Porady dla pierworódek :-)

Higena, Uroda, Moda i Trendy

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
kate
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: kate » 29 kwie 2005, 23:20

Basia1 pisze:
Magdalena pisze: Marysia rodziła Jacka 10 lat temu i nie wiem dokładnie co jej dawano w szpitalu,ale spędziała w nim ponad połowę ciąży rodząc niedorozwinięte dziecko.Może wtedy medycyna nie była aż tak zaawansowana.
Widzisz Madzik 10 lat temu to polskie położnictwo był na poziomie głębokiej Azji. Poród to była wielka udręka dla przyszłych matek: cały czas w pozycji leżącej, nikogo nie było z rodziny przy porodzie, nacięcie krocza to był standart, kilka kobiet na sali i wrzeszczące pielęgniarki każące ci się zamknąć...i takie tam przyjemności :?
Wydaje mi się że walka z konfliktem nie taż była na podobnym poziomie :shock:
Nooooo, aż tak źle nie było. Rodziłam prawie 14 lat temu i fakt, że nie było porodów rodzinnych, ale nikt na mnie nie wrzeszczał i traktowali mnie po ludzku. Moja szwagierka też wtedy rodziła dziecko z tzw. "konfliktu" i ma zdrową pod każdym względem córkę. Nie należy popadać w panikę. Trzeba sobie wybrać dobrego lekarza i wykonywać zalecone badania :wink: . A co do krocza, to lepiej żeby je nacięli, niż miałoby samo pęknąć( bo goi się wtedy gorzej). Miałam nacinane i nie mam w związku z tym żadnyh problemów, a blizna jest zupełnie niewidoczna :wink: .

Gosc4
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Gosc4 » 30 kwie 2005, 13:37

Jak to natura kiepsko wymyśliła, że trzeba nacinać :roll:

Awatar użytkownika
bayra
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: bayra » 19 mar 2006, 12:42

Co do krocza to do dzis sie mecze. Ciaze mialam super, przytylam 10 kg i zaraz po porodzie wrocilam do swojej wagi. Porod tez mialam super. O 23 odeszly mi wody, a o 4 rano karmilam coreczke piersia. Tylko lekarka wszystko spieprzyla. Krzywo sszyla mi krocze tzn. zrobila za waskie wejscie do pochwy, hehe maz sie ucieszyl a ja sie czasem mecze. Podczas stosunku krocze nieraz mi peka i czuje bol. Niby od porodu minelo 5 lat a ja czuje jakby to bylo wczoraj i to wszystko dzieki kroczu :? . Myslalam nawet zeby zrobic operacje i naprawic blad lekarki ale nie chce mi sie znowu przechodzic przez ten bol. Wynik? Udawac ze nic sie nie dzieje :?

Awatar użytkownika
aniouek
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: aniouek » 19 mar 2006, 13:12

bayra pisze:Podczas stosunku krocze nieraz mi peka i czuje bol.
oj az mnie zabolalo jak to przeczytalam :( ja bym jednak na Twoim miejscu skorygowala to chirurgicznie, poboli i przestanie a tak to bedziesz sie jeszcze meczyc nie wiadomo ile :(
juz PO operacji noska u doktora Skupina :D :D :D

Awatar użytkownika
bayra
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: bayra » 19 mar 2006, 13:30

Gdzie mozna to skorygowac? U chirurga plastyka? :cry:

Awatar użytkownika
aniouek
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: aniouek » 19 mar 2006, 15:20

bayra pisze:Gdzie mozna to skorygowac? U chirurga plastyka? :cry:
moze najpierw udaj sie do swojego ginekologa? tego typu zabiegi na pewno robia normalnie w szpitalach na oddzialach ginekologicznych, a wtedy daloby pewnie rade jakos przez NFZ zalatwic. no a jak nie to zawsze mozna sie wyklocac w szpitalu w ktorym rodzilas, ale to kolejne stresy... ostatecznie zostaje chirurg plastyk, co wiaze sie oczywiscie z wiekszymi kosztami. chociaz z tego co ja sobie wyobrazam to u Ciebie to by sie sprowadzalo do "kosmetycznej" poprawki, wiec moze nie byloby tak zle. ale powinnas cos z tym zrobic, bo skoro to peka, tworzy sie rana, troche sie podgoi i znowu peka i tak w kolko, to rozne komplikacje moga z tego wynikac, poczawszy od jakis zakazen a na awersji do seksu konczac, a to rodzi kolejne problemy ..:(
juz PO operacji noska u doktora Skupina :D :D :D

Awatar użytkownika
Dominicana
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: Dominicana » 20 mar 2006, 13:27

o boshhee dlaczego dzieci nie przynoszą bociany :? kurcze az mi sie same nogi skrzyzowały jak to przeczytałam :roll: :(
29 lipiec 2005, nosek---> dr Skupin/ czyli ju¿ po i bardzo szczê¶liwa:)

Awatar użytkownika
lynn25
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: lynn25 » 20 mar 2006, 13:32

boze po tym co poczytalam...chyba zaadoptuje :roll:

Awatar użytkownika
szpaczek
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: szpaczek » 20 mar 2006, 13:47

Ja po pierwszym porodzie(18h porodu a na koniec i tak cesarka :evil: ) powiedzialam ze NIGDY WIECEJ.Na szczescie spotkalam faceta dla ktorego warto zniesc wszystko :D ale mimo to od poczatku ciazy wiedzialam ze znajde szpital gdzie zrobia mi planowana cesarke,myslalam ze bedzie super bez bolu itp, szpital byl fenomenalny ale NIGDY WIECEJ jest wiele dzieci do adoptowania :) .Jednak moj zniszczony brzuch i bol to nic warto bylo,dzieci to najlepsze co mam(z wyjatkiem chlopiszcza :D )
WYZNANIE EX-DZIEWICY
Diabłu dam miłą chwileczkę
By zaś odpust zjednać
Panu Bogu świeczkę
Mnie już niepotrzebna
Jonasz Kofta

Awatar użytkownika
lynn25
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: lynn25 » 20 mar 2006, 14:04

szpaczku czyli rodzilas w koncu dwa razy???

ODPOWIEDZ

Wróć do „Damskie sprawy”