Zycie zaczyna sie po 40-tce. cz.4

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Re: Zycie zaczyna sie po 40-tce. cz.4

Post autor: babina7 » 01 gru 2009, 00:16

A ja mam prosbę do ULrike :-) . Przeprogramowali mi komputer i nie mam wszystkich programów. Uczylaś kiedyś t jak wprowadzić ten do zmniejszania zdjęć. Zrobilam, a teraz już nie pamiętam jak to szlo....Moglabyś przypomnieć?
zadowolona

Awatar użytkownika
majamajamaja
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: majamajamaja » 01 gru 2009, 22:44

Babina, jakiego programu uzyalas wczesniej? Ja mam pare programow, ale najlepszy bo najprostszy jest IrfanView. Polecam, do sciagniecia za friko z netu. (W google wpisujesz Irfan View free dowload, i wchodzisz na stronke) Super prosty i niezawodny.
15 kwietnia 2009 - Brzuchanski, powieki

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 02 gru 2009, 17:39

mialam "resise image" coś takiego :-) .Ulrike podala i sobie zainstalowalam wg jej wskazówek.Spróbuję ten....Dzieki!
zadowolona

Awatar użytkownika
anima60
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: anima60 » 12 gru 2009, 01:37

No dziewczyny, koniec marazmu :-D
Wiem, ze olewacie święta :badgrin: ja różnie - czasem jestem przejęta ;)
W tym roku w zasadzie mam gdzieś, ale...muszę zrobić sałatkę i ciasto.
Ma któraś jakiś extra-szybki przepis? Jarzynowa, sernik i piernik odpadają

Awatar użytkownika
beata-malgorzata
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: beata-malgorzata » 12 gru 2009, 11:08

Anima , no to do roboty 8-) ... tez mi sie nie chce , a zawsze lubilam gotowac , chyba sie rozleniwilam . Nie wiem jeszcze co bede przygotowywala na swieta bo w sama wigilie jestem u szwagierki i robimy wszystko na pol . Ona glowne danie a ja mase zakasek + dodatki do glownego dania i desery (tu nie zastawia sie stolu wszystkimi daniami i nie posci ) . Na razie nie mam pomyslu na danie dla Ciebie , ale mysle o czyms super dobrym jest to jednak tylko dodatek do miesa ( w pierwszy dzien swiat np.) , poszukam , moze Cie zainteresuje . A myslalas o czyms lekkim i latwym ? np ugotowane ziemniaki w mundurkach (2 male na osobe) do tego plastry lososia i sos z twarozku ze szczypiorkiem i inna zielenina . Podaje sie ziemniaki cieple przekrojone na pol obok stawia maslo i sol gruboziarnista na posypanie . Kazdy naklada sobie odrobine masla na ziemniak + sol . Inna wersja tej eleganckiej przystawki( niestety nie jest to danie glowne) to male nalesniki ( nie nalesniki , inaczej sie to nazywa , robione z gotowanych ziemniakow , maki, jajka) do tego losos i sos z twarozku . Troche inne niz tradycyjne dania polskie , nie wiem czy Cie zainteresuje , jesli tak to moge podpowiedziec jeszcze cos innego :-) Pa pa
Mentor, 275 cc okragle,profil sredni , 04. 2006
poprawka asymetrii jednej piersi , 375 cc ,02 2007
uszy plus korekta powiek ,14.05 2008
zmniejszenie platkow usznych , 19.01 2013- dr Lemaître - Belgia
nos, powieki i lipofilling - 6.04 2013- dr Lemaître
plasyka brzucha i podniesienie piersi z wymiana protez na 350cc , 9.09 2014
powieki dolne 30.05.2025
lifting deep plane 09.04.2026

