Miejsca które warto zobaczyć cz.I

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
beata-malgorzata
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: beata-malgorzata » 04 sty 2007, 22:44

Oj piekna , piekna ta nasza Polska :!: Krakow , Wieliczka (oczywiscie kopalnia), Zakopane to przymusowe przystanki przy pierwszej wizycie w Polsce . Potem Gdansk , Warszawa i swojskie Mazury z Bialowieza i jedynymi w Europie zyjacymi na wolnosci zubrami .
Mentor, 275 cc okragle,profil sredni , 04. 2006
poprawka asymetrii jednej piersi , 375 cc ,02 2007
uszy plus korekta powiek ,14.05 2008
zmniejszenie platkow usznych , 19.01 2013- dr Lemaître - Belgia
nos, powieki i lipofilling - 6.04 2013- dr Lemaître
plasyka brzucha i podniesienie piersi z wymiana protez na 350cc , 9.09 2014
powieki dolne 30.05.2025
lifting deep plane 09.04.2026

Awatar użytkownika
kamelia_26
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: kamelia_26 » 05 sty 2007, 11:46

Annetta pisze:Michitka, Praga piekna :-)
Bylam tam w wakacje, naprawde ladne miasto no i nareszcie zobaczylam muzeum Kafki :p
Napewno tam jeszcze kiedys wroce.
A w przyszle wakacje zabieram przyszlych tesciow do Krakowa i Zakopanego :p
Dwa lata temu bylam tam z ukochanym i byl bardzo zadowolony :p
Piekna ta nasza Polska :p
ja tez planuje mojego meza zabrac do Zakopca :-D
cale dziecinstwo jezdzilam w te tereny bo bylam maniakiem gor.
ale to ma byc niespodzianka wiec cicho sza.bedzie w malym szoku bo on nigdy nie widzial prawdziwego gorola :-D

a Twoi tescie beda pod wrazeniem bo krakow w porownaniu do amsterdamu to taka nostalgiczna przystan...

Awatar użytkownika
Annetta
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: Annetta » 05 sty 2007, 12:02

Beata- Malgorzata, Wieliczke napewno zobaczymy , rowniez w planach mamy Oswiecim, kurcze tyle jest wspanialych miejsc w Polsce :p .Szkoda tylko ze bedziemy mieli na zwiedzanie tylko 7 dni, bo planujemy tez wyskoczyc gdzies w tropik.

Kamelia 26 , napewno beda zachwyceni Polska - to bedzie ich pierwszy wypad do bylego komunistycznego kraju :-)
Pamietam jak Rens pierwszy raz byl w Polsce, byl mile zaskoczony,hahaha spodziewal sie biedy, ruiny, ktos mu naopowiadal ze u nas kradna na kazdym rogu :? (tak niestety przez wiele lat Hollandia przedstawiala Polske.Jesli ukazywal sie artykul o PL to obowiazkowo obok bylo jakies czarno biale zdjecie przedstawiajace starsze osoby z chustkami na glowie lub stara furmanke z weglem - wiele razy sie zastanawialam gdzie oni te zdjecia wynajdowali...chyba w archiwum,oj zawsze mnie szlag trafial :evil: Teraz juz jest lepiej)

Kamelia napewno sprawisz swietna niespodzianke ukochanemu :p

Awatar użytkownika
kamelia_26
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: kamelia_26 » 05 sty 2007, 12:16

ha ha ha, jak ja dobrze znam takie historie z tymi babciami w chustkach :badgrin:
studiowalam stosunki miedzynarodowe, specjalnosc: europeistyka i profesor przynosil nam artykuly z zach gazet jak Pl wstepywala do EU.
nie zapone takiego jednego zdjecia :!:
babcia z dziadkiem (babcia obowiazkowo w chustce) jadacy na wozie drabiniastym i podpis: Polska wkraczajaca do EU...
tez sie zastanawiam skad oni to biora :?

a takich zszokowanych Niemcow to znam kilku.jeden taki pojechal rok temu do Pl i po powrocie mowi do mojego meza: ale jestem zszokowany ta Warszawa.a jakie ladne dziewczyny... :-D

a swoja droga to bardzo podoba mi sie imie twojego meza ;) Rens- hmmm...

teraz jak bylismy w Pl na swietach to zabralam mojego kotka do Lichenia.nie wiem czy znacie to miejsce ale robi bardzo duze wrazenie.to swiatynia wybudowana dla naszego Papieza.najwieksza bazylika w europie, 2 na swiecie.jest wieksza od bazyliki w Rzymie.
jeszcze do tej pory moj schatz ja wspomina...
kurcze ze nie wzielam kamery :(

xenia523
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: xenia523 » 05 sty 2007, 14:53

Kamelia Lichen widzialam na fotach, pamietam jak moja mamiczka jechala tam na kilka dni :-) a pamiatki jakie sliczne...

a to ja we Florencji :p i jeszcze tu i taka tam fotka o tu ;)
23.03.07 Kubasik 400cc HP

Awatar użytkownika
beata-malgorzata
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: beata-malgorzata » 05 sty 2007, 16:50

