Zycie zaczyna sie po 40-tce. cz. 5

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Re: Zycie zaczyna sie po 40-tce. cz. 5

Post autor: babina7 » 02 sty 2011, 22:50

nooooo, Niebieska :-o :-o :-o :-o
zadowolona

Awatar użytkownika
nesia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: nesia » 03 sty 2011, 09:40

babina7 to polecam C. Sachez-Andrade "Coco" (yes)
23.02.07 - ;)

Uroda to weksel honorowany na całym świecie za okazaniem.
Giacomo Casanova

Awatar użytkownika
niebieska
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: niebieska » 03 sty 2011, 09:55

czytalam, jest dobra a jeszcze lepsza, choc niepozornie cieniutka jest coco frances kennet.
macie moze ksiazki, ktore byly rozczarowaniem?
tak na szybko moje to: samotnosc w sieci, kod leonarda (chociaz moze tu nie sama ksiazka a wielki wokol niej szum), mezczyzni, ktorzy nienawidza kobiet larssona.

Awatar użytkownika
beata-malgorzata
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: beata-malgorzata » 03 sty 2011, 11:58

Czytam "nielegalne zwiazki" tak na raty po trochu w wolnych chwilach , dostalam ta ksiazke od jednej z nas (kiss
Mentor, 275 cc okragle,profil sredni , 04. 2006
poprawka asymetrii jednej piersi , 375 cc ,02 2007
uszy plus korekta powiek ,14.05 2008
zmniejszenie platkow usznych , 19.01 2013- dr Lemaître - Belgia
nos, powieki i lipofilling - 6.04 2013- dr Lemaître
plasyka brzucha i podniesienie piersi z wymiana protez na 350cc , 9.09 2014
powieki dolne 30.05.2025
lifting deep plane 09.04.2026

Awatar użytkownika
niebieska
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: niebieska » 05 sty 2011, 09:59

ta ksiazka ciezko mi szla i nie przeczytalam, natomiast film jest genialny i to jeden z rzadkich przypadkow, kiedy film jest lepszy od ksiazki.
dziewczynyyy, snilo mi sie, ze mialam lift.
zrobilam go nie tam gdzie chcialam, tylko tam gdzie szybciej i taniej.
no i nie bylam zadowolona, bo geba byla jakas krzywa, a skora na czole mi wisiala i worki pod oczami mi sie zrobily.
i tak sobie myslalam, co ja zrobilam, wydalam pieniadze, zostalam z niewiadomo czym na twarzy i trzeba bedzie poprawiac, a mialam plan i tego powinnam sie trzymac. [smilie=real mad.gif]
moze sabrina bedzie wiedziala co taki sen znaczy?

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 06 sty 2011, 09:37

Hej Laski (rofl
Od trzech dni nakladam na moja piekna twarz krem ze śluzu slimaka.Kupilam go juz latem ale balam sie stosować bo słonce. Po tygodniu powinnam zacząć sie łuszczyć,a po dwóch wszystkie zmarszczki spadą na dywan (giggle
Stosowała któraś?
http://www.elicina.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Dalam za niego straszne pieniadze jak za krem bo chyba z 90 zł,a moze nawet 120? juz nie pamietam,no i zobacze.
Facet na innym forum pisal,ze nie wierzy w zadne babskie drogie mazidla,ale w ten krem uwierzył,bo jego córce pieknie poschodziły blizny po trądziku,czy po wypadku?
ciagle maziam sie tylko Nivea,albo oliwkowym z Ziaja za 7 zl to raz na jakis czas pozwole sobie na slimaczka,o ile bedzie działał (clapping
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 06 sty 2011, 10:49

O książkach mogę pogadać, nie to co o grach (smirk
Czytalam biografię, autobiografię i "fabularyzowaną" biografię Polańskiego . To ostatnie chyba Andrzeja Makowieckiego (znakomity ,moim zdaniem pisarz i chyba reportażysta, ale z lekka zapomniany). Co do osoby samego Polańskiego to mam uczucia co najmniej mieszane. O ile filmy jego sa niezle (nie znakomite, ale "tylko" niezłe), to jego życia i osoba budzi we mnie same negatywne uczucia. Kto by o nim nie pisał, nie wspominał, łącznie z nim samym zresztą, to zawsze pojawia się wątek, że rżnie (pardon, ale to jest wyjatkowo adekwatne do tego słowo) prawie wszystko co sie rusza i jest młode. Im młodsze tym lepiej. On sam z podziwem wspomina jedynie swoją pierwszą żonę. Może dlatego, że to ona go zostawiła dla innego (clapping
Ja generalnie nie trawię facetów, którzy robią kobietom świństwa. A życie Polańskiego z tego punktu widzenia to jedno pasmo świństw i świństewek, robione chyba w przekonaniu, że "artyście" wolno być poza prawem.
Nie był zresztą wyjatkiem. jak lubię muzykę Lennona (a kto nie lubi (nod ), to on sam jako człowiek budzi tylko uśmiech politowania (i to w porywach wyjatkowej sympatii). Ludzi utalentowanych jest na świecie tylu, że trudno usprawiedliwiać talent czy wielkość w jakiejkolwiek dziedzinie pospolitymi świństwami. A świństwa wyrzadzone kobietom w moich oczach przekreślaja takich facetów.
Co nie znaczy, że nie słucham ich muzyki i nie ogladam filmów. Słucham i oglądam.

