włochata brodawa na twarzy...

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Ami
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: Ami » 10 mar 2006, 15:04

Wiesz Dordi z tym usuwaniem to nie jest tak do końca różowo :evil:
Ja też chciałam usunąć sobie dwa pieprzyki nie dla estetyki tylko mi przeszkadzają a nawet bolą. Jeden jest na szyji pod linią włosów i zawsze muszę o tym mówić jak idę do fryzjera, żeby niechcąco mnie nie zajechała... a drugi z przodu nad piersiami na środku i jak biorę przysznic to mnie czasami boli jak jest mocniejszy strumień. Ten pieprzyk "futrzasty" :lol: jest na brodzie zupełnie na dole (kurde jak to powiedzieć) na żuchwie i wyrastają 2 włosy. Myślę, że jak poszłabym do chirurga to nie usynąłby mi tego bo już raz byłam i stwierdził, że właśnie nie należy nic ruszać jeżeli jest ok (chodzi o kolor, rozmiar) a już w ogóle przed ciążą i 30 rokiem życia (jeżeli nie ma zagrożenia życia a to nasze widzi mi się). Nastraszył mnie też co do lasera i jakoś mi przeszło narazie.
On mi powiedział, że dzisiaj usunę laserem a właśnie za jakiś czas może się okazać że tam były komórki rakotwórcze, bo tylko chirurgicznie można stwierdzić (czyli dać do badania) czy wszystko jest ok :cry:
To jest moje zdanie i to co usłyszałam od mojego lekarza.

Awatar użytkownika
szpaczek
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: szpaczek » 10 mar 2006, 15:13

Ami warto moze isc tez do innego chirurga sama wiem ze kazdy lekarz ma swoje metody, zalecenia, kryteria itp.i nigdy nie ma tak ze jeden lekarz ma 100% racje.Warto skonsultowac sie u kilku , przeciez to normalne. :wink:
WYZNANIE EX-DZIEWICY
Diabłu dam miłą chwileczkę
By zaś odpust zjednać
Panu Bogu świeczkę
Mnie już niepotrzebna
Jonasz Kofta

Awatar użytkownika
dordi
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: dordi » 10 mar 2006, 15:26

Ami Szpaczek ma rację! skonsultuj sie z jakimś lekjarzem jeszcze-medycyna idzie szybko do przodu a wielu lekarzy niekoniecznie... :wink:
2005 r./2006 r. - nos dr A. Krajewski- spartaczony ...
03.2010 r.- nos dr Skupin - jest duuuużo lepiej
03.2011 poprawka cz.chrzęstnej noska- trzymajcie kciuki;)

Awatar użytkownika
GAGA
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: GAGA » 10 mar 2006, 15:53

dordi pisze:....a co do chirurga to moj chlopak kiedys wycinal i z malych piegow ma wielkie blizny!bo ja to sladu nie mam! :) chirurg wycial jeszcze naokolo zeby zbadac chyba... ale moj lekarz z lasera ogladal moje paskudy tez i stwierdzil,ze nadaja sie do usuniecia a poza tym laser ponoc dziala tak gleboko,ze nawet "leczy" i wypala chore ewentualnie tkanki...
Dordi z laserem to nie jest tak do końca. można wypalac małe brodawki łojotokowe, ale jeśli jest to np na plecach to nie ważne czy laserem zrobisz czy wytnniesz to blizny i tak się robią większe tam bo skóra jest grubsza i inaczej się bliźni. na twarzy zawsze wszystko lepiej się goi. Tyle że nie wiem gdzie te brodawki Twój facet miał... tylko mówie, że nie można porównymwać twarzy do innych części ciała. :wink: ale jeśli miał na twarzy też to troche zmienia postać rzeczy. no i faceci mają grubszą skóre i mojemu misiowi na twarzy też została blizenka ale wole blizne niż brązowy placek :!:
miś mój został wyczyszczony z brodawek na dzień dobry pomimo, że futrzastych baziów nie posiadał :twisted:
M³odym ludziom wydaje siê, ¿e pieni±dze s± najwa¿niejsz± rzecz± w ¿yciu. Gdy siê zestarzej±, s± ju¿ tego pewni./ Oscar Wilde
Snobizm jest jak wisienka na torcie - tylko dla wybranych. To rodzaj wtajemniczenia. Wyzwanie rzucone tyranii mas....

