Zycie zaczyna sie po 40-tce.Tak ja cz.2

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

miraabel
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: miraabel » 07 lut 2009, 10:38

Aaaa muflon ,herbata sie nie liczy???? Ja tez pije dużo,ale herbaty :badgrin: No nic ,ide dzisiaj zaopatrzyc sie w wode mineralna,ale przesadnie to nie bede jej piła.To jednak dobrze mówiłam z tym white,bo juz zwatpiłam.White jest rzadszy.Jest tańszy,to pewnie i rzadszy,nie???

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 07 lut 2009, 18:26

toteż nie likwiduję tych grudek. Bo można. Ale wtedy i efekt nawodnienia sie likwiduje. Widocznie technologia w tym wzgledzie jeszcze nie jest dopracowana/mało przetestowana

Yoanis
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: Yoanis » 07 lut 2009, 19:13

Dziewczyny! Po wstrzyknięciu kwasu powinno się wypić dużo wody, ale "dużo" to znaczy ok. 2 -2,5l litra( i tu się liczą wszystkie płyny). Ja w zw. z tym, że miałam przedwczoraj wypełniacz, a wcześniej czytałam, że piszecie o tym nawadnianiu się, to specjalnie zapytałam lekarkę, czy mam pić duzo wody. Odpowiedziała, że standardowo, czyli dzienną dawke - ok 2,5 litra.
Ja jej na to, że czytałam, że trzeba 5l.!!!
I potwierdziła to, co napisała cyryl-bea. Że po wypiciu takiej ilości wody może dojśc do zatrucia organizmu. Woda bardzo szybko przedostaje się do krwi, rozcieńczając osocze. Może to wywołać hiponatremię (zmniejszenie sodu w osoczu). To się nazywa zatrucie wodne. Następstwem mogą być obrzęki i nadciśnienie. Tak, że chyba nie ma co przesadzać. Jesli dzienna dawka płynów wynosi ok. 2 litry, a my wypijemy 2-3l., to chyba będzie wystarczająco duzo.
Ja piję duzo (ok 3 l). Ale prawdą jest, że ta woda jest natychmiast wydalana, o czym świadczą częste wizyty w toalecie;)
Kiedyś czytałam, że nie powinno sie pić szybko ( bo wtedy woda nie nawadnia, tylko przez nas "przelatuje", przelewa się), tylko powoli z przerwami. No ale jak byśmy chciały te 5 litrów tak pic, to na nic innego nie starczyłoby już czasu w ciągu dnia ;)

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 08 lut 2009, 20:29

Hej Kobiety !

Sorry sie z innym tematem wetne :p
Wrocilysmy z Kwiatem:)Link do fotek na priv.
Same zobaczycie,jestem padnieta:) poszlysmy dzis spac o 5 rano:)knajpki ,tance ,jacuzzi sklepy jakie to meczace;) :badgrin: :badgrin:

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 08 lut 2009, 20:58

Ooooooo no nie mogeeee,dawac te fotki 8-)
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 08 lut 2009, 21:33

Jestem padnieta, ach jak było fajnie. Wyobrażałysmy sobie jak bedzie jak bedziemy wszystkie w Nałeczowie, to dopiero bedzie balanga.

Nogi mnie bolą, tańcow mam conajmie j na miesiac dosyc. Same zobaczycie zreszta fotki. Ula oczywiscie robiła furorę na tancach. ja tam też jakos trochę za nią z tyłu podążałam ale nie marzekam.

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 08 lut 2009, 22:05

Ja już dostałam i pooglądałam!!Fajnie tak zmęczyć się odpoczywaniem. Wiecie co mnie zastanawia? Kwiatuszek ciągle pisze, że taki krągły, a ja noszę rozmiar 36 i jestem bardziej krągła :p . Nie przegapiłam zdjęcia jak dzielnie ćwiczycie uda , cieszy mnie ,że to ćwiczenie znalazło zwolenników

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 09 lut 2009, 08:38

A teraz sie tu zaraz spowiadać: gdzie byłyście, za ile, co w pakiecie. Trzeba mieć porównanie, bo ja nie mam żadnych dowiadczeń w tym względzie.
A, i zrozumiałam, że muszę kostium kąpielowy nabyć. Chyba z 10 lat sie nie rozbierałam. Ostatni jaki mam jest jeszcze dwuczęściowy i rozciagniety. od dziś się rozglądam.
Ulli, wcale ci brzucha na fotach nie widać :-) a może to ta dieta
? :-)

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 09 lut 2009, 09:01

Bylo dokladnie odwrotnie jak mowi Kwiatuszek.Jesli chodzi o tance to za Kwiatem nadazyc to jest sztuka.
Muflon trafil nam sie fuksem taki pobyt w hotelu Kuracyjnym w Gdyni.Owszem jest tam centrum SPA zabiegi jakie dusza zapragnie,ale z lekka nie na nasza kieszen ,gdy my sie tu skrobiemy na wypelniacze :p
Ceny zabiegow mozecie sobie zobaczyc na stronce.
Sadze ze w Naleczowie moga byc podobne
http://www.hotelkuracyjny.pl/
Pobyt dwie doby, dla dwoch osob ze sniadankiem 520 zl.W tym mozna bylo siedziec do woli w trzech saunach sucha parowa i infrared .Wiesia jako ze swiezsza po lifcie i po wypelnienich z saun nie korzystala ,Wysoka temperatura jest zabroniona.Ja zas uwielbiam parowke wiec tam i w infrared troche posiedzilam .Wanienka z podswietleniami,no i ten masazer.
Masazer Ketlera spodobal mi sie,i nawet zaczelam zastanawiac sie ile takie urzadzonko kosztuje i czy nie jest to alternatywa i lepsze od plastyki brzucha :?: :?:
Zamiast wpakowac 5 tys w operacje dorobic sie blizny ,codziennie sobie w domu postac godzinke przed telewizorem i potrzasc talie i brzuch.
Co mysliscie?
Ma ktoras doswiadczenie z takimi urzadzeniami??
A tak ogolnie to czas nam zlecial jak z bicza trzasl .Nagadalysmy sie wybawilysmy jest co wspominac.

Co do brzucha,brzuch litosciwie ukryty pod strojem kapielowym,jak zauwazylyscie ,a w ciuchach oczywiscie ze brzucha nie widac.
Objadalysmy sie slodyczami orzeszkami dzis na wadze mialam 0,5 kg mniej hehe.
Stroj kapielowy mysle ze do SPA trzeba miec,ja tam moglabym defilowac i na golasa.Jednak byli tam tez inni obcy ludzie i rowniez w strojach ,wiec nie wiem czy im by moja nagosc nie przeszkadzala :badgrin:

Dana_2
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Dana_2 » 09 lut 2009, 09:20

ullrike pisze:Zamiast wpakowac 5 tys w operacje dorobic sie blizny ,codziennie sobie w domu postac godzinke przed telewizorem i potrzasc talie i brzuch.
Co mysliscie?
Ma ktoras doswiadczenie z takimi urzadzeniami??
Ula , żaden masażer nie zlikwiduje nadmiaru skóry. Lekko ujedrni, ew. pomoze w rozbiciu tkanki tłuszczowej i tyle.....
Jesli chodzi o radykalne rozwiazanie to jednak ktokolwiek, cokolwiek by nie mówił zostaje blizna na pó brzucha.....ja zwsze ja widzę ;) W ubraniu jest fajnie, płasko ;)

Cieszę się z Wami z udanego wyjazdu.

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”