opiekunki do dzieci

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

ildolce
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty
Kontakt:

opiekunki do dzieci

Post autor: ildolce » 13 sty 2007, 12:51

mam do Was pytanie odnośnie ,,wypłaty,, dla opiekunek
ile płacicie, za godzine czy miesięcznie?
i jeszcze jedno ile zapłacić opiekunce,która zostanie z dziećmi na całą noc?
chodzi o samo polnowanie dzieci bez dodatkowych obowiązków typu:sprzątanie,gotowanie i takie tam...
właśnie jestem na etapie rozmów wstępnych i pilnie potrzebuję podpowiedzi co do wynagrodzenia
dodam tylko,że pochodzę z miasta o wielkości ok.50tys.mieszkańców więc to też się liczy,bo z tego co wiem to w większych miastach jest drożej

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
katrinn
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: katrinn » 13 sty 2007, 13:21

nie mam opiekunki ale spotykam się często z opiekunkami, ich zdaniem dla nich najlepszym rozwiązaniem jest płaca na godz. to mobilizuje rodziców do szybszego powrotu do domu :-)
powiem Ci jak wygląda to w Warszawie 6-7 zł na godz. od 1 dziecka
w Radomiu max. to 4 zł
16.05.07- plastyka brzucha ju¿ po [smilie=happy.gif]

Awatar użytkownika
szpaczek
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: szpaczek » 13 sty 2007, 14:12

Ja place 3.5zl za godzine ale niania faktycznie dostaje wiecej bo zawsze jakas premie no i za kilka miesiecy zatrudniam ja na caly etat z zusem bo bedzie mi tez sprzatala gabinet Co do nocy to nie mam pojecia bo dla mnie nie do pomyslenia jest aby zostawic z kims dziecko na noc :? :roll: (no chyba ze to praca) ale w weekendy place podwojnie.No i moja niania idzie z dzieckiem do swojego domu.
WYZNANIE EX-DZIEWICY
Diabłu dam miłą chwileczkę
By zaś odpust zjednać
Panu Bogu świeczkę
Mnie już niepotrzebna
Jonasz Kofta

Awatar użytkownika
paula
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: paula » 13 sty 2007, 15:30

ildolce
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty
Kontakt:

Post autor: ildolce » 13 sty 2007, 17:01

przeczytałam cały ten temat,ale nie bardzo mozna się tam dowiedzieć o płacy dla opiekunek :(

[ Dodano: Sob 13 Sty, 2007 ]
jeszcze jedno pytanie jeśli chodzi o wiek,lepiej wybrać starszą Panią tak od 40 lat w zwyż ,która ma doświadczenie własne lub inne czy młodą dziewczynę?

Awatar użytkownika
szpaczek
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: szpaczek » 13 sty 2007, 17:59

Moja niania ma 35lat i jestem bardzo zadowolona, starszej bym zdecydowanie nie chciala (miala bym opory ja opier..... a czasami trzeba , bo to Twoje dziecko i to Ty rzadzisz) jezeli chodzi o mlodsza to z pewnoscia nie wybralabym takiej przed 25 r. z.
WYZNANIE EX-DZIEWICY
By zaś odpust zjednać
Panu Bogu świeczkę
Mnie już niepotrzebna
Jonasz Kofta

Awatar użytkownika
katrinn
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: katrinn » 13 sty 2007, 21:01

najgorsze są studentki, zbyt dużo nauki
16.05.07- plastyka brzucha ju¿ po [smilie=happy.gif]

ildolce
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty
Kontakt:

Post autor: ildolce » 15 sty 2007, 08:30

katrinn pisze:najgorsze są studentki, zbyt dużo nauki
*

a właśnie zastanawiałam się nad studentką pedagogiki (z ogłoszenia,która chętnie zaopiekuje się dzieckiem)

Awatar użytkownika
szpaczek
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: szpaczek » 15 sty 2007, 09:20

To ze ktos studiuje na pedagogice nie zapewni Ci ze jest to odpowiednia osoba do dzieci ;) A nie probowalas znalesc kogos z polecenia?? Jest to jednak najpewniejsza droga.Moja niania wychowala juz wiele dzieci w mojej miejscowosci, dzieki temy czyje sie spokojniejsza. Przemysl tez dokladnie sprawe zostawiania z obca osoba dziecka na noc :doubt: (no chyba ze musisz :? ) Dobrze tez jerzeli niania jest dyspozycyjna (ja wlasnie zadzwonilam i ma tu byc za 40minut , to jest bardzo wygodna w naglych sytuacjach)
WYZNANIE EX-DZIEWICY
By zaś odpust zjednać
Panu Bogu świeczkę
Mnie już niepotrzebna
Jonasz Kofta

ildolce
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty
Kontakt:

Post autor: ildolce » 16 sty 2007, 09:40

[quote="szpaczek"]To ze ktos studiuje na pedagogice nie zapewni Ci ze jest to odpowiednia osoba do dzieci ;) A nie probowalas znalesc kogos z polecenia?? Jest to jednak najpewniejsza droga.Moja niania wychowala juz wiele dzieci w mojej miejscowosci, dzieki temy czyje sie spokojniejsza. Przemysl tez dokladnie sprawe zostawiania z obca osoba dziecka na noc :doubt: (no chyba ze musisz :? ) Dobrze tez jerzeli niania jest dyspozycyjna (ja wlasnie zadzwonilam i ma tu byc za 40minut , to jest bardzo wygodna w naglych sytuacjach)[/quo

Niestety nie mam nikogo z polecenia,a napewno byłoby to najlepsze :? ,ale dzisiaj jestem umówiona z Panią l.40 (była salowa) mam nadzieję,że to będzie odpowiednia osoba,bo już mam mało czasu :? jeśli chodzi o zostanie na noc z dzieckiem to chodzi mi raczej o wyjątkowe okazje ,raczej sporadyczne i może nie dosłownie na całą noc do rana,ale liczę się z tym,że jak wrócę do domu ok.2-ej w nocy to raczej będę musiała zagwarantować tej osobie spanie(chyba,że będzie chciała wrócić do domu) i zapłacić jakoś extra
moja pierwsza taka rozmowa wstępna i nie bardzo wiem o co pytać,ale dam(y) radę
co do ceny zastanawialiśmy się z mężem czy zaproponować stawke za godzinę czy spytać ile ta kobieta zaproponuje?

pozdrawiam ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”