Awatar użytkownika
crabro
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: crabro » 10 mar 2006, 17:33

Nie wolno ruszać wlosków z tych owłosionych brodawek, ktore ma sie od urodzenia, ale jak to jest zwykła wypukła brodawka (pieprzyk)z 1 czy 2 wloskami to raczej nie ma przeciwskazań, no ale zawsze lepiej zapytać o to dermatologa, nawet przy okazji innej wizyty :)

Awatar użytkownika
paula
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: paula » 10 mar 2006, 18:02

ty to jakaś dziwna jesteś gaga :roll: :wink: :lol:
ja bym chciała mieć jakiegoś fajnego pieprza na buzi 8) ,nie z włosami :x ale golutkiego :D ;
może tak mówię bo nie mam,ale nie miałabym chyba nic przeciwko :roll: :wink:
mam jednego na brzuchu,widać w galerii,jest exstra,nigdy bym się go nie pozbyła ,jest milusi,a mój facet go uwielbia :D

Awatar użytkownika
ruta25
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: ruta25 » 10 mar 2006, 18:07

Paula, możesz ode mnie sobie pożyczyć, ja gdzie się nie obejrzę to pieprzyki...na buzi ok 10....nie myślcie, ze jestem jakimś trolem... :wink: ale poprostu tak już mam, po opalaniu wysyp..nawet na wewn stronie dłoni i na stopach....normalnie zwała :roll: :wink:

Awatar użytkownika
GAGA
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: GAGA » 10 mar 2006, 23:06

Paula ja rozumiem małą brodaweczke, gołą, taką mini jak Cindi ma na przykład, ale wielkiego bazia włochatego o średnicy 3-5mm :?: no chyba nie powiesz mi że to estetyczne! wyobraź sobie wielkiego bazia ruszającego się tuż nad ustem jakiejś znajomej jak mówi coś do Ciebie...... :roll: :oops:

A tak dla pewności to przy okazji mojej kontrolnej wizyty zapytałam dziś panią dermatologi ona twierdzi, że brodawka łojotokowa jest oznaką starzejących się komórek i u ludzi młodych raczej nie występuje, choć może się zdarzyć. na dodatek powiedziała, że wszelkie zmiany skórne z włoskami wyrastającymi z nich to "znamię" i najczęściej się je wycina i po problemie- natomiast błędem w sztuce jest usuwanie ZNAMION LASEREM. to tyle, no i nie chciała mi laserem usunąc własnie włosa który nadal mi rośnie w miejscu gdzie brodawka została przysmażona laserem bo po niej jest mała blizenka a włosej jeden sobie rośnie nadal. powiedziała, że mam to usunąc chirurgicznie bo drażnienie tego może doprowadzić do czegoś niedobrego.
M³odym ludziom wydaje siê, ¿e pieni±dze s± najwa¿niejsz± rzecz± w ¿yciu. Gdy siê zestarzej±, s± ju¿ tego pewni./ Oscar Wilde
Snobizm jest jak wisienka na torcie - tylko dla wybranych. To rodzaj wtajemniczenia. Wyzwanie rzucone tyranii mas....

Awatar użytkownika
jaaa
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: jaaa » 10 mar 2006, 23:30

troche dziwne :roll: jak juz nie ma miejsca po brodawce ( nie wliczam w to blizny- mam na mysli to czy barwnik zostal calkiem usuniety)- to mysle ze nie powinno byc problemu z usunieciem wlosa

ja np.mialam usuwany 2 razy pieprzyk duzy z plecow- wystajacy- raz - po wygojeniu okazalo sie ze zostal rdzen i 2 raz sie laserem go poprawilo

skolei dermatolog ni echcial mi ruszyc zwyklego pieprza laserem- plaskiego
nie chce go kurcze usuwac chirurgicznie bo to twarz :?

co do takich wlochatych potworkow nie moglabym z takim czyms chodzic nawet na ciele- nie wspomianajac o twarzy

Awatar użytkownika
lil sexy
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: lil sexy » 11 mar 2006, 06:49

Moja mama ma taką okropną brodawkę pod nosem i przez całe życie jej nie usunęła. Też mnie zawsze dziwiło, że nie chce zlikwidować, ale ona mówiła, że jej to nie przeszkadza. Na dodatek jakaś nasza znajoma wmówiła jej, że jak nic się ztym nie dzieje to takich rzeczy pod żadnym pozorem nie wolno roszać :shock: Na szczęście mój kochany doktorek namówił ją do wycięcia jak była w odwiedzinach u mnie w szpitalu i niedługo już się tego pozbędzie.
"Piękność jest dla kobiet ważniejsza niż inteligencja, bo mężczyznom łatwiej przychodzi patrzenie niż myślenie."
MD

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”