sekcja zwłok z niespodzianką w postaci implantów piersi..

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

gosbo
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: gosbo » 19 lip 2006, 14:22

moze kogos to urazi,ale studenci na zajeciach z anatomii traktuja zwloki jak preparaty,wiec nie ma w tym nic nadzwyczajnego ze sie czasem cos oderwie zeby zobaczyc co jest po spodem,ze cos sie urwie bo przeszkadzalo,ze ktos kogos noga postraszy,rzuci fragmentem zeber,pougniata mozg-ale kazdy podchodzi do tego inaczej-ja gdyby nie traktowanie tego typowo przedmiotowo i jako preparaty to pewnie nie dalabym rady po pierwszych zajeciach,a tak przetrwalam 1.5 roku i troche mi brakuje tych zajec(choc zapachu formaliny nienawidze do tej pory)
A Prof. Katedry anatomii ma dobry humor gdy dostanie nowe zwloki :D
To napisze jeszcze cos-poniewaz zwolki sa przykryte przescieradlami jak sie przychodzi na zajecia i odslania sie tylko ten fragment ktory jest potrzebny(jakis rodzaj poszanowania) to jednego dnia przyszlismy na zajecia i cos z klatki piersiowej bylo chyba,wiec odslonilismy od gory do pasa (kobiete) a nastepnym razem mielismy szyje i te same zwloki odlsonilismy(tylko juz glowy nie bylo)

A co do plywania w formalinie-Technicy maja chyba najbardziej spaczone podejscie do tego :D- jak sie do nich szlo i prosilo o preparat np watrobe, to oni brali wiaderko ,jakiegos kijka i mieszajac :"watrobeczka raz!a moze jeszcze serduszko mam podac?"

Awatar użytkownika
Eddieve
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: Eddieve » 19 lip 2006, 15:02

Wątróbeczka raz...http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... nfused.gif
Tu chyba mechanizm obronny się włącza; ci, którzy na codzień obcują ze zwłokami, ratują się poczuciem humoru. Łatwiej wtedy o dystans do tego, co powszechnie wbudza lęk, a trzeba go mieć, żeby nie zwariować.
Od
15
XII
05
fajnie mi / nos od dr Skupina
http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... alking.gif

gosbo
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: gosbo » 19 lip 2006, 22:56

bez dystansu ciezko byloby zajmowac sie tym na codzien :D to samo chyba dotyczy osob pracujacych na cmentarzach ,czy w domach "spokojnej starosci"

Awatar użytkownika
annya5
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty
Kontakt:

Post autor: annya5 » 16 wrz 2007, 18:46

a ja bym chciała być przy sekcji zwłok..

Awatar użytkownika
viriel
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: viriel » 16 wrz 2007, 19:24

A mnie fascynuje medycyna sądowa... Nie wykluczam specjalizowania się w tym kierunku...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”