Porady dla pierworódek :-)

Higena, Uroda, Moda i Trendy

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Basia1
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: Basia1 » 23 kwie 2005, 11:02

Tak sobie czytam wasze wypowiedzi na temat posiadania dzieci i musze powiedzieć, że wam bardzo zazdroszcze. Czasami mam wrażenie że nigdy ich mieć nie będę bo nigdy nie znajdę na nie czasu, zawsze tylko kariera i kariera, straszne...
10 kwietnia 2006 - zmniejszenie piersi

Awatar użytkownika
paula
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: paula » 23 kwie 2005, 11:07

poprostu wyścig szczurów...to okropne.Nawet te mamy które urodzą,to zamiast się w pełni tym cieszyć,muszą wracać do pracy,żeby ktoś inny,bardziej dyspozycyjny nie zajął ich miejsca :(

Awatar użytkownika
Basia1
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: Basia1 » 23 kwie 2005, 11:42

paula pisze:poprostu wyścig szczurów...to okropne.Nawet te mamy które urodzą,to zamiast się w pełni tym cieszyć,muszą wracać do pracy,żeby ktoś inny,bardziej dyspozycyjny nie zajął ich miejsca :(
Święta prawda... Obecnie panuje moda na jedno dziecko, szybko urodzić i szybko wrócić do pracy :(
Wiem że to trochę staromodne ale ja bym chciała mieć 3-4 dzieci.
Sama mam tylko brata i nadodatek pochodzę z rozbitej rodziny więc odczuwam taką wewnętrzną potrzebę aby w przyszłości mieć dużą rodzinę.
Tylko kiedy ja na to znajdę czas...

Awatar użytkownika
Kamila
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: Kamila » 23 kwie 2005, 14:14

Basiu na szczescie jeszcze jestes bardzo mloda i masz czas na podjecie decyzji, oby nie za pozno :wink:

pozdrawiam Kamila
"Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
"Uroda ciała, kondycja umysłu i ducha – to elementy wzajemnie sie przenikajace – wewnetrzna rownowaga zapewnia piekno, zdrowie i spokoj".
W każdym przypadku człowiek ponosi konsekwencje własnych wyborow.

Awatar użytkownika
MonisiaPP
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: MonisiaPP » 23 kwie 2005, 16:11

Myslalam duzo o porodzie i na 100% zdecyduje sie na cesarskie ciecie... moze dlatego iz rodzilam sie przez vacum, przy tym jak rodzili sie moi rodzice byly potrzebne tzw kleszcze... wiec u nas to genetycznie czy tez rodzinie jest uwarunkowane! Nie chce ryzykowac! :roll:

Awatar użytkownika
Basia1
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: Basia1 » 23 kwie 2005, 16:53

A jak to było z waszymi brzuchami po porodach, wróciły do dawnego wyglądu?

Awatar użytkownika
kate
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: kate » 24 kwie 2005, 00:10

Basia1 pisze:A jak to było z waszymi brzuchami po porodach, wróciły do dawnego wyglądu?
Zależy po którym :wink: :lol: .
Po pierwszym bez problemów i w tempie rekordowym. Po drugim też był ładny, ale szybko (po 9 miesiącach, bo tyle musiałam odczekać, rzed kolejną cesarką) zaszłam w trzecią ciążę i trochę mu wtedy dokopałam. Po porodzie, jak tylko cięcie po cesarce przestało mnie boleć zaliczyłam masaże i było ok. Po czwartej ciąży skóra niestety nie chce się już tak ładnie wstąpić, więc planuję plastykę, z wycinaniem starej blizny po wyrostku i wyrównaniem blizn po cesarkach.
Nad blizną mam taki "nawis" ze skóry, która się nie wstąpiła. Przy czym jest on tak nisko, że widać go tylko w bieliźnie lub na golasa.
Generalnie nie jest źle, ale ja chcę żeby było bardzo dobrze :wink:.
Acha - gwoli informacji...brzuch w każdej ciąży miałam ogromniasty. Mój lekarz się śmiał, że do gabinetu najpierw wchodzi brzuch, potem długo, długo brzuch, a na końcu ja :wink: :lol: :lol:.

Awatar użytkownika
greta
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: greta » 24 kwie 2005, 08:56

mój wyglada dobrze po dwóch ciążach jak pstrykne fotki to wstawić :wink: .jednak nie lubie pokazywać brzucha bo mam nie ładna bliznę po kamieniach i wogóle w pewnym wieku nie wypada pokazywać zbyt wiele.ale ogólnie jestem zadowolona poza tą blizną nie mam mu nic do zarzucenia no może że mięśni nie widać :? ale to akurat nie wina ciąży tylko lenistwa.w ciąży mało przytylam i brzuch miałam maly więc to chyba dlatego tak wyglądam.

Awatar użytkownika
Magea
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: Magea » 24 kwie 2005, 23:20

Basia1 pisze:Mam pytanko co do znieczulenia zewnątrzoponowego, kiedyś oglądałam jakiś programi i po takim znieczuleniu faktycznie poród to nic strasznego, ale podobno samo znieczulenie potwornie boli. Jak to jest naprawdę?
Miałam to znieczulenie podczas drugiego porodu,jest super,samo znieczulanie mnie nie bolało i nie dostawałam nic przed nim,gdybym miała jeszcze rodzić to tylko w takim znieczuleniu.Polecam.

Awatar użytkownika
Basia1
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: Basia1 » 25 kwie 2005, 12:06

czy takie znieczulenie jest w "standardzie" czy trzeba za nie osobno płacić?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Damskie sprawy”