Naszą misją jest poszerzanie wiedzy u pacjenta chirurgii plastycznej, medycyny estetycznej oraz dziedzin pokrewnych, na temat możliwości i ograniczeń tych dziedzin medycyny, oraz uświadamianie im tak korzyści jak i zagrożeń wynikających z podejmowanych decyzji.
niunka1185 rozgrzeszenie to musiałby Ci dać, mimo że żyjesz i waspółżyjesz z chłopakiem. Niedałby Ci wyłącznie wtedy jeśli miałabyś ślub cywilny, albo byłabyś rozwiedziona.
Ciekawe czy mężczyzn też tak księża "prześwięcają" za seks przedmałżeński
Dobrze, że jestem niepraktykująca...przynajmniej nie narażam się na złośliwości a gdzie ta miłość bliźniego i wybaczenie...chmmm.
niunka1185 pisze:Taką kartkę, że byłam u spowiedzi też miałam przynieść, ale nie przyniosłam i nawet Ksiądz nic nie mówił
u mnie było tak samo, też nie przyniosłam i ksiądz się nie upomniał Ale u spowiedzi byłam, tylko, że ksiądz mi nie podpisał bo długopisu nie miał i darł ryja pod konfesjonałem, że ja nie mam długopisu......ludzie się wszyscy na mnie gapili jakbym nie wiem co zrobiła I od tamtej pory nie chodzę do spowiedzi i mam ich w d.....
Nie czytałam całego wątku, ale tak się zastanawiam czy operacje plastyczne to grzech? Konkretnie grzech pychy? Bo spotkałam się z różnymi opiniami księży... Wydaje mi się, że to indywidualna sprawa i być może zależy to od pobudek... No sama nie wiem- mam dylemat. Może spowiadała sie któraś z was z tego? Jeśli tak to jaka była reakcja księdza?
Ja u spowiedzi nie byłam jakieś 7 lat, chciałabym pójść, ale nie mam zamiaru wysłuchiwać jakiegoś umoralniania, krytyki itp... Ogólnie mam złe doświadczenia z księżmi i nie chcę kolejny raz sie naciąć :|