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 12 gru 2009, 16:05

Tak jest, Anima, olewamy, a jak.
W związku z olewką urządziłam się na twarzy gorzej niż Ty po sculptrze.
Niby nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki. Ale byłam u innej lekarki w związku z tanią sculptrą (dwa zabiegi, trzeci darmo). Oczywiście nie lekarze tacy filantropi tylko producent czy dystrybutor jakąś promocję robi. Wolumę mi odradzono. Do czego też sama doszłam, bo chyba przy usmiechu efektr byłby u mnie karykaturalny - Babina kiedyś takie piłki na policzkach pokazywała. Staneło na sculptrze. Ale lekarka zauważyła też coś, co nikt z lekarzy estetycznych nie zauważył a chirurg nie wiedział co to. Więc niepewna efektu sculptry wysłała fotę (moją) do specjalistów. Ci orzekli, że wygląda jak źle podany wypelniacz. Ale tam nigdy nie miałam wypelniacza.
No to czekam na werdykt kogoś tam zza granicy (czy sculptra pomoże, bo to jest raczej zwłóknienie pod skórą lub taki dziwny ubytek tkanki).I od słowa do słowa zdecydowałam się na dwie ampułki Restylanu w twarz i szyję. Poprawiłam laserem pod oczy (Kwiatek mówił, że ok). Noi wyglądam opłakanie. Tragedia. Do pracy musze chodzić. Sama na siebie patrzeć nie mogę. Aha, Restylan był nie stabilizowany i podany strzykawką (tak sie uparłam, wysluchawszy rad:-) Mam nadzieję, że efekt będzie wart tego koszmarnego wyglądu. Lasery trzeba zrobic ze cztery. A Restylan jeszcze jeden. Ale chyba tylko laser dam rade. Idę od stycznia do innej pracy i nie mogę się w takim stanie pokazać. W starej powiedziałam, że mezo i powoli chyba się już przyzwyczaili, że od czasu do czasu posiniaczona chodzę:-) Poza tym z małą pomoca usiłuję mieszkanie ogarnąć. Ciasta i uszy zamówiłam. Resztę zrobię.

Awatar użytkownika
anima60
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: anima60 » 12 gru 2009, 18:07

beata-malgorzata pisze:nie wiem czy Cie zainteresuje , jesli tak to moge podpowiedziec jeszcze cos innego
Lubię taką kuchnię :-) . Ten ziemniak z masłem i grubą solą do mnie przemawia. A te naleśniki-nienaleśniki z gotowanych ziemniaków, to nie wiem co to jest. Łosoś ma być wędzony? + sos na zimno? Widziałam kiedyś podobny przepis, ale z plackiem ziemniaczanym.
Niestety na teraz potrzebuję przepisu raczej tradycyjnego, bo sałatkę i ciasto mam zabrać w gości. Chyba nie będę ryzykować i zrobię to co zawsze :doubt:

Muflon A co to za laser był? I dlaczego wyglądasz tak fatalnie :shock: - krwiaki masz czy co?
Ja ze sculptry jestem zadowolona, wyglądałam wprawdzie fatalnie przez tydzień, ale potem zaczęło się poprawiać.

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 12 gru 2009, 20:35

Ja mam święta tez gdzieś. Kończę remont!!!Jeszcze tylko cokoliki , listwy przypodlogowe i wykończenia drewniane przymocować.... Mam wymarzoną kuchnię applaus .Siedzę na podlodze w przedpokoju i podziwiam. Wszysto jest jak chcialam, każdy szczególik. No i wydaje się dwa razy większa. Teraz tylko zalatam się ze ścierką, bo wszędzie kurz. Nawet nie sądzilam, że tak pokocham zmywarkę! Prędzej pozbylabym się teraz pralki. Wszystko myję, bo tak mnie cieszy blysk naczyń {nawet miski plastikowe i sitka zrobily się jak nowe.
Ale jestem wykończona. Jak mój remonciarz już pójdzie, to będę tylko odpoczywać :-)
zadowolona

Awatar użytkownika
beata-malgorzata
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: beata-malgorzata » 13 gru 2009, 12:27

Wpadam na chwilke , dziewczyny rada na szybcika : czym doprawiacie rosol , oczywiscie na koniec gotowania , bo moj jest jeszcze mdly mimo soli , pieprzu , liscia i jeszcze innych takich . Co mam dodac ? kostke ? czy cos innego . To rosol na wolowinie i drobiu z obowiazkowa wloszczyzna . Poradzcie !!!! Szybko !!! PDT_Love_23
powieki dolne 30.05.2025

Awatar użytkownika
beata-malgorzata
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: beata-malgorzata » 13 gru 2009, 14:41

Nikt mi nie odpowiedzial wiec dalam kostke i bylo dobrze . Zachcialo mi sie makaronu domowego i zrobilam ale metoda prymitywna , poniewaz w tym domu nie mam walka do ciasta wiec musialam sobie jakos poradzic no i walkowalam ...butelka po winie hihi Wyszlo ale zbyt grubo , no coz chcialam to mam :roll:

Babina , myslisz ze tak odpoczniesz po remoncie ? przeciez wtedy jest najwiecej sprzatania , niestety :doubt:

Muflonku , nie bardzo pojmuje co sie stalo z Twoja twarza , co to restylan nie stabilizowany ? Jakis w czystej postaci ?
powieki dolne 30.05.2025

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”