Życie zaczyna się po czterdziestce.Tak ja

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
viki
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: viki » 03 sie 2008, 15:15

to ja tylko jeszcze na sekundke.
bylam wczoraj na pazurkach i tradycyjnie polazlam na kawke. wyszperalam w necie o tej spoldzielni

http://www.smb-osiedlekabaty.com.pl/onas.php

tak to wyglada, niestety sa rozne osiedla ale mam nadzieje ze ludzie zaczna w koncu zwracac uwage na to jaki i gdzie mieszkaja i takie chinskie kolonizatorstwo sie skonczy. moja znajoma pracuje w biurze nieruchomosci i mowi ze3 zaczyna sie zmieniac. metr kwadratowy kosztuje czasem takie nienormalne pieniadze ze co raz czesciej ludzie zwracaja uwage na otoczenie a to zmusza deweloperow i spoldzielnie do zmiany sposobu myslenia... i mam nadzieje ze ten trend sie utrzyma
Kocham mój nowy biust. Szkoda, że nie poszłam na zabieg wcześniej....

Awatar użytkownika
ewawawa
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: ewawawa » 03 sie 2008, 17:11

Sabrina pisze:
ewawawa pisze: przeczytalam jednym okiem i wyszlo mi ze o przewijaniu bachorow piszecie.
O matko jaki tekst :( Dobrze,że ja urodziłam dzieci,bo co niektórzy rodzą bachory.
przepraszam, nie chcialam nikogo urazic, ale ja bachor bylam nie dziecko i tak mi sie uogolnilo bez pomyslunku ;)
5.02.2009 400 ES HP Brzuchański
22.02.2010 total nose again Łatkowski

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 03 sie 2008, 17:54

viki, jeszcze długo nie zmuszą przyszli lokatorzy developerów do niczego. Ceny, owszem tylko trochę spadły, ale to jest za duzy interes. Tu rządzi developer. Jego grunt. W Krakowie (bo ja z Krakowa jestem) potrafią Ci umowę zerwać bo im się bardziej opłaca. Bo terenów uzbrojnych pod budownictwo brak. Bo kredyty byly łatwo dostępne (trochę się to zmienia). Bo nabywcy z zagranicy (baaardzo im sie opłacało kupować). Krótko mówiąc, dopóki jest popyt (a jest i będzie) większy od ilości mieszkań na rynku to będzie rządzić cena i upychanie kolejnych bloków między te już wybudowane. Okno w okno prawie.
Oczywiście sa chlubne wyjatki, gdzie o przestrzeni publicznej nie zapomniano. I wtedy mieszkanie w takiej enklawie jest fajne.
Na korzyść zmienia się niewatpliwie jedno. Wreszcie są z powrotem partery handlowe. Nie upycha się juz mieszkań na parterach tylko sklepy, punkty usługowe.
Ale kosztuje to wszystko rzeczywiście nienormalne pieniądze :evil:

ewawawa , wg mnie wyrośnie teraz. Ja sieje sukcesywnie i niedawno mi wyrosła. trzeba jej dać czas do podrośnięcia, ale we wrześniu jest ciepło. A poza tym rukola dobrze znosi niższe temperatury. Potrafi mi w marcu wykiełkowac, jak sie jakieś nasionka zaplątają :-)

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 03 sie 2008, 18:17

Nic się nie stało :-D Tak mnie troszkę to zakłuło w oczka z rana :-D
Osiedle super.Na takim mieszkałam kiedys za granica i było super. Miałam maleńki ogródek,ale takie 20na 20m imi wystarczył.
Czytałam niedawno,że w Hiszpanii mały domek kosztuje tyle co mieszkanie w Polsce!!!
Przecież to jest chore.
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 03 sie 2008, 19:23

Sabrina oglądałam niedawno stronę jakiegoś polskiego pośrednika z mieszkaniami w Europie (ale były też z Dubaju i Egiptu). faktycznie, ceny w Euro czy w dolarach zbliżone do polskich. Jak żałuję, że nie mam tej forsy. Kupiłabym sobie w Hiszpanii :-D
Przyjeżdżałybyście do mnie i robiłybyśmy impry z dala od wszystkich znajomych chłopów (chciałam napisać Panów). Zapraszałybyśmy Hiszpanów. Przynajmniej 10 lat młodszych od nas :badgrin:

