jubiler w w-wie lub łodzi/zmniejszenie pierścionka

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

karen'o
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

jubiler w w-wie lub łodzi/zmniejszenie pierścionka

Post autor: karen'o » 02 lut 2007, 11:00

Dziewczyny, temat może trochę dziwny ale mam problem z pierscionkiem do zmniejszenia :? szukam godnego zaufania jubilera, ktory by mi zmniejszyl dosć cenny pierścionek. nie wiem jak się takie rzeczy odbywają, a nie chciałabym żeby np. po zostawieniu go do przeróbki, okazalo się, że jubiler pozamieniał mi kamienie. nie wiem czy to w ogóle jest możliwe, ale jakoś mam wątpliwości zeby tak iść do pierwszego lepszego zakładu. moze macie doświadczenia w tym temacie i możecie kogoś polecic? z góry dziękuję za pomoc :-)

Awatar użytkownika
monia.m
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty
Kontakt:

Post autor: monia.m » 02 lut 2007, 21:15

Zmniejszenie pierścionka polega na silnym podgrzaniu metalu następnie ściśnięcie do odpowiedniego rozmiaru. Jubiler powinien zrobić to od ręki przy Tobie (bynajmniej tak mi zmniejszano obrączkę).
Jeżeli chcesz być pewna jakości usługi może wybierz się do jakiegoś znanego jubilera typu
KRUK przy Kruczej (podejrzewam, że tam nawet dadzą Ci gwarancję na wykonaną usługę)
podniesienie piersi i plastyka brzucha- Broma 09.11.2006-ju¿ po happy!!!

karen'o
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: karen'o » 03 lut 2007, 15:09

Monia.M bardzo dziękuję za wskazówkę, myślisz, że na kruczej jubiler dokona zmniejszenia od ręki?

Awatar użytkownika
monia.m
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty
Kontakt:

Post autor: monia.m » 03 lut 2007, 18:31

Najlepiej zadzwoń do nich, podejrzewam, że bez problemu udzielą Ci wyczerpujących informacji.
W Warszawie jest 10 salonów, a w Łodzi chyba 4.
Wpisz w wyszukiwarkę Kruk, tam masz podane adresy a nr tel.
podniesienie piersi i plastyka brzucha- Broma 09.11.2006-ju¿ po happy!!!

iff
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: iff » 03 lut 2007, 18:53

Tez mam taki cenny pierscionek - cenny to pod wzgledem wartosci emocjonalnej jak i materialnej (rubiny, szafiry i brylanty) i jest on na moj serdeczny palec za duzy. Bylam u kilku fachowcow - i wtedy pobralam nauki ;-) ze: zlotnik zajmuje sie zlotem a jubiler kamieniami szlachetnymi - ale to dygresja ... w efekcie zaden z nich nie podjal sie zmniejszenia tego pierscionki z obawy ze po takim zabiegu moga powypadac kamyczki.
I wtedy kupilam po prostu cieniutka, dopasowana obraczke, ktora ma za zadanie przytrzymywac ten pierscionek i chronic przed zsunieciem sie z palca...i to dziala! polecam!

karen'o
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: karen'o » 04 lut 2007, 20:39

iff pisze:w efekcie zaden z nich nie podjal sie zmniejszenia tego pierscionki z obawy ze po takim zabiegu moga powypadac kamyczki.
Iff, nie pocieszyłaś mnie niestety. spróbuję u Kruka i może jednak się uda :-)

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”