13- sty i w dodatku piątek !!! Wierzycie w przesądy?

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Gosc3
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

13- sty i w dodatku piątek !!! Wierzycie w przesądy?

Post autor: Gosc3 » 13 maja 2005, 07:32

Dziewczyny wierzycie w przesądy?
to ,że jest 13 - sty i w dodatku piątek?

A czarny kot przebiegający drogę?

Cholerka lecę do Portugalii dziś popołudniu :shock: a jak samolot spadnie :?: albo zgubią mi bagaż :?: albo nie zdążę się przesiąść :shock:

Awatar użytkownika
małgośka
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: małgośka » 13 maja 2005, 07:50

Madzik, daj spokój :wink: Nic się nie stanie :!:

Ja na maturze nie miałam nic pożyczonego, na studniówce nie miałam czerwonych majtek, zawsze dziękuję, jak ktoś mi czegoś życzy, kartki ostatniej w indeksie nie zaginałam i żyję :lol: Maturę zdałam, studia skończyłam i jest okey :!: Nie przeszkadzają mi czarne koty, trzynastki i inne tego typu zabobony.
Skupin, 09.06.2005. anatmiczne 350 cc - s± piêkne!!!

Awatar użytkownika
Eko
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: Eko » 13 maja 2005, 08:03

Data jak każda inna- tylko podejście różne :)

Raczej nie spotyka mnie nic pechowego w takich dniach, no ale...nie będę chwalić dnia przed zachodem słońca :D

Magdalenko przecież ty przywykłaś do podróżowania, nie nakręcaj się tak źle od rana tylko dlatego że dziś jest 13 piątek :wink:

Pakuj kochana walizki i leć bo twój samolot nie spadnie,ani nie pogubi twego bagażu- on nie wie jaka dziś data :!: :wink:

Zyczę przyjemnej podróży i owocnego pobytu :D

Awatar użytkownika
Basia1
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: Basia1 » 13 maja 2005, 08:44

Ja nie wierzę 8)
Magdalenka, nie dołuj się tak przed lotem :wink: i nie myśl o tym.
A gubienie bagażu i nie zdąrzanie na samolot nie jest wcale takie straszne :wink:
wierz mi, sprawdziłam nie raz :lol:
10 kwietnia 2006 - zmniejszenie piersi

Awatar użytkownika
Bella
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: Bella » 13 maja 2005, 08:47

A wiecie skąd pochodzi pechowy 13 piątek.
Dan Brown"Kod Leonarda da Vinci":

rozdz. 37
Cyt.:"Nikt nie wie, czy rycerze dopuścili się szantażu na Rzymie, czy też Kościół po prostu
podjął próbę kupienia ich milczenia, ale papież Innocenty II wydał bezprecedensową bullę,
która dawała im całkowitą niezależność, stwierdzała, że stanowią „prawo sami dla siebie” –
są niezależną od nikogo armią, niepodlegającą ani królom, ani prałatom, żadnej władzy
kościelnej, papieskiej ani świeckiej.
Mając teraz carte blanche z Rzymu, templariusze zaczęli się rozprzestrzeniać w
zadziwiającym tempie, zarówno jeśli chodzi o liczbę braci zakonnych, jak i ich siłę
polityczną, przejmując i wykupując ogromne latyfundia w wielu krajach. Zaczęli pożyczać
pieniądze podupadłym rodom królewskim, żądając rzecz jasna, procentów – w ten sposób
założyli nowoczesny system bankowy i dalej rozszerzali swoje wpływy.
Około roku tysiąc trzechsetnego dzięki wspomnianej bulli Innocentego II templariusze
zgromadzili w swoich rękach taką władzę, że papież Klemens V postanowił coś z tym zrobić.
W porozumieniu z królem Francji Filipem IV Pięknym papież nakreślił przemyślny plan
operacji, która miała doprowadzić do zniszczenia templariuszy i przejęcia ich skarbu, a tym
samym zawładnięcia tajemnicami zakonu. Podczas manewru wojskowego, którego nie
powstydziłaby się CIA, papież Klemens V wydał tajne rozkazy, na których pieczęć miano
złamać jednocześnie w całej Europie w piątek, trzynastego października tysiąc trzysta
siódmego roku.
Rankiem w wyznaczonym dniu dokumenty rozpieczętowano i odczytano ich przerażającą
treść. W liście papież Klemens oznajmiał, że miał widzenie – nawiedził go sam Bóg i
ostrzegł, że templariusze to heretycy winni oddawania czci diabłu, homoseksualizmu,
świętokradztwa wobec Krzyża, sodomii i innych grzesznych czynów. Bóg poprosił papieża
Klemensa, by ten oczyścił ziemię z szumowin i pojmał templariuszy, a potem torturował ich
tak długo, aż wyznają wszystkie winy wobec Chrystusa. Makiaweliczna operacja papieża
Klemensa udała się doskonale. Wszystko zagrało jak w zegarku. Tego dnia pojmano rzesze
templariuszy, torturowano ich bezlitośnie, a potem palono na stosach jako heretyków. Echa tej
tragedii obecne są do dziś w naszej kulturze, a piątek trzynastego jest uznawany za dzień
przynoszący pecha."

