Allegro, Buyvip ...

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Eddieve
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: Eddieve » 04 kwie 2006, 23:03

Dziękuję, Basiq, że mnie oświeciłaś. :) Pojęcia nie miałam, że uruchamia się automat, który sam za uczestnika podbija cenę. Tak jest w każdej licytacji? Nigdy cena podana, jako najwyższa, nie jest rzeczywistą najwyższą? Wyższy stopień wtajemniczenia. :)
Do tej pory korzystałam z "kup teraz", i to tylko kilka razy. Oj, brak doświadczenia wychodzi...No, ale już co nieco wiem. Dziękuję Ci bardzo. :)
Od
15
XII
05
fajnie mi / nos od dr Skupina
http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... alking.gif

basiq
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: basiq » 04 kwie 2006, 23:38

Nie ma za co:)
ja kiedys jak kupiłam pierwszą rzecz na allegro nie mogłam sie nadziwic, ze dałam przeciez cene 28 zł, a wyszło mi 26,50 i tak sie tym przejełam, ze chyba Allegro sie pomyliło, ze wpłaciłam kobiecie te 28;) bo bałam sie negatywa! a własnie wtedy zalicytował za mnie automat:)
całe szczescie, ze tylko straciłam na tym 1,50 zł, bo jakbym licytowała cos drogiego...strach pomyslec!!

Awatar użytkownika
Eddieve
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: Eddieve » 04 kwie 2006, 23:46

Co za ironia losu, że za hiper uczciwość jeszcze się dopłaca. :) Ale dobrze, ze tylko 1,50.
A babeczka odesłała nadwyżkę? E, pewnie nie, za sam przekaz zapłaciłaby podwójnie tyle. :)
Od
15
XII
05
fajnie mi / nos od dr Skupina
http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... alking.gif

basiq
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: basiq » 05 kwie 2006, 13:41

Nie, nie oddała, ale nie oczekiwałam tego:)
wiedza kosztuje:)

Dzika
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: Dzika » 05 kwie 2006, 22:30

nie wiem czy ktoras z was to zainteresuje, ale razem z moja mama wystawiam rzeczy na allegro

http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1729737

ma pare rzeczy z VS i bielizne la perla :) pozniej wstawie jeszcze bardzo ladny stanik tej firmy:)

Awatar użytkownika
martka007
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: martka007 » 11 maja 2006, 10:32

Czy ktoś kupował kosmetyki od queenNY ? Chciałabym kupić błyszczyk, ale boję się, żeby się nie naciąć :roll:

Awatar użytkownika
lena83
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: lena83 » 11 maja 2006, 11:38

ja chcailam kiedys kupic blyszczyk od queenNY ale jak przeczytalam negatywne komentarze ( 18 ) i odpowiedzi queenNY na nie to od razu zrezygnowalam, klientki dlugo czekaly na towar, jedna dostala puste opakowanie po tuszu do rzes itp. Poczytaj negatywy i sama zdecyduj, ja nie ryzykowalam :)
21/12/2005 Skupin <okrÂągÂłe, 325cc pod miĂŞsieĂą>

Awatar użytkownika
martka007
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: martka007 » 11 maja 2006, 12:02

Właśnie czytałam te komentarze i dlatego chciałam uzyskać opinię osoby, która jednak się zdecydowała. ..
Negatywne kom dotyczą przede wszystkim czasu oczekiwania, ale z drugiej strony ma też 1494 pozytywne...no sama nie wiem :roll:

może jednak znajdzie się osoba, która coś kupowała u tego allegrowicza?

PS. a najgorsze, że jest to jedyna osoba na all. która ma kolor błyszczyku, który ja chcę :x

Awatar użytkownika
agatha_s
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: agatha_s » 11 maja 2006, 13:26

Martka jak błyszczyk nie jest drogi to spróbuj, ale jeśli chodzi o tę osobe to wydaje mi się, że to jest jej drugie konto, a pierwsze zostało zawieszone.

Ja osobiście nic bym od tej Pani nie kupiła, bo z mojego osobistego doświadczenia wynika, że jak jest kilka negów czy neutrali, ale mówiących to samo, np. długi czas przesyłki, to na pewno mnie się to przytrafi.

A poza tym pamiętaj, że wiele osób nie wystawia negów, bo się boi odwetu, dlatego dla świętego spokoju wystawiają pozytywy w stylu wszystko w porządku, towar zgodny z opisem.

Ja sama mam teraz problem z jedną sprzedającą z allegro, i chciałam jej wystawić, nega ale laska powiedziała, ze jak to zrobię to ona też mi nega wystawi, choć nie ma do tego podstaw. Dlatego ciągle myślę jak to rozwiązać.

Awatar użytkownika
martka007
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: martka007 » 11 maja 2006, 13:36

Może jednak nie będę ryzykować bo potem będę zła,a jak wiadomo złość urodzie szkodzi :wink:

Zaczekam może inny, pewniejszy sprzedawca wystawi ten błyszczyk (chodzi mi o lancome juicy tubes). Zresztą nie wiem czy cena nie była podejrzana bo około 38zł za pełnowymiarowy błyszczyk, który w sklepie kosztuje 85. Oj ci oszuści... :roll:

Agato, ja też niedawno po raz pierwszy miałam sytuację, gdy otrzymałam niesłusznie nega. Trafiłam niestety na osobę, która próbowała mnie zastraszyć (negatywem, blokadą konta etc), była wulgarna i naprawdę nieprzyjemna . Nie wiedziała, że odważna ze mnie dziewczynka i umiem walczyć o swoje :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”