Awatar użytkownika
natalya
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: natalya » 03 sie 2008, 19:42

muflon2121 pisze:Przyjeżdżałybyście do mnie i robiłybyśmy impry z dala od wszystkich znajomych chłopów (chciałam napisać Panów). Zapraszałybyśmy Hiszpanów. Przynajmniej 10 lat młodszych od nas
oooooo!!!! to mi sie podoba!!! :-D ;)

jakby co, to ja sie pisze na takie imprezy :p
18.07.07 dr Cieslik- calkowita korekcja nosa
12.08.08 dr Cieslik- powiekszenie ust

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 03 sie 2008, 20:12

Natalya a gdzie mieszkasz we Francji?Co tam Hiszpania ,mozemy impre u Ciebie zrobic :!: ,,hihi.Francuzi tez sa fajni,i podobno swietni w kochaniuuu PDT_Love_06

Awatar użytkownika
Antonelka
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: Antonelka » 03 sie 2008, 20:22

oj, chyba wpadnę do Was na taką miłą imprezkę, jak się zrobi oh(rf1 :-D
pozdrawiam, Antonelka (sun (flower)

Zapraszam do polubienia nas i tutaj (makeup FACEBOOK

Facet - przedmiot do przytulania

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 03 sie 2008, 21:04

natalya pisze:
muflon2121 pisze:Przyjeżdżałybyście do mnie i robiłybyśmy impry z dala od wszystkich znajomych chłopów (chciałam napisać Panów). Zapraszałybyśmy Hiszpanów. Przynajmniej 10 lat młodszych od nas
Ja jadę dziś!!! Jestem kur...tak wsciekła,ze chyba eksploduje!! :evil: :evil: :evil: Trzy tygodnie z domu nie wychodziłam. Ogród zarośnięty chwastami,róże nie podlewane,prawie padły w gazonach,wszedzie trawa. Pies obsikał drzewko i padło,kostka zarosnieta.
Zaczełam wyrywac to zielsko,to uschnięte drzewko,podlałam ogród i mam dostc wsi,tego ogrodu męża który nic kuźwa kolo domu nie zrobi. Dwa miesiące temu wiatr mocno pochylił dwa drzewka,leża na ogrodzeniu,juz tyle razy prosiłam męza żeby to zrobil. Od miesiąca lezy worek z ziemia na kostce,koło gazonów bo róże sadziłam.tez go tyle razy prosiłam,żeby zaniósł ten worek na tył domu bo on wazy 50 kg. Dalej stoi!! chodzi na tył domu do kojca psa,po mojej ciężko zrobionej rabacie [czy jak sie to tam nazywa]] wydeptana scieżka,połamane kwiaty i jak mu to przedchwilą wygarnęłam,to powiedział,ze pare lat z tylu za domem nie byłam,bo samo tam rośnie,a wogóle to tylko spie i sie operuje.
Od slowa do słowa zrobiła sie taka zadyma,ze hej!!! No chyba ,mie szlak trafi jak słysz,ze ja nic nie robie!!
Chyba sie udusze zaraz ze złości.
Dziewczyny co raz częściej myśle,że wolała bym chyba w mieście miec jakies swoje małe mieszkanko i jak mnie mąz wkur... to zabieram sie i jade tam na parę dni.
Sorry,że tak klne ale nie wyrabiam!!!
Byłam dzis w Krakowie,miałam jechac do kina ale okazało sie ze nic nie grają. Kurcze tak patrzyłam na tych ludzi jak po kawiarniach łażą,siedza w ogródkach kawiarnianych,a ja siedze juz 12 lat na wsi jak jakas pinda i tylko gotuje,sprzątam,plewie,zamiatam,kropie kostke i Bóg wie jeszcze co robie!!!
Chyba zaczynam przekwitać,bo co raz cześciej mam ochote walnąć tym wszystkim i iść!! Tylko gdzie? :?
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
viki
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: viki » 03 sie 2008, 21:14

proponuje zrobic zrzute na jakis fajny apartament.... 8-)
Kocham mój nowy biust. Szkoda, że nie poszłam na zabieg wcześniej....

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”