MIŁOŚĆ nie pyta o wiek?

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

elajustyna
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: elajustyna » 22 lip 2006, 14:42

moze to tez duzo zalezy nie od charakteru mezczyzny ale charakteru kobiety i potrzeb jakie maja.
ja mam mocny charakter i zawsze bylam osoba dominujaca w zwiazku,moze wlasnie dlatego starsi faceci mnie denerwowali.nie lubie jak mi ktos marudzi nad uchem.facetom wydaje sie,ze jak sa starsi i bardziej doswiadczeni to pozjadali wszystkie rozumy.to troche tak jakbym miala swoich rodzicow 24h na dobe.
ja nie szukam opiekuna,czy doradcy.swietnie potrafie zadbac o siebie i o dziecko.ja szukam zrozumienia!
Niedojrzala milosc mowi:" Kocham cie,poniewaz cie potrzebuje". Dojrzala milosc mowi: " potrzebuje cie poniewaz cie kocham"

Awatar użytkownika
paula
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: paula » 22 lip 2006, 14:58

mój mąż ma 40-stkę a czasami mi głupio za niego,że wydurnia się jak dziecko,ma niewyczerpalną energię i nigdy,ale naprawdę nigdy nie miewa fochów.
a garniturów nie cierpi i w nich nie chodzi :wink:
ma dwudziestoparo letnich kolegów którzy naprawdę go lubią i jak tak na nich patrzę ,to nie widzę różnicy wieku :roll: .
natomiast moja córka ma chłopaka który pomimo swoich dwudziestu lat ma wieczną zwałę,nigdzie mu się nie chce chodzić tylko siedzi i zamula :wink:
wię dalej upieram się przy swoim że to nie wiek tylko charakter ma wpływ na takie a nie inne zachowanie :wink:

chociaż jak tak popatrzę na niektórych znajomych w naszym wieku,to mi wstyd....

Awatar użytkownika
Joostyna
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: Joostyna » 22 lip 2006, 15:02

Nie zrozum mnie źle - ostatnią rzeczą jaką chcę jest tatusiek, który mnie bedzie niańczył.
Mam obsesję na punkcie niezależności. Za swoje najwieksze osiągniecie uważam to, że na dobre uniezależniełam się finansowo od rodziców i że sobie sama radzę.
Nikt mi też nie jest w stanie nic narzucić - większość ludzi, których znam ma inna poglądy niż ja. Od dziecka nie bałam się mówić, co myślę i wręcz bawiło mnie, jak się ludzie ze mną nie zgadzali.
Nie łatwo ze mną, bo nie wyobrażam sobie nie tylko małżeństwa i dzieci, a nawet wspólnego mieszkania przez baaardzo długi czas. Jaki młodzik zrozumie i zaakceptuje takie dziwo. Tylko dojrzały i cierpliwy starszy facet z dystansem do życia i dużą otwartością, a tej u młodych jakoś nie widzę. Tylko przewracanie oczami.
Ci±Â³ mnie Szczyt, ci±Â³ mnie Simka... czas na Kubasika !!!

Kubasik jest boski... zrobi³ ju¿ ze mnie anio³a...

elajustyna
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: elajustyna » 22 lip 2006, 15:12

no dobra troche mnie przekonalyscie :wink:

przy starszym facecie jest chyba wiecej bezpieczenstwa,chodzi mi glownie o to ,ze mlodszy facet moze sobie znalezc mlodsza.zawsze istnieje takie ryzyko i nie ukrywam,ze wczesniej sporo o tym myslalam.to chyba duzo zalezy od szczescia.

ja strasznie boje sie starosci.12 dni temu kiedy lezalam po operacji,obolala i doslownie jak inwalidka nie bylam wstanie nic zrobic ,to tak sobie pomysalam,ze nie moglabym chyba zniesc takiej zaleznosci od drugiego czlowieka.

to jest chyba kwestia charakteru.
Niedojrzala milosc mowi:" Kocham cie,poniewaz cie potrzebuje". Dojrzala milosc mowi: " potrzebuje cie poniewaz cie kocham"

Awatar użytkownika
Joostyna
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: Joostyna » 22 lip 2006, 15:20

:wink: dla każdego coś innego.

Teraz muszę "przekonać" mojego "starego", że 20 lat młodsza, nie znaczy dzieciak. Oj ! To chyba jednak nie będzie możliwe :(
paula pisze:wię dalej upieram się przy swoim że to nie wiek tylko charakter ma wpływ na takie a nie inne zachowanie :wink:....
tchin
paula pisze:chociaż jak tak popatrzę na niektórych znajomych w naszym wieku,to mi wstyd....
u mnie na wydziale jest paru facetów + kilku doktorantów po 20-stce, w pracy też kilku młodych i ...... prawie każdy ma brzucha i nawet im się nie chce go wciągać :roll:
:x

Awatar użytkownika
Joostyna
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: Joostyna » 22 lip 2006, 15:42

elajustyna pisze: przy starszym facecie jest chyba wiecej bezpieczenstwa,chodzi mi glownie o to ,ze mlodszy facet moze sobie znalezc mlodsza.zawsze istnieje takie ryzyko i nie ukrywam,ze wczesniej sporo o tym myslalam.to chyba duzo zalezy od szczescia.
A czego on miałby szukać u młodszej :roll:
Ze starszym też problem, jak mu ludzie zaczną głupie rzeczy mówić - że sobie laskę po 20-stce znalazł. Ja bym się nie przejmowała, gadkami, że sobie sponsora czy tatuśka znalazłam - niech myślą, co chcą, ale jemu mogłoby być bardziej głupio :(

ja strasznie boje sie starosci.12 dni temu kiedy lezalam po operacji,obolala i doslownie jak inwalidka nie bylam wstanie nic zrobic ,to tak sobie pomysalam,ze nie moglabym chyba zniesc takiej zaleznosci od drugiego czlowieka.[/quote]

Mam to samo. Nie wyobrażam sobie, że nie będę mogła pobiec do autobusu czy umyć sobie sama pleców.

Awatar użytkownika
paula
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: paula » 22 lip 2006, 16:35

Joostyna pisze: Nie wyobrażam sobie, że nie będę mogła pobiec do autobusu czy umyć sobie sama pleców.
pleców to ja sobie nigdy nie mogłam umyć sama... :lol:

elajustyna
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: elajustyna » 22 lip 2006, 20:16

z wiekim kobieta sie starzeja.cialo nie jest juz takie jedrne,pojawiaja sie siwe wlosy,zmarszczki.

mlode kobiety widza atrakcyjnosc w szpakowatych panach...ale mezczyzni nie przepadaja chyba za siwizna. :roll:

Awatar użytkownika
GAGA
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: GAGA » 22 lip 2006, 20:42

wogle życie dla kobiety jest okrutne :cry:
a męski gatunek to kupa gówna, najlepszym materiałem u nich podobno są żebra bo coś się da jeszcze z tego zrobić...... jak to mówi jedna moderatorka :wink:
M³odym ludziom wydaje siê, ¿e pieni±dze s± najwa¿niejsz± rzecz± w ¿yciu. Gdy siê zestarzej±, s± ju¿ tego pewni./ Oscar Wilde
Snobizm jest jak wisienka na torcie - tylko dla wybranych. To rodzaj wtajemniczenia. Wyzwanie rzucone tyranii mas....

elajustyna
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: elajustyna » 22 lip 2006, 21:08

gaga-to byo poprostu swietne :D trafilas w dziesiatke.

pamietasz ten film "sexmisja"????

ODPOWIEDZ

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”