Gosc3
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Gosc3 » 13 maja 2005, 08:55

oj dziewczyny dziewczyny ... to był tylko przykład zabobonów... ale Was podeszłam :lol: :lol:

Podobnie jak Małgosia -na studniówce nie miałam czerwonych majteczek- jeszcze przed północą tańczyłam na bosaka bo buty mnie spiły - w indeksie nie zaginałam ostatniej karteczki :wink:
13-go broniłam pracy dyplomowej
13-go broniłam pracę magisterską

Więc 13-tka nie jest taka pechowa :wink:
Widząc czarnego kota przebiegającego mi drogę- wcale nie spluwam przez lewe ramię 3 razy :wink:

No ale macie np. szczęsliwą cyferkę?

Moja to 7 -urodziłam się w 1977 r, zsumowana data urodzin daje 7, mieszkam w bloku nr 17, pracuję w pokoju nr 7, w pinach do komórki i karty kredytowej też są 7-ki :D

Ok to już kończę - i biegnę się pakować -odezwę się po powrocie - 19 maja

ADEUS :D

Awatar użytkownika
paula
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: paula » 13 maja 2005, 09:31

ja też nie wierze w zabobony,ale dwoje moich dzieci urodziłam w niedzielę,i przysięgam nie ma większych leni :?

Awatar użytkownika
daria
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: daria » 13 maja 2005, 10:04

Paula zgadzam sie z Tobą. Mój ślubny i córka też urodzeni w niedzielę i takie leniuchy że hohoho. Ale poza tym są super :wink:
W zabobony i przesądy nie wierzę, tzn wychodzę z załozenia, ze co ma byc to będzie a ze akurat coś niedobrego stało sie np 13 w piatek to zwykły zbieg okolicznosci i tyle. Moze niektórym łatwiej jest zrozumieć jakieś zdarzenia, gdy przypiszą winę czarnemu kotu czy zakonnicy. Na mnie to nie działa. Ale.......gdy widzę kominiarza odruchowo łapię sie za guzik :wink:

Awatar użytkownika
Valentina
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: Valentina » 13 maja 2005, 10:15

13-ty i do tego piątek... i co zrobić... jak się dzisiaj ma urodziny...
Mam nadzieję, że chociaż w ten dzień, a najlepiej byłoby gdyby już zawsze :wink: pech mnie omijał, bo trochę już go za dużo w moim życiu...
Tego właśnie dziś sobie życzę... :wink:
Już po operacji nosa - 7 lipca 2005 oraz chirurgicznej korekcji ust - 12 października 2005
Dr PIOTR SKUPINhttp://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... doping.gif

Awatar użytkownika
kate
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: kate » 13 maja 2005, 10:22

Valentina pisze:13-ty i do tego piątek... i co zrobić... jak się dzisiaj ma urodziny...
Mam nadzieję, że chociaż w ten dzień, a najlepiej byłoby gdyby już zawsze :wink: pech mnie omijał, bo trochę już go za dużo w moim życiu...
Tego właśnie dziś sobie życzę... :wink:
Valentina życzę Ci, żebyś na powrót mogła zacząć cieszyć się życiem, a wszelkie nieszczęścia niech Cię omijają dużym łukiem. Wszystkiego dobrego.... :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”