Zycie zaczyna sie po 40-tce. cz.4

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
eweplu
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Re: Zycie zaczyna sie po 40-tce. cz.4

Post autor: eweplu » 20 cze 2010, 12:06

marena43 pisze:ty na oczach mach zmarszczki mimiczne czy tez powieki ci zacynaja wisiec jakby opadac na rzesy?
Ja mam zmarszczki mimiczne, i opadające powieki górne, ale nie dotykają mi jeszcze rzęs. Dziękuje za radę jeśli chodzi o zdjęcia, jak tylko będę miała więcej czasu to dokładnie prześledzę te wątki.
CKN - 10.08.2010r. Dr. Stępniewski :)

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 20 cze 2010, 23:04

oj, żałuję,że nie wybrałam się do Sephory, bo tez mam trochę kosmetyków do zamiany. A oni wymieniali np.Astor, na Astor, czy dowolnie?.Ja dostaje czasem od nich smsa z zaproszeniem na obniżkę cen na cały asortyment { przy zakupie trzeba pokazać sms w telefonie} w dniach tych, a tych...teraz też dostałam, ale o takiej wymianie to pierwszy raz slyszę.
Na zakończenie pogaduszek o firankach, pochwalę sie moją ulubioną....To jest stara kapa, jakie nasze babcie miały w sypialniach. Ja mam po prababci ale często widuje takie lub podobne w Desie... Obcięłam trochę dół i z tego kawałka uszyłam szelki. Wisi w panieńskim pokoiku mojej córki, akurat w tym pokoju okno wychodzi na ściane sąsiada więc nie żal mi przysłoniętego widoku za oknem..... upload/1277067770_004.JPG

nie mam pojęcia z czego ona jest,wygląda jak muślin lub cieniutki batyst....stylonu jeszcze nie było (giggle
zadowolona

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 21 cze 2010, 18:03

Witaj Eweplu (happy
Babina,ja oddałam swoje kosmetyki z róznych firm i dostałam wszystko Sephora.
Dziewczyny zobaczcie jak Kora naturalnie wygląda. Na bank po lifcie bo wkoncu ma 59 lat,ale super naturalnie zrobiona.
Wygląda na 45.
http://www.pudelek.pl/artykul/25519/kor ... _majtkach/" onclick="window.open(this.href);return false;
W naszym wieku należy unikać koloru włosów w platynie,ale jej super pasuje i wcale jej nie postarza.
Ja zmieniłam kolor baleyage dwa tygodnie temu własnie z platyny,na słoneczny blond. Fryzurke mam taka samą.
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
eweplu
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: eweplu » 21 cze 2010, 20:11

Dzięki wszystkim za powitanie (happy (handshake

Awatar użytkownika
majamajamaja
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: majamajamaja » 21 cze 2010, 21:51

Babina, ty masz po prababci i to síe jeszcze trzyma?
Swoja droga ja nic nie mam po prababci ani babci, biedne byly jak myszy koscielne. Tylko maszyne do szycia Singera, ktora moja babcia juz uzywana kupila. Odrestaurowalam i szylam na niej (yes)
15 kwietnia 2009 - Brzuchanski, powieki

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 22 cze 2010, 00:43

trzyma się , trzyma. Prały ręcznie, to nawet dziurek nie ma (shake .Ja piorę w pralce ale na delikatnym programie , może przekaże kiedyś prawnuczce (giggle (giggle . Maszynę Singera też mam.....ale jako stolik. Sama czyściłam i malowałam, blat dorobił kamieniarz...jest sliczna
kochana! Jak miały maszynę Singera, to nie takie biedne były.To jakby Mercedesa trzymać w garazu....Pamiętacie scenę ze "Skrzypka na dachu" jak zięć Tewiego kupił maszynę?? Cała Anatewka była poruszona (yes) (rofl (wait

upload/1277160150_IMG_0722.JPG
wszyscy robią na czarno, a mnie wzięło na złoto.Jak mi sie znudzi , to przemaluję......