Babina co ty rozumiesz pod pojęciem "beletrystyka"? Biografia Polańskiego to nie beletrystyka???
A Zola, Llosa, Rashdi, Zadi Smith to beletrystyka ???
Mnie się wydaje, że beletrystyka to ta...jak jej tam...Jackie Collins. A i to w chwilach zwatpienia zdarzało mi sie po nią sięgać (speechless

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 06 sty 2011, 11:14

beletrystyka to cała literatura tzw. "piękna".Powieści, nowele....fakt, że granice są płynne. Powinnam powiedzieć, że czytam biografie, dzienniki, reportaże, literatura faktu....
Ja filmy Polańskiego nie specjalnie trawię {najbardziej podobał mi się Frantic} ale jego uwielbiam. (heart .Podoba mi się jak traktuje dziennikarzy....a co do kobiet, myslę, ze koło niego kręcą się głównie takie co jego chca wykorzystać { włącznie z tą 13 latka i jej matką}. Żył w specyficznym środowisku. Poczytaj Gutowskiego. Przy nim Polański to mały pikuś.
zadowolona

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 06 sty 2011, 12:47

Się [pozwolę nie zgodzić.
Polański zabawiając się z tą trzynastolatką był całkiem poważnym i "w latach" facetem. Przedtem regularnie sypial ze swoimi aktorkami (co zreszta bez żadnej krępacji i dość obcesowo przedstawia w swoich pamietnikach). Sypianie z dzieckiem nie ma dla mnie usprawiedliwienia. Ani postawa matki (bo na tej zasadzie to nalezy usprawiedliwić całą tajską sexturystykę, bo odbywa się , a jakże, przy pełnej akceptacji rodziców). Krótko mówiąc wiedzial co robi. Część tego filmowego środowiska pewnie to popierała. I to jest zle a nawet dramatyczne. Styl życia paru ludzi, co się na pierwsze strony gazet dostali ma być ponad prawem? dla mnie to nieakceptowalne i szkodliwe spolecznie.
A jakby to była Twoja córka? Zaznaczam, że postawa matki i chęć "naciagnięcia' bogatego frajera przez podsunięcie mu corki nie ma tu nic do rzeczy. Prawo nie przewiduje takich wyjatków. Pytanie jest:
- czy troche bogatszych i trochę sławniejszych obowiązuje to samo prawo co nas, czy nie?
- bo jeśli nie, to ja tego nie toleruję. Dlatego, że jest to prrosta droga do "równych i równiejszych" czyli braku praawa. Najkrócej: facet ciagający trzynastolatkę do łózka powinien iść do więzienia. Niezaleznie od narodowości. Gdyby nie społeczna akceptacja tego malego i dusznego hollywoodzkiego swiatka to może by dziecku krzywdy nie zrobił. A że inni robią gorsze rzeczy? no robią.
Widziałam reportaż z Egiptu. 10,11, 12, i 13 letnie dziewczynki zaczepiające tyleż profesjonalnie co wulgarnie facetów w samochodach. Pelna akceptacja społeczna tego procederu. Dziewczynki kończyly pobite, poprzypalane papierosami na wysypiskach. A jak któraś dożyła do tej 20. to nawet na ulicę sie nie nadawała.
Że to biedne dzieci a ta od Polańskiego nie calkiem biedna? no wiesz, skala zalezy od skali biedy w kraju. Na ogól potępiamy bogatych turystów z zachodu jeżdżących "na dzieci" do Azji. Ale wg tego punktu widzenia te dzieci też ich wykorzystuję (turystów - finansowo). Dla mnie nie ma rożnicy.

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 06 sty 2011, 14:37

Nie mozna mówić "a jakby to była twoja córka", bo moja i wszystkie córki , z takich "normalnych" domów, to inny świat. Gdybym była Romką , to 13 letnia córka pewnie miałaby męża {nie uznanego przez polskie prawo. Moja córka jak miała 13 lat, jeszcze sie bawiła lalkami, a ta od Polańskiego od dawna łaziła po takich imprezach. Oburza mnie postawa jej matki. Nigdy nie posłalabym córki do domu starszego faceta , a co dopiero o takiej reputacji! A na marginesie to powiem, swojego męża też poznałam jak na mnie jeszcze "łape trzymał prokurator" jak to określała jego mama (giggle (giggle .

Zapomniałam o "Pianiście"!!!!!!!!!!!! Najlepszy film Polańskiego......no, ale scenariusz był niesamowity...........
zadowolona

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”