blokada przed byciem matką

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Joostyna
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: Joostyna » 29 paź 2006, 20:43

OOOO Mona wreszcie ktoś, kogo taka odpowiedzialność też przeraża czy wręcz przerasta.

Dzieci to poważna sprawa, ja się nie czuję na siłach, żeby sprostać wychowaniu drugiego człowieka.
Ci±Â³ mnie Szczyt, ci±Â³ mnie Simka... czas na Kubasika !!!

Kubasik jest boski... zrobi³ ju¿ ze mnie anio³a...

Awatar użytkownika
blondi 222
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: blondi 222 » 29 paź 2006, 20:44

szpaczku , slicznie wygladasz na tym zdieciu..jak dziewczynka.. :P , masz taka delikatna urode...strasznie fajna.. 8)

a wracaja do porodu...rece mi opadaja na sama mysl.. :cry: ...cala ta ciaza i wogole...depreche lapie, ....jednak z ta kapusta , albo bocianami to nie bylo takie glupie.. :evil: :wink:

a cesarka jak??? ...da sie przezyc???

Awatar użytkownika
czarna25-81
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: czarna25-81 » 29 paź 2006, 20:46

Ja na dzień dzisiejszy na matkę też się nie nadaję, pomimo moich 25 lat czuję się sama jak dziecko...
a blokadę mam nie tylko przed macierzyństwem, ale głównie przed ciążą i porodem, więc dla mnie najlepszą opcją byłaby ewentualnie adopcja lub facet z dzieckiem... ale na to to daję sobie conajmniej jeszcze 10 lat wolności i niezależności
dr Obrocki - Jolly Med, 275cc, okr±g³e, pod miêsieñ, Mentor profil ¶redni plus

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... /event.png

Awatar użytkownika
mona124
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: mona124 » 29 paź 2006, 20:55

Mi również lepiej się zrobiło joostyno jak przeczytałam,że nie tylko mnie macierzyństwo przeraża i przerasta bo zaczynałam sie zastanawiac, czy, aby to ze mna jest wszystko w porządku :wink: Zresztą wydaje mi się,że nie tylko macieżyństwo mnie przerasta,ale całe to życie!!! Może ja mam depresję? :shock:

Awatar użytkownika
blondi 222
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: blondi 222 » 29 paź 2006, 21:01

ja tez sie boje wszystkiego... :cry: ..ale mam juz 30 lat i boje sie , ze moze byc za niedlugo dla mnie zapozno.. :wink: ..juz wole sie troche pomeczyc , zeby potem nie zalowac.. :?
a dziecko ..chce miec.., moze byc tez adoptowane.., ale narazie chce sprobowac sama.. :)

Awatar użytkownika
Joostyna
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: Joostyna » 29 paź 2006, 21:05

Oj, życie też przeraża, a co dopiero jakby się do tego było odpowiedzialnym za małą bezbronną istotkę, która bezgranicznie nam ufa i zależy od nas :?

Jak słyszę od koleżanek jak to by chciały już urodzić, to nie mogę uwierzyć - same jeszcze dzieci, nie do końca pewnie rozumieją, jak trudnym zadaniem jest bycie rodzicem, a tak się do tego rwą.
Przecież to odpowiwdzialność i zoobowiazanie na całe życie - ja sobie nie wyobrażam podjęcia takiej decyzji mając 22 lata. Co ja wiem o świecie, o sobie :oops: , żeby wychowywać dziecko :roll:

A nawet już pomijając kwestię wieku - dla mnie to jest niewyobrażalne, żebym miała podjąc się takiego zadania - wiem, że nie jestem w stanie.
Ci±Â³ mnie Szczyt, ci±Â³ mnie Simka... czas na Kubasika !!!

Kubasik jest boski... zrobi³ ju¿ ze mnie anio³a...

Awatar użytkownika
mona124
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: mona124 » 29 paź 2006, 21:06

Widzisz blondi, Ty przynajmniej jesteś pewna,że dziecko chcesz miec!!! A więc do dzieła :wink: , życzę powodzenia!

Awatar użytkownika
blondi 222
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: blondi 222 » 29 paź 2006, 21:12

dobra..ide dzialac.. :twisted: :lol:

Awatar użytkownika
turek.mg
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: turek.mg » 29 paź 2006, 21:26

jestem po dwóch cesarkach i obydwie były poprzedzone kilkugodzinnymi skurczami, i powiem że dla mnie po tych skurczach cesarka to wybawienie, ból mały, coś tam ciągnie im szybciej się rozchodzi tym lepiej :wink:
a z tą blokadą, ja takiej nie miałam, a może szkoda, bo niekiedy nie daję rady i czuję się kiepską matką :( , mój starszy synek ma problemy zdrowotne i gdybym wcześniej o tym wiedziała jak to będzie wyglądało, napewno nie zdecydowałabym się na drugie dziecko, teraz jest ciężko, czasami baaaaaaaaardzo :(
dzieci mam śliczne i bardzo kochane, dają mi ogrom miłości, ale następne ..... nigdy !!!!

Awatar użytkownika
Dominicana
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: Dominicana » 29 paź 2006, 23:01

a ja chce mieć dzieci.... do momentu jak nie spotkam jakiegos malego rozwydżonego potworka, które sie wydziera i histeryzuje :roll:

chce miec dziecko...do momentu jak nie przyjde wieczorem zmeczona do domu... i miałabym sie jeszcze kims zająć :?: :roll:

ale ogólnie to jednak chce miec dzieci :wink:
zresztą jak patrze na mojego Misiaka to wiem ze przy nim dam sobie świetnie rade bo kto jak kto ale on ma anielską cierpliwosc i super podejscie do małych potworków :wink:
29 lipiec 2005, nosek---> dr Skupin/ czyli ju¿ po i bardzo szczê¶liwa:)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”