Miejsca które warto zobaczyć cz.I

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
dordi
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: dordi » 10 maja 2006, 21:27

a tak na podroz poslubna to dobre miejsce,jak myslicie??-bo w katalogu to normalnie bajkowow :roll: :D
Może macie jakąś koncepcje?
A moze wiecie gdzie można dostać(z jakiego biura) wycieczke 7+7 z rejsem po nilu przez 7 dni i zwiedzaniem no a nast.7 to czyste lenistwo i ew.nurkowanie :wink: Słyszałam ze trada organnizuje a moze macie jakies inne biuro jeszcze,bo tam to kosztuje 2999zl/os. :( i niepochlebne opinie o nich slyszalam...
Kurcze do wrzesnia jeszcze troszke czasu jest,ale wole sie zorientowac...
2005 r./2006 r. - nos dr A. Krajewski- spartaczony ...
03.2010 r.- nos dr Skupin - jest duuuużo lepiej
03.2011 poprawka cz.chrzęstnej noska- trzymajcie kciuki;)

Awatar użytkownika
GAGA
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: GAGA » 10 maja 2006, 21:49

nie wybrałabym nigdy na taką okazje wycieczki do Egiptu ze względu na czystośc terenu- w takiej chwili chcialabym oglądać piękne czyste miejsca. :?
M³odym ludziom wydaje siê, ¿e pieni±dze s± najwa¿niejsz± rzecz± w ¿yciu. Gdy siê zestarzej±, s± ju¿ tego pewni./ Oscar Wilde
Snobizm jest jak wisienka na torcie - tylko dla wybranych. To rodzaj wtajemniczenia. Wyzwanie rzucone tyranii mas....

Awatar użytkownika
crabro
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: crabro » 11 maja 2006, 10:33

Gaga ma rację, Egipt nie jest romantyczny.... okropny upał, do ktorego trzeba się przyzwyczaic, śmieci na pustyni szalejące od wiatru, rozsypujące się po ulicach i wyprażone w słońcu kupy osłów, z których zostało juz tylko siano ....no i te różne brrr... zapachy, które wdychasz, jak spacerujesz po bazarach....nie wspominając juz o tych w grobowcach...
Inna opcja Egiptu, to samo leniuchowanie w jakimś dobrym hotelu i nurkowanie, ale wtedy nic nie zobaczysz (oprócz rafy).

Na podróż poślubną może lepsze byłyby np. wyspy Kanaryjskie :wink:

Awatar użytkownika
laura
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: laura » 11 maja 2006, 10:46

dolanczam sie do wypowiedzi wczesniejszych.tez nie polecalabym wyjazdu w podroz poslubna do egiptu.to specyficzne miejsce.jezeli chcesz zwiedzac to musisz byc przygotowana na to wszystko o czym pisala crabro.do tego we wrzesniu sa tam jeszcze wysokie temperatury a na pustyniach nie da sie wytrzymac.najlepsza pora na egipt jest od lutego do maja.ja bylam juz w lutym i bylo super,w tym roku w kwietniu i bylo jeszcze cieplej.trzy lata temu bylam w czerwcu i to juz byla masakra,nie bylo czym oddychac.

ja jezdze do egiptu zeby zaszyc sie w extra hotelu i nic nie robic.moim zdaniem w tym miejscu hotele sa naprawde na wysokim poziomie a obsluga biega kolo ciebie i spelnia zachcianki.ja lubie taki wypas.

na podroz poslubna to wybralabym jakies wyspy,pewnie malediwy lub bali.
lazurowe wybrzeze jest tez godne polecenia
zastanowilabym sie tez nad meksykiem..ciagnie mnie tam ale nie znam nikogo kto tam byl :?
dr. Łatkowski 305cc anatomiczne,pod miesien Wrzesien 2005
dr Łatkowski NOS 28 Lipiec 2015