Anetta, z tym Oswiecimem (jak sie pisze ?) to sie dobrze zastanow , nie na poczatek i tez nie na koniec waszgo zwiedzania bo wiadomo dlaczego . A Krakow najlepiej zwiedzac latem lub wiosna kiedy wszystko jest otwarte i nie ma tej szarosci zimowej , no i te pelne uroku kafejki na rynku , golebie itd...
powieki dolne 30.05.2025

Awatar użytkownika
Annetta
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: Annetta » 05 sty 2007, 20:17

Kamelia, ja tez znam Hollendrow i innych obcokrajowcow ktorzy po wizycie w PL byli pozytywnie zszokowani- wszyscy mowili ze to piekny kraj, piekne kobiety i pyszne jedzenie :p
Gorzej z takimi dupkami , co na oczy Polski nie widzieli i powtarzaja stare, jakies dziwne stereotypy wyssane z palca :roll: .

Hahahah, a tak przy okazji to Rens nie jest moim mezem...jeszcze nie...moze kiedys :-D

Moze kiedys uda mi sie Lichen zobaczyc :-)

Beatko- Malgorzato, masz racje Oswiecim zostawimy na koniec.W zeszle wakacje po lipo u Simki bylismy zobaczyc Oswiecim, powiem Ci ze nie mam zbytniej ochoty znowu tam jechac ale rodzice Rensa bardzo chca zobaczyc to miejsce.

pozdrawaim :p

Awatar użytkownika
Rina
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Rina » 05 sty 2007, 22:51

Powtarzaja rozne brednie wyssane z palca, ale wiele z obcokrajowcow nie wie nic o polsce. W stanach co druga osoba sie mnie pytala czy u nas sa samochody.
W niemczech nie lepiej, ale wydaje mi sie ze to poprostu zwykla zlosliwosc. Kiedys pracowalam u jednego to sie mnie kiedys zapytal, czy mam w domu pralke. Opowiedzialam, ze nie i ze piore w rowie na tarze :badgrin: :badgrin: :badgrin:

A teraz rozbuduje swoj poprzedni post :-)

Galindia
- to kolebka pradawnych mieszkańców Krainy Tysiąca Jezior
- to ostoja ciszy, śpiewu ptaków i szumu fal
- to zapach żywicznych lasów oraz aromat kwiatów i ziół Puszczy Piskiej
- to magiczny półwysep u ujścia NAJPIĘKNIEJSZEJ rzeki Mazur - Krutyni
- to NAJLEPSZY punkt widokowy na NAJŁADNIEJSZE jezioro Bełdany

Wkleje kilka fotek na zachete 8-) a jak chcecie wiecej to http://www.galindia.com.pl/

http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... na/2sm.jpg http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... na/4sm.jpg
http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... napad1.jpg http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... a/10sm.jpg
http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... /foto2.jpg http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... odzie1.jpg

Nie zawsze mozna trafic na rytualy czy wyprawe galindow lodzia. Mi sie niestety nie udalo, ale jeszcze wszystko przedemna ;)

Kadzidlowo zwane inaczej mazurskim safari. Z pewnoscia dzieciaki sie uciesza, chociaz i ja mimo 24 lat mialam nie lada atrakcje 8-) Nawet trzymalam na lapkach malego wilczka i szopa hihihi

http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... adzidl.jpg http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... adzidl.jpg

Wiele zwierzat jest ogrodzonych(rys, zubry, dziki, losie :P) ale jest tez taka polana na ktorej sa daniele, muflony, rozne gatunki koz :P osiolki i mozna chodzic miedzy nimi i je karmic :-) Z cala pewnoscia mozna milo spedzic popoludnie :p
Nie wymagam wiele od życia. Jestem symbolem seksu i to mi wystarcza :)

Awatar użytkownika
katrinn
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: katrinn » 05 sty 2007, 22:52

Michitka mi troszkę przypomniała Pragę, chodziłam tam !!! ale prawie 4 lata temu :( mieszkałam w Pradze rok ul. Pravouhla :-) Nie mam zdjęć w kompie ale z czystym sumieniem polecam Wenecję
16.05.07- plastyka brzucha ju¿ po [smilie=happy.gif]

Awatar użytkownika
beata-malgorzata
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: beata-malgorzata » 05 sty 2007, 22:57

Co do pieknych Polek to przytocze tu pewna anegdote . Otoz moj maz Belg zawsze powtarzal ze Belgijki sa z regoly brzydkimi kobietami ( oczywiscie w/g jego gustu ) . Kiedys bedac w restauracji zwrocilismy uwage na pare ktora siedziala przy stoliku obok . Kiedy wychodzac przechodzili obok nas moj slubny powiedzial ; a jednak zdazaja sie ladne Belgijki ! Trzeba bylo widziec nasze zdziwienie kiedy dwa dni pozniej znajomi przyprowadzili do nas swoich znajomych i zgadnijcie kto to byl ? Basia nasza polska Basia :roll: :badgrin: ze stolika obok .
powieki dolne 30.05.2025

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”