Moderator: Zespół I

Gaga to straszne! Jak czytam tutaj o Waszych przejsciach z ksiezmi to ciarki po plecach przechodza. Ja na szczescie nie mialam tak traumatycznych przezyc, a wrecz przeciwnie. W szkole sredniej i na studiach trafilam na naprawde swietnych duchownych, z ktorymi mozna bylo porozmawiac na kazdy temat (doslownie), ktorzy nie potepiali, a wrecz mowili, ze cale nasze czlowieczenstwo polega na upadaniu, a chrzescijanstwo to filozofia milosci rozumianej holistycznie. Na kursie przedmalzenskim, ksiadz powiedzial, ze nie czuje sie upowazniony do dawania rad jak zyc w malzenstwie i wychowywac dzieci, natomiast mowil o relacjach miedzyludzkich opartych na opracowanich psychologicznych, a stwierdzenie, ze w domu najwazniejsze sa dwa meble, ktore napewno beda odgrywaly duza role to stol przy ktorym powinno sie rozmawiac i lozko, gdzie ludzie staja sie sobie najblizsi jak mozna, komentujac jeszcze, ze uzytek tych mebli moze byc odwrotny co oczywiscie wywolalo salwy smiechu. Ze seks nie jest czyms zlym i brudnym, a wrecz przeciwnie i ze pertnerzy na wzajem powinni szanowac swoje potrzeby w tej sferze i nikt nie moze pozostawac egoista, bo zadowolenie musi byc obustronne i tu kiwal palcem na panow :lol: . Nie bede tu juz dalej wymieniac, bo nie o to chodzi. Nasuwa mi sie jeden wniosek ksiezmi powinni zostawac tylko ludzie, ktorzy maja do tego autentyczne powolanie i sa zdrowi psychicznie(bo co do tych sytuacji opisywanych wyzej to nasuwaja sie watpliwosci) tu selekcja powinna byc ostra, bo jesli trafiaja tam ludzie pokroju w/w lub ojca dyrektora i jeszcze gorsi to potem sa oplakane efekty. Widac, ze jesli komus zalezy na autentycznym zglebianiu filozofii wiary to powinien szukac takich ksiezy, ktorzy naprawde wiedza o co w tym wszystkim chodzi, tych najlepszych, tak jak szukamy lekarzy przed poddaniem sie operacji.GAGA pisze:a jakie mam mieć zdanie o księżach jak mnie jeden taki skur...l uderzył w twarz jak miałam 8 lat..... no a potem widziałam co wyprawiają przy zachrystii jak dziwki nad ranem odjeżdzają........