Gosiaczek,
W moim zyciu wydarzyla sie podobna historia ... zraniono moje uczucia itd
Ale zrobilam jedna wspaniala rzecz, z ktorej do dzis jestem bardzo zadowolona, na pewno uzdrowilo to moja sytuacje

calkowicie zerwalam jakiekolwiek kontakty z ta osoba. Jezeli ktos potrafi tak potraktowac Ciebie tzn. ze jestes zbedna, po prostu nie liczysz sie, to zrozumialam i teraz jestem pewna, ze osobe, ktora znalam kilkanacie lat, z ktora dzielilam lawke szkolna itp. ... jest dla mnie zupelnie obca osoba.
Osoba, w moim zyciu "wydawaloby sie" dosc bliska, stala sie nieznana mi osoba. Nie zaluje tej decyzji, jestem wrecz szczesliwa. Moj maz byl moja podpora, byl bardzo zdziwiony zaistniala sytuacja. Po prostu zostalo cos uciete, co naprawde nie mialo zadnego znaczenia, to byla strata czasu. Duzo wtedy zrozumialam, otworzylo to mi szeroko oczy, szczegolnie na ludzi i moich znajomych.
Uwazam, ze nie masz sie czym przejmowac, nie rob sobie zadnych wyrzutow, nie bij sie w piers .... po prostu zachowaj calkowity dystans, poczujesz sie lepiej
Na poczatku bylo trudno, przykro, ale pozniej sama zobaczysz

pozdrawiam Kamila
Nie bede opowiadac tej historii, bo dla mnie ona nie jest istotna (jest faktem), byly zas przezycia, ktore daly mi porzadna lekcje, otworzly mi oczy i wiele nauczyly
Za to jestem wdzieczna losowi
gosiaczek pisze:Oj Basiarko współczuję braku wyobrażni,ciekawe czy Ty mając biedna przyjaciółkę z 2 dzieci która straciłą pracę nie chciałabyś jej pomóc, ja miałam akurat taką możliwośc więc to zrobiłam, dla Ciebie to dziwne
Dla mnie to nie jest dziwne

, ale ... czasami nie spodziewamy sie takiego ciosu, zupelnie dla nas niezrozumialego
Dodam, ze na dzien dzisiejszy nie przejmuje sie juz takimi rzeczami (i sprawami) jak kiedys
Opisalam tylko co wtedy czulam, pozdrawiam te zwasnione kobiety

"Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
"Uroda ciała, kondycja umysłu i ducha – to elementy wzajemnie sie przenikajace – wewnetrzna rownowaga zapewnia piekno, zdrowie i spokoj".
W każdym przypadku człowiek ponosi konsekwencje własnych wyborow.