Zycie zaczyna sie po 40-tce.Tak ja cz.3

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Re: Zycie zaczyna sie po 40-tce.Tak ja cz.3

Post autor: Sabrina » 21 cze 2009, 15:47

http://zdrowie.onet.pl/1208822,2413,,,, ... lator.html" onclick="window.open(this.href);return false;
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 21 cze 2009, 23:45

ojoj!!Jeszcze trzy kilo muszę zrzucić :cry: . To znaczy , tak planowałam ale myślałam, że to taki luksus sobie funduję, a tu okazuje się, że to norma aww
zadowolona

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 22 cze 2009, 11:55

Chwilowo (a będzie to dłuższa chwila) nie moge Wam towarzyszyć tak często jak bym chciała. W łikend komp siadł ostatecznie. Do tej pory gadulca łapał (wiadomo, ten program niezbyt dużo "wazy"). Inne online - kaput.
Na razie przekopiowałam i przebadałam na NOD-dzie całą zawartość kompa. Jutro idzie to-to do naprawiacza. Ile tam posiedzi- nie wiadomo. ostatnio siedziało ponad tydzień i efekt na dzis żaden.
Laptopa kupię albo w UK albo po przyjeździe. Jak w Londynie będą obniżki lapków, to tam kupię. Jak nie - to u nas . Model mam zasadniczo wybrany. problem jest taki, że na niektóre modela tam jest gwarancja 1 rok, a u nas 2 lata.
Co do wyjazdu: Kwiatek, ja bez Was na żadne wyjazdy się nie piszę. Niby jak mam na tańce w Sopocie iść? Ja jestem jak dziecko w tej materii. Zdaję się na Was :badgrin: A Ty w połowie sierpnia odpadasz. proponuję przełożyc na wrzesień. No chyba, że się dziewczyny wreszcie zdecydują ruszyć i nie zostane sama na placu boju. Ula, są tam w tym Sopocie SPA godne uwagi? Możesz coś polecić?
Derek nawet sie nie zastanawiaj. Otwarte, duże oko "robi" inna twarz. Wal jak w dym na powieki.
Trzydziestek na razie nie czytam, jak bedę miała czas to się zgłębie w perypetie zyciowo-sercowe Rysi.
Zanim nastała era blogów na forum gazety Wyborczej mozna było pare perełek znaleźć. Przypadki Dyrektora Buraka (forum praca) były kapitalne. Lubiłam tez styl Leniucha (jak sie nie dac w wielkiej korporacji) - potem przeniósl cala pisanine na bloga, który pewnie prowadzi do dziś. Odkąd blogi sie umasowiły zrobiło się tego za dużo i nie czytam. Ale trzydziestki przeczytam.
No to które by były chetne na nastepny spęd? Nie zastanawić się długo, tylko decyzja i w drogę 8-)

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 22 cze 2009, 12:21

Jaki model sobie wybrałaś? Mój {Toshiba ma chyba 6-7} lat. Należał do córki jak jeszcze była na studiach. Trzy lata temu chcieliśmy zrobić jej prezent i kupiliśmy taki "wypasiony" Samsung. Super pamięć itp. Teraz okazuje się, że jej staruszek ,który używam jest o niebo lepszy. Samsung strasznie hałasuje , tak szumi przy pracy i jeszcze wyświetlacz padł. Po 3 minutach pojawiają sie czerwone kreseczki i nie można nic przeczytać. Gwarancja już się skończyła i nie wiem czy opłaca się naprawiać :( . Tego nie polecam.

Poradźcie jaką pralkę kupić?
zadowolona

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 22 cze 2009, 13:47

nie wiem jaką, ale na pewno dzis kupiłabym pralkę z opcja suszenia.
Wybrałam sobie HP Compaq. Typu nie napisze, bo u nas sa inne oznaczenia niż w UK. Relacje parametry-cena jest OK. W zasadzie to Ula zwróciła moją uwage na ten komp, bo przegladałam te wszystkie typy dość chaotycznie. parametry miały być: twardy dysk min.250 Gb, RAM min. 2 GB. W pakiecie oprogramowanie, kamerka, glosniki, nagrywarka. Ekran byłoby dobrze niebłyszczący. Ale w tej cenie nie dostane. Wogóle mało jest z tymi parametrami do 2,5 tysiąca . A, i najlepiej żeby procesor był dwurdzeniowy. Chociaż gier nie uzywam. Ale czasem jakiego photoshopa mi sie zdarzy. I jeszcze jakis program połaczen międzyserwerowych ma obsługiwać. Czy głosny to sie kurczę w praktyce okaże :-( A, i dobrze żeby miał numeryczna klawiaturę.
Ale jak znajdę inny w tej cenie - to zmienie. Acery nie są drogie, ale jakos mnie nie przekonują. Waga nie gra roli, bo nie zamierzam sie z nim wozić (za wiele :-) Kurcze, drogie te urządzenia są.

