MIŁOŚĆ nie pyta o wiek?

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
GAGA
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: GAGA » 26 kwie 2005, 17:14

z resztą miłość nie trwa wiecznie(przynajmniej w większości przypadków) i nie można mieć do kogośpretensji że odchodzi bo przestaje kochać.. czasem związek kończy się tym że ludzie są ze sobą z przyzwyczajenia bardziej niż z innych bardziej wyniosłych odczuć.
mam motto życiowe: "nie można nienawidzieć za to że druga osoba nie kocha, ale za to że kłamie, że kocha to juz można pełnoprawnie nienawidzieć" :lol: :twisted:
M³odym ludziom wydaje siê, ¿e pieni±dze s± najwa¿niejsz± rzecz± w ¿yciu. Gdy siê zestarzej±, s± ju¿ tego pewni./ Oscar Wilde
Snobizm jest jak wisienka na torcie - tylko dla wybranych. To rodzaj wtajemniczenia. Wyzwanie rzucone tyranii mas....

Awatar użytkownika
GAGA
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: GAGA » 26 kwie 2005, 17:18

mila pisze:Gaga nie chciałam Ciebie ani pozostałych tymi słowami urazić-zresztą podkreślałam,że to nie reguła ten przypadek ,co ja opisałam.
nie czuje się urażonatylko chciałam zaznaczyć, że czasami ludzie przesadzają ze swoimi osądami i ocenami intencji kobiety do starszego mężczyzny.
niemniej jednak opierają się na utartych stereotypach które niestety z palca wyssane nie są...to samo życie.
M³odym ludziom wydaje siê, ¿e pieni±dze s± najwa¿niejsz± rzecz± w ¿yciu. Gdy siê zestarzej±, s± ju¿ tego pewni./ Oscar Wilde
Snobizm jest jak wisienka na torcie - tylko dla wybranych. To rodzaj wtajemniczenia. Wyzwanie rzucone tyranii mas....

Gość

Post autor: Gość » 27 kwie 2005, 00:47

Gaga
Ja napewno nie myślę stereotypowo, to nie w moim stylu, zawsze najpierw wolę kogos wysłuchać, potem wyciągnąć wnioski z wypowiedzi rozmówcy i dopiero na końcu ocenić. Opiasałam historyjkę , która jest istnym dowodem na to,że panienka siedzi z gościem tylko i wyłącznie dla KASY i sama do tego sie przyznaje bez bicia.
A tak na marginesie (poza topicem) to mnie często ludzie oceniają na podstawie wyglądu i ubioru, nie znając mojej osobowości i bardzo często padam ofiarą stereotypowego myślenia ludzi. Ale nie zamierzam z tym walczyc po prostu jestem i zawsze będę sobą!!!

Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
GAGA
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: GAGA » 27 kwie 2005, 10:13

Mila masz racje ale może obojgu taki rodzaj układu pasuje....

A tak swoją drogą to ciekawi mnie czy kobiety potrafią kochać mnogo?? to znaczy dwóch na raz??
nie mamna myśli sexu tylko uczucia, bo do zdrady jest zdolny każdy.
Mężczyźni nie mają jakoś problemu z dzieleniem uczuć między 2 kobiety, to znaczy często się to zdarza że mają podwojne życie, dwa domy, dwie rodziny....

Awatar użytkownika
ETNAA
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: ETNAA » 27 kwie 2005, 11:51

ja potrafię ;) ale żyć nie umiałabym z dwoma naraz i prowadzić dwóch domów, dwóch światów. To nie dla mnie. Kochać mogę, nikt i nie zabroni, ale jeden musi być.. górą?

Gosc4
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Gosc4 » 27 kwie 2005, 12:16

:roll:

Awatar użytkownika
laura
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: laura » 27 kwie 2005, 12:58

jaj tak czytam wasze posty to troche sie usmialam. te dziewczyny z dziadziusiami.... przeciez to juz jest tak popularne ze nikogo nie powinno dziwic. jezeli obydwu stronom to pasi,to jest ok
powiem wam szczerze ze wole na ulicy ogladac takie przypadki niz dwoch facetow obsciskujacych sie :shock:
ale trzeba byc tolerancyjnym.faceci sa troche glupsi od kobiet i na dluzsza mete nie potrafia stwarzac dwoch domow... ale to moje zdanko tylko

Gosc3
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Gosc3 » 27 kwie 2005, 13:06

Ja do gejów nic nie mam. Choć czuję jakiś niesmak widząć dwóch facetów trzymających się za rękę albo wręcz "liżących" się na ulicy.
W Stanach taki widok nie dziwi
Ale jak trafiłam do dzielnicy gejów w północnej części Chicago :shock: czułam się okropnie siedząc w Starbucs'ie i pijąc kawę w otoczeniu samych facetów, młodszych i starszych.
Wchodzę do GAP'a-sami faceci :shock: , na ulicy- geje trzymający się za rękę, w restauracji sami faceci.

To było dla mnie przeżycie :?

Oj chyba jestem za mało tolerancyjna :oops: przyznaję się bez bólu.

Awatar użytkownika
laura
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: laura » 27 kwie 2005, 13:11

w polsce bardzo rzadko widuje takie scenki,w niemczech czesciej sie zdarza. ale jakbym miala widywac to nacodzien i w takich ilosciach... :shock:
mam takie same odczucia jak ty magdalenko. no ale cuz...

Awatar użytkownika
paula
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: paula » 27 kwie 2005, 14:01

patrząc na gejów,czuję się zniesmaczona,natomiast widok kobiet razem mnie nie razi :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”