Miejsca które warto zobaczyć cz.I

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
mara
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: mara » 29 sie 2006, 21:44

dlatego pytam... bo z tego co sie zorientowalam to na cejlonie deszcze, kuba, jamajka i wogole morze karaibskie to huragany.
kenia to deszcze tylko kwiecien-maj a acapulco jest ok, bo lezy pod innymi wplywami- w koncu to ocean spokojny, tam rzadko kiedy sa huragany i ulewy.
co do kenii- fajnie, super ale na wycieczke laczona z safari wydam po 7tys na osobe + dodatkowe koszta typu napiwki, pamiatki i duperele.
acapulco- niezle ale z miasta do miasta za bardzo nie chce jechac a i wycieczki fakultatywne sa nie za bardzo, wiekszosc ciekawych jest z cancun a tam sie nie wybiore bo to karaiby w zasadzie...
mauritius kusi ale co tam robic? gdybym chciala lezec plackiem to w tej cenie wyladowalabym na malediwach... a ja chce tez cos zobaczyc- na 7 dni minimum 3 w drodze, bo moj maz sie zanudzi...

tak wiec sama juz nie wiem...
dzisiaj moj maz zaproponowal wyjazd 16 wrzesnia do tunezji na tydzien do hotelu, w ktorym spedzilam wakacje z mama. do tego dwudniowa wycieczka na pustynie. nastepnie pazdziernik w domu bo tesciowa ma operacje i na poczatku listopada wylot do egiptu na tydzien ze zwiedzaniem gizy i luksoru. powinno byc troche chlodniej juz a listopad taki brzydki u nas... sama juz nie wiem... egipt mnie nie przekonuje a nawet jakby to nie wiem jaki hotel... mysle o hurghadzie- hilton, meridien albo sunrise palacio. byl ktos z was? w sumie egipt na mnie szalu nie robi, w tunezji juz bylam... do kitu to wszystko :(
w sumie mam do wyboru albo podroz marzen albo dwa razy dluzszy calkiem niezly wypoczynek w dobrych warunkach i teraz juz sama nie wiem co wybrac...
Próżność to mój ulubiony grzech...

Awatar użytkownika
Michitka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Michitka » 29 sie 2006, 21:52

Mara, w Egipcie to wybierz miejscowość El Gouna ( to jest taka egipska Wenecja), miasto stworzone przez jakiegoś mulimilonera, zamknięte dla osób z zewnątrz.
Hotele (tylko te 5 gwiazdkowe) mają dojście do morza, połączone są lagunami, mostkami gdzie pływają statki.
Dlatego wybierz El Gouna świetne miejsce, choć można się zanudzić. Ale jest sympatyczniejsze, czystsze niż Hurghada -zależy kto co lubi.

Sama zobacz:

http://www.elgouna.com/index2.aspx

Ja byłam w Sheraton Miramar Resort (świetny hotel, śniadanko na balkonie z widokiem na Morze Czerwone, bufet aż zapychał, najpyszniejszy łosoś to właśnie tam; obsługa przemiła)

Ale prócz tego hotelu dobre opinie są na: Mövenpick Resort & Spa
Steigenberger Golf Resort, oczywiście 5 gwiazdkowe, ale mają dostęp do morza bezpośredni
Przeznaczenie oddaje kobietę pierwszemu. Przypadek - najlepszemu. Wybór - pierwszemu lepszemu...

Samanthii
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Samanthii » 29 sie 2006, 22:04

ja tam cykor jestem- narazie Egipt wybilam sobie z glowki - chociaz kusssssssssssi w grudniu jak cholerka... :gaga2:

Marcia- ja nie zartuje z tym huraganem :? - pamietam ,ze byl w 1997 jeden zajebisty i teraz tez niedawno 2006(chyba w lipcu) . :wink:
(a pozniej wystepuje albo we wrzesniu albo pazdzierniku - i nigdy nie wiadomo,czy nie dojdzie do Acapollco... :? (ze mnie to naprawde cykor, co? :? :lol: :wink: )
:siffle:

Awatar użytkownika
turek.mg
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: turek.mg » 29 sie 2006, 22:04