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 22 cze 2009, 15:18

Słyszałam, że Hp są dobre. Parametry ten też ma super. A co to jest klawiatura numeryczna?
Już nie takie drogie.Mój staruszek kosztował {6_7 lat temu} ok.7 000!!!Teraz taki uzywany mozna kupic za 500zł :-)
Miałam pamięć RAM 1Gb ale dokupiłam i mam 2 Gb
Dla mnie waga istotna, bo ciągle jestem w rozjazdach i wydaje mi się coraz cięższy :-) Już wożę w walizce na kółkach żeby nie dźwigać
zadowolona

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 22 cze 2009, 15:25

Klawiatura numeryczna to jest ta część klawiatury z prawej strony gdzie same cyfry (na kompie stacjonarnym). Jeszcze niedawno laptopy nie miały osobnej, tylko na górze klawiszy "alfabetycznych". Teraz juz jest i to jest wygoda.
Fakt, że staniały. Za 7 kawałków to nie kupowałam. Ale przy dzisiejszych cenach jest to sprzet wygodniejszy. Nie trzeba sie do tej cholery skrzyni na dół schylać.
A i tak narzekam, że za drogie :-D

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 22 cze 2009, 15:26

http://www.ceneo.pl/Laptopy" onclick="window.open(this.href);return false;
Mulfon zerknij tu.
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
nesia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: nesia » 22 cze 2009, 15:35

Ja polecam laptopy Toshiba - jak dla mnie ta marka jest niezawodna w tym sprzęcie ;)
23.02.07 - ;)

Uroda to weksel honorowany na całym świecie za okazaniem.
Giacomo Casanova

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 22 cze 2009, 16:19

Patrzac na te ceny laptopow ,wydaje mi sie ze podrozaly.Rok temu jak kupowalam netbooki ,o przyzwoitych parametrach kosztowaly od 2000-2500 tys.Teraz 3 tys
Toshiba to klasa,ale i kosztuja wiecej.Muflon jak sie rozgladasz to mierz w jak najwieksze parametry w stosunku do ceny,bo widzisz jak to szybko spada na leb.
Moj dysk 250Gb przez niecaly rok juz jest w polowie zapelniony:)a wydawalo mi sie ze hoho ile ja moge w niego nawsadzac ,Wczesniej musialam zmiescic sie an 40Gb i bylo dobrze:)
Dobrze jest jak jest opcja dolozenia Ram .2 GB w tej chwili to zbyt malo.Szukaj 4Gb .Pamiec musi byc solidna zeby komp byl szybki a nie mulil.
Jak juz znajdziesz jakis inteersujacy model postaraj sie poszukac w internecie testow i opinii uzytkwnikow na jego temat.
Ja swoj wyrwalam z licytacji nowke na allgro i jestem zadowlona ..chociaz tez mialam tysiac watpliwosci na poczatku ..a ze panoramiczny ,a ze blyszczy sie ,a czy karta graficzna nie za slaba.
Teraz dziecko gra na nim w najnowsze Simsy3 i jakos laptop daje rade.
Wydrukowalam sobie przed zakupem ranking najlepszych 100 kart graficznych i moja karta miescila sie tak na okolo 70 pozycji:)

Spa w Sopocie?? nie wiem..trzeba by bylo sie rozejrzec ,dopiero buduje sie dom zdrojowy z prawdziwego zdarzenia:) ,
Wiem ze w hotelu Opera cos jest ze Spa ,sam hotel w lesie i smierdzacy z lekka stechlizna:)
W Zongu spa nie ma..Rezydent jest ,oo tam bylo kiedys fajnie.5 gwiazdek
Mozna bylo z w np 4 kobietki wziac sobie caly kompleks z jazuzzi i sauna za 80 zl za godzine.I nie trzeba bylo byc gosciem.
Kuracyjny jest fajny tam gdzie z Kwiatuszkiem bylysmy i od Sopotu rzut beretem.
A kolezenka byla gdzies w Spa na polwyspie Helskim i tez byla bardzo zadowolona.

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”