Sabrina , z tymi włosami ,to masz rację! Mam przyjaciółkę aktorkę.Bardzo ładna zawsze była, teraz jest super zadbana, a i tak wszyscy jej dają 10 lat więcej przez siwe {tak farbowane!} włosy. Przyjeżdża do mnie w lipcu, to zaraz ja przerobie na ciepłą blondynę. Co mnie będzie postarzać..... (giggle (giggle (giggle .
Kora wyglądała pięknie jak miała ciemne włosy , trochę zdredowane i upinała w kucyk ,w tych siwych nie jest źle , ale po co dodaje sobie lat??
zadowolona

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 22 cze 2010, 12:10

Dziś w nocy zdechł mi pies (pleure (pleure Miał 10 lat. chyba serce? Rano mąż znalazł go koło samochodu.
Smutno mi jak cholera (pleure
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
eweplu
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: eweplu » 22 cze 2010, 14:02

Sabrina pisze:Dziś w nocy zdechł mi pies (pleure (pleure Miał 10 lat. chyba serce? Rano mąż znalazł go koło samochodu.
Smutno mi jak cholera (pleure
To strasznie smutne (pleure (pleure (pleure , a wcześniej nic nie zauważyłaś żeby jakoś się zmienił, żle się czuł ? Wiem jakie to trudne doświadczenie, bo pochowałam już 3 psy, a jestem miłośniczką zwierząt, mam ich aż sześć , jest co kąpać (giggle 10 lat dla owczarka to sporo, był staruszkiem, więc może zdechł ze starości we śnie, ja takiej śmierci życzyłabym wszystkim moim kochanym pieską, w póżnej starości we śnie, bez cierpienia i chorób, bez podejmowania trudnych decyzji o usypianiu jak pies choruje i cierpi.

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 22 cze 2010, 15:19

To straciłaś kogoś, kto kochał Cię bezinteresowną, dozgonną miłością (pleure .Przykro mi i współczuję, wiem jak to jest, bo dwa lata temu tez pochowałam swoją ukochaną sunie....Trzy dni płakałam, a dzisiaj jak ją wspominamy, to tez mi sie oczy "zapocą" (pleure .
O zmarłych ludziach nie mówi się źle, ale czasem w pamięci coś zostaje....a o piesku to nawet myślimy tylko dobrze...
zadowolona

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 22 cze 2010, 20:33

Dzięki dziewczyny z ciepłe słowa. Cały dzień chodze przybita i tylko popłakuje. Przed chwila wyjęłam koc z budy,a tam, tyle kudłów,które przeklinałam jak latały po ogrodzie a teraz jak bym mogla cofnąć czas to mogło by ich byc 100 razy wiecej (pleure
Pies nie chorował,do wieczora biegał zdrowiutki,a rano juz nie zył.Pocieszam sie ze nie cierpiał,ze usnał i tyle. 10 lat temu z tej samej hodowli miałam tez owczarka i zdechł jak miał 9 miesiecy.Biegał,upadł i koniec.Lekarz powiedział,ze to serce,wiec moze to jakas wada genetyczna w tej hodowli?
Myslałam ze moje pozostałe 3 psy będa go szukały,będą niespokojne ,ale normalnie sie zachowują. Moze zwierzeta jakos inaczej przeżywają smierc?
Strasznie to smutne to to juz mój 5 piesek którego pochowałam za domem i dwa kotki.
Pierwszy wyskoczył na ulicę prosto pod inne auto. Drugi [pekinczyk] zakrztusił sie wodą,pekło mu cos w płucach i utopił sie we własnej krwi która z płuc leciała.Meczył sie jeden dzien i zdechł mi na rekach,lekarz nic juz nie mógł zrobić. Następny owczarek 9 miesiecy padł na serce i niedawno mojego szczeniaczka,szwagier niechcący przejechał bo podszedł mu pod koło. Trzy mi jeszcze pozostały,ale jedne tez ma juz 10 lat.
Zastanawiam sie czy nie wziąć ze schroniska jakiegoś który mógł by spac w budzie i biegać na dworze cały czas,ale nie wiem czy moja 10-cioletnia suczka go zaakceptuje.nie chciała bym szczeniaka,tylko starszego ponad 3 letniego pieska.Musze to przemysleć.
No rozpisałam sie i Was zanudzam,ale tak mi dzis cieżko na duszy,ze musiałm sobie chociaż popisać (kiss (pleure

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”