Awatar użytkownika
Aleksandra
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: Aleksandra » 11 maja 2006, 11:17

laura pisze: na podroz poslubna to wybralabym jakies wyspy,pewnie malediwy lub bali.
lazurowe wybrzeze jest tez godne polecenia
zastanowilabym sie tez nad meksykiem..ciagnie mnie tam ale nie znam nikogo kto tam byl :?
Taaaaak, wyspa Bali to jak do tej pory najpiękniejsze miejsce w którym byłam, a odwiedziłam już całkiem sporo miejsc. Niestety w tej chwili, po drugim juz zamachu to chyba wszystkie hotele świacą tam pustkami. Ja byłam tam pół roku po pierwszym ataku i juz wtedy liczba turystów była bardzo mała. Dla tego kraju było widac że to tragedia:((( Nie wiem czy odważyłabym sie tam w tej chwili jechac, choć kiedy wyjeżdzałam to obiecywałam sobie że kiedyś musze tam wrócić.
A pod koniec czerwca najprawdopodobniej wyjadę na 10 dni na wyspy Langkawi (Malezja) Z tego co czytam to świat luksusowych kurortów, krystalicznych lagun i przepięknych, szerokich czasami na 200 m. plaż. Sprawdzę to osobiście:)
jeśli chcesz znajdziesz sposób, jeśli nie chcesz znajdziesz powód
04.11.2005- Skupin, 325cc
23.02.2006-abdominoplastyka - Skupin

Awatar użytkownika
laura
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: laura » 11 maja 2006, 11:59

super! czekam wiec na wrazenia z twojego pobytu.moze sie tez wybiore :D ja dopiero wrocilam z wczasow i juz za miesiac wybieram sie znow.tym razem chorwacja ze znajomymi.pakujemy sie w samochody i jedziemy na sam dol.nie mam pojecia do jakiej miejscowosci,w kazdym razie oni mowia ze tam jest cudnie no i maja swoj jacht,wiec poszalejemy :wink: napisze wam jak bylo. do tej pory bylam tylko na wyspie krk w miejscowosci baska.nawet ok ale nudno,wiec teraz moze bedzie lepiej.
dr. Łatkowski 305cc anatomiczne,pod miesien Wrzesien 2005
dr Łatkowski NOS 28 Lipiec 2015

Awatar użytkownika
dordi
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: dordi » 11 maja 2006, 23:27

Wielkie dzieki za rady! W sumie mialam niby okazyjna oferte do Egiptu i nie skorzystalismy(trzeba bylo podjac decyzje praktycznie od razu a my nie mielismy zupelnie orentacji itp.)teraz mysle ze to chyba dobrze sie stalo :) poszukamy spokojnie i mysle ze do wrzesnia cos sie trafi fajnego
Chcialabym w jakies super miejsce pojechac-dobry hotel, "bajkowa"egzotyczna sceneria...no a tak dobrze bylo by oprocz plazowania itp.tez cos ciekawego zobaczyc... bbuja
2005 r./2006 r. - nos dr A. Krajewski- spartaczony ...
03.2010 r.- nos dr Skupin - jest duuuużo lepiej
03.2011 poprawka cz.chrzęstnej noska- trzymajcie kciuki;)

Awatar użytkownika
szyszunia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: szyszunia » 11 maja 2006, 23:41

dori proponuje Wyspy Kanaryjskie-Teneryfa,jest piekne i jest co zwiedzac,Fajowy wulkan Del Teide aha i tanio mozna auto wypozyczyc

jak masz jakies pytania to wal smialo GG2882507

Awatar użytkownika
Merlinka
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: Merlinka » 11 maja 2006, 23:45

tez polecam Teneryfe ale jak juz pisalam - polnoc wyspy:)

Awatar użytkownika
crabro
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: crabro » 12 maja 2006, 07:51

Ja też polecam Teneryfę, mozna zrobić wypad na Gomerę, pożyczyć samochód i pojeździć po całej wyspie... a jest co oglądać! Są też
wycieczki łączone 7 dni Gran Canaria i 7 Teneryfa. Ale nawet przez 2 tyg. na Teneryfie nie będziecie się ani chwili nudzić. Przejrzyj strony internetowe, zobaczysz jak tam jest pięknie :wink:

Koszt takiej wycieczki jest sporo tańszy niż Bali, czy Malediwy :)

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”