jak pozbyć się "niechcianego" smoczka - apel do

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
ruta25
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: ruta25 » 16 cze 2006, 11:10

a mój mały nieuk jak ją na nocnik posadzę to się śmieje i udaje że dusi...i oczywiście nic nie robi, a potem jeszcze bierze papier i się podciera :!: :!: :!: :!: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
angelika
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: angelika » 16 cze 2006, 11:22

ruta25 pisze:a mój mały nieuk jak ją na nocnik posadzę to się śmieje i udaje że dusi...i oczywiście nic nie robi, a potem jeszcze bierze papier i się podciera :!: :!: :!: :!: :lol: :lol:
hihi ale chociaz ma dobre skojarzenia :D
moj jak kiedys umylam nocnik i troche woy ostalo na dnie to siadl i potem sie cieszyl ze siku tam robil :D
tylko nie mogl zaskoczyc jak to sie robi :d
powiekszenie biustu u dr Kasprzyka 16.12.05, 255 model 410 LX inamed

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... /event.png

Awatar użytkownika
marta2454
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marta2454 » 07 maja 2009, 21:12

znalazłam dopiero ten wątek,widze że nikt go nie odwiedzał dosyć długo moja córcia która ma 3 lata nie rozstaje sie ze smoczkiem na chwile wszedzie z nim lata ja już nie wiem co ja mam zrobic no aż mi wstyd jak idziemy gdzieś do parku, a ona mamo daj mi dydusia i płacze aż do skutku
03.03.2010 Plastyka brzucha - dr Brzuchański :)

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... -event.png

Awatar użytkownika
olifczur
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: olifczur » 07 maja 2009, 22:37

Moja mała nie chce smoczka, nigdy nie chciała ale za to ssie kciuka i to zawsze lewego... a to jest o wiele gorsze od smoczka a już najgorsze przy tym jest że jak jest śpiąca to oprócz ssania lewego kciuka ciągnie się za prawe ucho... No i w przyszłości będzie aparacik na ząbki i plastyka uszek :badgrin:
Jak miała ok 3 miesięcy to od tego ssania palca zaczął jej pazurek schodzić i jak odrastał to był taki pokarbowany ale już się zrobił normalny na szczęście. Nie mam już pomysłów jak jej tego oduczyć, sypałam jej na paluszki różne wynalazki np kwasek cytrynowy, magi etc ale nic nie skutkuje :?
dr Łątkowski 3 marca 2009

Awatar użytkownika
alex_secret
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: alex_secret » 07 maja 2009, 22:58

marta2454, nie wiem, czy u Ciebie to zadziała ale może obetnij koniec smoczka i powiedz córci, że smoczek się zepsuł ;) Kilka moich koleżanek tak zrobiło i miały spokój ze smoczkiem. Ja na szczęście oduczyłam swojego synka jak miał rok i dwa miesiące - po prostu schowałam smoczek do szuflady i postanowiłam sobie, że choćby się paliło, waliło, to go nie wyciągam :) Trochę marudzenia przed snem przez 5 dni, czasami płacz, ruszanie buźką, jak przy ssaniu smoka (co mnie po prostu rozbrajało) i o smoczku już zapomnieliśmy a minął 1 miesiąc :) Powodzenia!!!
27.05.2009 - konsultacja dr Grobelny - już po
30.06.2009 - konsultacja dr Kasprzyk - też już po :)
... wiesz, jak smakuje życie? Poczuj, dotknij, sam spróbuj, nie odkładaj na później...

Awatar użytkownika
mmmagda
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty
Kontakt:

Post autor: mmmagda » 08 maja 2009, 00:46

Alex z tym obcięciem to geniany sposób! Moja córeczka w wieku dwóch lat, odstawiła dzięki temu smoczka w ciągu jednego dnia (a raczej nocy, bo do 1,5 roczku używała go tylko do zasypiania). I u nas obyło sie bez płaczu!!! Ponieważ to akurat było lato, wytłumaczyłam jej, ze smoczka zepsuły osy i wygryzły mu końcówkę... ;p Chociaż jeszcze przez jakieś 2 mce, po obcięciu usypiała trzymając go w rączce :). Sposób naprawde godny wypróbowania!
13 luty 2008r, dr. A. Broma
Nagor, 320, XM :)
02.10.2010r, dr. A Broma
Nagor, anatomy XL3 410 :)))

~AGNIESZKA~
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: ~AGNIESZKA~ » 08 maja 2009, 08:12

Mój Synek miał smoka jakieś 8 miesięcy.

Odstawialiśmy jak miał około roku.
Poskutkowało natychmiastowo posmarowanie smoczka takim płynem z apteki, którym smaruje się pazurki, żeby ich nie obgryzać.
Płyn jest tak gorzki, że aż wykrzywia - masakra !
W jeden dzien smoczek poszedł do kosza, a jak pytałam Synka czy chce smoczka, to sam mówił, że nie :badgrin:
Płyn jest bezpieczny, bo z apteki.
W PL nazywa się jakoś "Gorzki paluszek", koszt około 8zł.
POLECAM !!!
Nie znam lepszej metody.
No i tu tez, jak we wszystkim przy dzieciach, trzeba pamiętać, żeby być KONSEKWENTNYM !!!!
POZDROWIONKA !!!
Aga

15.03.07 dr Dmytrzak --> mentor 400 cc

Baby phat1
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: Baby phat1 » 08 maja 2009, 08:18

A jak w nocy,spi ze smoczkiem czy zasypia z nim?

Awatar użytkownika
marta2454
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marta2454 » 08 maja 2009, 08:44

olifczur pisze:oprócz ssania lewego kciuka ciągnie się za prawe ucho...
haha moja ma to samo ciągnie smoka i za ucho się łapie albo loka sobie kręci :badgrin: :badgrin: a mam już właśnie takiego dziurawego jak ja mówie że ten jest ostatni ju znie mamy innych to zabiera młodszej siostrzyczce albo spi z tym wycioreksem
03.03.2010 Plastyka brzucha - dr Brzuchański :)

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... -event.png

Awatar użytkownika
moonikas
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: moonikas » 08 maja 2009, 13:34

4 m-ce temu odzwyczajałam synka od smoczka,

trwało to parę dni, ale poskutkowało ;)

podobnie jak ~AGNIESZKA~ smarowałam smoczek gorzkim paluszkiem, nawet po wyparzeniu taki smoczek nie nadawał się już do ssania,

znowu muszę iść do apteki po "paluszka", bo moje dziecię gryzie mi guziki od kołderki i poduszki ;)

my na dzień dzisiejszy walczymy z odzwyczajaniem dzieciaka od pampersów,
na dzień dzisiejszy efekt mizerny a czas nagli, bo za 3 m-ce dziecko idzie do przedszkola :roll:

2 godz. temu kupiłam nowe pampersy Huggiss, które pomagają nauczyć dziecko korzystać z nocnika,
od jutra zaczynamy ;)
dr M. Pastucha - 25.08.2008 r.
Mc Ghan 410 MX 370 g

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”