnych praw sa brutalnie obrzezywane i zabijane.Ostatnio w Szwecji bylo kilka przypadkow gdzie uprzejmi i kulturalni muzulumanie zamordowali swoje corki/siostry bo nie chcialy sie wiazac z wybranymi przez rodzine mezczyznami tylko ze szwedami.
Maxi dobrze wiem, co się dzieje w wymienionych przez Ciebie krajach, ale to jest związane bardziej z kulturą, niż religią. W prawie całej Afryce obrzezanie kobiet zostało zabronione prawnie, a mamusie i tak na siłę wleką swoje córki do obrzezania, bo tak trzeba. Oglądałam kesdyś taki dokument na discovery, gdzie to właśnie matki wbrew prawu nakazywały córkom obrzezanie, a jak te nie chciały- wypędzały z domu, wyzywając od dziwek i kurew.
Sama mam wiele uprzedzeń do tych kultur, ale proszę tylko o niewrzucanie wszystkich do jednego wora.
Moja siostra może wychodzić z koleżankami, nie jest ubezwłasnowolniona. Ali szanuje naszą kulturę, był nawet z nami na pasterce w Święta.
Znam jeszcze jednego Araba, lekarza w naszym szpitalu rejonowym.
Nikt nie okazał mi tyle życzliwości i wsparcia podczas ostatnich miesięcy życia mojej córczki, jak ten właśnie lekarz. Nigdy mu tego nie zapomnę.
Czy Wy naprawdę uważacie, że każdy Arab to potencjalny terrorysta, że tam nie ma normalnych ludzi?????
24.02.2017. Dr Mariusz Wysocki- CKN

Awatar użytkownika
kamelia_26
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: kamelia_26 » 18 kwie 2007, 14:51

nie wrzucamy wszytskich do jednego worka ale... ale jak 90 (na 100) Arabow, Turkow, Murzynow jest "be" to niestety te pozostale 10% obrywa za tych pierwszych.

ja zaczynajac moja szkole tez musialam wiele "na dzien dobry" udowodnic :roll: tez patrzono na mnie przez pryzmat stereotypow (jak Polka to za madra ona nie jest)

ogolnie w Niemczech Polki nie maja dobrej opini.

moge przytoczyc pewna historie, ktora zobrazuje ta sytuacje:

moj szwagier przyjechal do Niemiec do swojego kolegi. zabral ze soba moja siostre i jej kolezanke. kolega Martin urzadzil male przywitalne party. byli tam jego znajomi, w tym jeden Turek. ten Turek po krotkiej rozmowie z moim szwagrem powiedzial: zalatw mi ta blondyne- chodzilo o kolezanke mojej siostry. moj szwagier na to: ale ona ma faceta! a ten Turek: no to co, przeciez to Polka :roll:

ja na szczescie nie musialam walczyc z TAKIMI stereotypami bo nie latam z dekoldami, mini i w 10cm szpilkach w poludnie ale z INNYMI... np pan u USC przy slubie chcial mi wpisac zawod: gospodyni domowa bo pow ze akademickich stopni nie moze wpisywac w takich dokumentach :evil: ale ja sie nie dalam, dalam mu czadu :badgrin: i mam wpisany swoj zawod wyuczony czyli Diplom- Betriebswirtin

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”