Maruś Sunrise el Palacio to straszny kocioł, ja wolę raczej spokojniejsze hotele, no i ten to już chyba 5 gwiazdek nie ma, a w Egipcie poniżej tej kategorii to lepiej nie schodzić, ja byłam w Mariocie ale jakieś pięć lat temu,
te co poleca Michitka są fajne, Egipt nie każdemu się podoba, ale ja lubię , ciepło, czyste morze, ładne plaże, za nie duże pieniądze dobry standard,
a może do Sharmu tam chyba jednak fajniej, ale i drożej :(

co do Tunezji to poza hotelami straszny syf, a może Djerba tam podobno lepiej,

Karaiby, dopiero co huragan przeleciał, ja bym się teraz bała, a fajnie jest :wink:

a może Wyspy Kanaryjskie, Teneryfa, Gran Canaria tam teraz super pogoda a hoteliki bajeczne :!:

a tu trochę Dominikany,
http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... %20021.jpg http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... %20191.jpg http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... %20192.jpg

Awatar użytkownika
Magia
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Magia » 29 sie 2006, 22:40

Turek uprzedziłaś mnie :D
Moi znajomi są na Dominikanie w tej chwili i przysyłają sms'y że czują się jak w raju. Murzynki roznoszą im drinki do basenu i wycierają okulary przeciwsłoneczne :lol:

Awatar użytkownika
Dominicana
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: Dominicana » 29 sie 2006, 22:43

ehh tez bym skoczyła na Dominicane :lol:
29 lipiec 2005, nosek---> dr Skupin/ czyli ju¿ po i bardzo szczê¶liwa:)

Awatar użytkownika
turek.mg
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: turek.mg » 29 sie 2006, 22:52

teraz Dominikana jest naprawdę tania, ja byłam z Podróże tv i polecam, jest naprawdę bajecznie, i takie pyszne jedzonko i te drinki na bazie rumu mniam :D
tylko trzeba lot jakoś przeżyć :wink:

no i Meksyk moje marzenie, może już niedługo :wink:

Awatar użytkownika
Magia
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Magia » 29 sie 2006, 22:58

No tak na Dominicanę to chyba z 9 godzin leci się samolotem :?
Turek a ta agencja Podróże TV jest OK? Zastanawiałam się czy kupić u nich wycieczkę ale miała cykora :wink:
Chciałabym na Dominicanę polecieć ale pozostanie mi tylko w październiku w Unitralu w Mielnie Spa w promocji. Za tydzień chcą 1 tyś z zabiegami, posiłkami i noclegiem.

Awatar użytkownika
mara
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: mara » 29 sie 2006, 23:07

o el gouna slyszalam tez calkiem pozytywne opinie, jak el gouna to panorama albo movenpick wchodzi w gre- w panoramie sa bungalowy na wodzie.

co do dominikany- jestem wyleczona przez huragan ernesto, ktory szaleje teraz po karaibach i bog wie czy dojdzie i tam. przezorny zawsze ubezpieczony. poza tym- tam to dopiero podobno syf poza hotelami, bieda i niebezpiecznie.
sam, acapulco jakos nie wiem ale mi nawet za bardzo nie podchodzi...

sharm odpada bo za daleko na wycieczki fakultatywne, najbardziej podoba mi sie taba ale za blisko izraela.

co do tunezji- jak ja bylam a bylo to dawno temu to zle nie bylo, dla mnie syf to turcja- tam to jest dopiero brudno... tunezje wspominam mile- hotel porzadny, folklor interesujacy, wycieczka zapadajaca w pamiec a to wszystko za nieduza kase.

coraz bardziej nie wiem co mam zrobic a rezerwacje powinnam wykonac do konca tygodnia...
ide czytac prospekty.

a nie byl nikt w kenii i na mauritiusie?

aha, co do canarow- jak mam wydac 4,5 tysiaca za porzadny hotel na teneryfie to wole wydac 5,5 za mombase. sorry, ale dla mnie kanary to strata kasy. juz wolalabym grecje ale jak mam wydac tez podobnie, to chyba wole pojechac 2 razy do tandetnej tunezji i popularnego egiptu.

aha, zaznaczam, ze dla mojego meza to 1 w zyciu podroz samolotem.
Próżność to mój ulubiony grzech...

Awatar użytkownika
turek.mg
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: turek.mg » 29 sie 2006, 23:09

no ja leciałam 12 z międzylądowaniem w Kanadzie,
a Podróże tv jak najbardziej polecam, wszystko sprawnie, bez żadnych oszustw, hotel zgodny z opisem, zresztą dokladnie można wszystko obejrzeć w tv i do tego ceny mają naprawdę konkurencyjne, ja napewno jeszcze z nimi polecę :wink:

Magia nie narzekaj na Mielno, ja byłam w wakacje, fajne miejsce, tylko tłum straszny, a tak w październiku to super, już po sezonie, a polskie morze ma swój urok, no i Spa :D super zazdroszczę

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”