Miejsca które warto zobaczyć cz.I

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
jaaa
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: jaaa » 19 paź 2006, 21:15

mara pisze:tak jaaa, to fotki z tunezji. i ma dziwne wrazenie, ze na miejscu zaprzyjaznilismy sie z tesciami jedne z forumowiczek ale nie wiem ktorej ;)
o prosze jaki ten swiat maly ;) a co to za miejscowosc byla?

Awatar użytkownika
bepi
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: bepi » 20 paź 2006, 14:18

Michitka pisze:A ja ostatnio szukam jakiś miejsc, pensjonatów na Słowacji -znacie jakieś godne polecenia??

polecam hotel Grand Permon **** w Tatrach wysokich( Podbanskie)
byłam tam na wekendzie majowym, znakomite warunki a jedzenie rewelka :lol:
viki pisze:kube to moze sobie na razie dpuścic ze względu na sytuacje polityczną.... cholera wie co będzie... u nich wojna domowa wybucha w 5 minut..
wróciłam w sierpniu z Kuby, kraj bezpieczny!!! i bardzo ciekawy, polecam

moja galeria
http://fotogalerie.pl/galeria/galeria_bepi
mara pisze:sluchajcie, zaczelam sie rozgladac za podroza poslubna i sie zastanawiam tak...
acapulco, sri lanka czy kreta?
odpuść sobie Acapulco.. ten kurort był na topie w latach osiemdziesiątych.. polecam najnowocześniejszy i piękny kurort tj.Cancun ( Playa del carmen) myślę że więcej Wam do szczęścia nie potrzeba..
polecam także odwiedzić
Tulum
Xcaret
Chitzen Itza

Awatar użytkownika
mara
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: mara » 20 paź 2006, 15:54

jaaa, bylam w sousse.
dobra, teraz wybieram sie do egiptu- jaki hotel w sharm brac pod uwage? jaki w el gounie? jaki w hurghadzie? jaki w tabie?
pomozcie.
Próżność to mój ulubiony grzech...

Awatar użytkownika
bepi
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: bepi » 20 paź 2006, 16:02

mara pisze:jaaa, bylam w sousse.
dobra, teraz wybieram sie do egiptu- jaki hotel w sharm brac pod uwage? jaki w el gounie? jaki w hurghadzie? jaki w tabie?
pomozcie.
w Hurgadzie polecam Alibaba 5* jest to kopleks 4 hoteli i mozesz korzystać all inclusiv wszystkich 4 hoteli, wysłałam tam mnóstwo przyjaciół i każdy wrocił bardzo zadowolony

w Sharm El Sheikh polecam Tropicana Grand Azure vel LTI
lub Laguna Vista
El Gouny i Taby zdecydowanie nie polecam!

Awatar użytkownika
mara
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: mara » 20 paź 2006, 16:22

bepi, a czemu nie polecasz el gouny?
znalazlam w hurghadzie hilton long beach- moze wiesz cos na temat tego hotelu? albo meridiena w makadi? albo sheratona w gounie?
wykorzystam cie poki tu jestes ;)
Próżność to mój ulubiony grzech...

Awatar użytkownika
malgorzata55
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: malgorzata55 » 20 paź 2006, 22:13

ja bylam w Hilton Long Beach, hotel bardzo daleko od centrum, ale tak szczerze mowiac to wyjsc do centrum wcale nie polecam, poprostu nie ma tam co robić.
myslalam ze pokupuje troche zlota, zrobie jakies zakupy, a tam nic ciekawego nie bylo. gdyby nie apteki i leki sprzedawane bez receptya do tego 70% taniej niz w polsce, mam na mysli np. meridie, kolezanka lata tam regularnie i za kazdym razem zakupuje tyle tego specyfiku ze zwraca jej sie cala podróż.,

jesli chodzi o sam hotel, to niby tam bylo AllInclusive to jak dzis pamietam ze na kolacje czekalam z niecierpliwoscia. byly spore przerwy pomiedzy posilkami,
w pokojach dosc ladnie, dalismy 20$ zeby byc w budynku glownym bo nie chcielismy zeby nas wywalili do bungalowow , jak zrobili z reszta polakow.
tego nie rozumiem dlaczego rosjan czy niemcow zostawiaja w budynku glownym a polakow do domkow.
w hotelu tym jest takze straszna bitwa o lezaki przy basenie, moj maniek nastawial sobie budzik na 8 i lecial polozyc reczniki na lezakach zebysmy mieli dobre miejsce, bo o 10/11:00 to mozna bylo zapomniec wogole o jakim kolwiek lezaku przy basenie, wolne byly tylko na plazy.

wstawiam kilka fotek z tego hotelu
holl hotelowy
http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... 2650ff.JPG plaża przy hotelu i ogród z bungalowami http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... 2834ff.JPG http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... 2723ff.JPG
**29-04 dr £Â±tkowski 300CC okr±g³e ¶redni profil, mia³am B/C wysz³o olbrzymie D + usta korium**

Awatar użytkownika
bepi
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: bepi » 21 paź 2006, 22:36

Mara potwierdzam to co pisze Małgośka, Hilton Long Beach jest bardzo ładnym hotelem ale dość daleko od centrum, wszystko zależy jak lubisz spędzać czas :D mnie osobiście centrum Hurghady nie zachwyciło.. fajnie jest tam być kilka godzin i nic poza tym , wrócisz zmęczona , gwar, tłum, itp. Najlepszym hotelem wydaje mi się Sunrise select garden de lux, tylko jest dość drogi.. natomiast Alibaba jest także super,i cena niewysoka basen 2700 m możesz korzystać z all inclusiv i innych udogodnień sąsiadujących hoteli tj
Alibaba
Aladin
Titanic aquapark
Jasmin
Jest to świetne rozwiązanie bo nie zaznasz tam nudy... bo komleks jest ogromny, zawsze coś ciekawego się dzieje.. fakt że jest daleko od centrum około 10 km ale dla mnie to był ogromny plusik..
Sunrise select garden jest sąsiadem Alibaby,i jest na wysokim poziomie pięknemolo itp. potem za sunrisem jest kilka hotelików i jest golden five ale to jest straszny moloch.. on tylko na fotkach robi wrażenie, tam są 3 standarty możesz dostać pokój na poziomie 5* a czasami 3*, niektóre są położone ogromnie daleko od plaży, spacer czasami trwa 15 do 20 minut... Mara kiedy chcesz jechać na ten urlop?
w Sun fun alibaba jest za 2 550 zł na 14 dni + al inclusiv wyloty w listopadzie
http://www.sunfun.pl/sunfun/sunfun.html
hiltona masz za 2 890
sunrisa za 3900!!!

3900 zł hmm, za taką kasę już wolałabym jechać na karaiby np Dominikana i tylko Punta Cana.

Awatar użytkownika
turek.mg
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: turek.mg » 22 paź 2006, 09:55

Bepi ten hotel w Sharm wygląda super, szukam czegoś na luty z dzieciakami, więc lepiej blisko, Egipt mógłbybyć :)

Awatar użytkownika
kamelia_26
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: kamelia_26 » 22 paź 2006, 10:45

hi kobetki,
ja tez mialam w tym roku spedzic urlop w egipcie ale...
ale jak sie okazalo ze nasz znajomy byl rok temu i jak w hotelu obok wybuchla bomba to mi sie odechcialo.po drugie w tam roku bylam na Olimpijskiej Rivierze i spotkalam dwoch staruszkow-podroznikow i naopowiadali mi o egipcie same straszne rzeczy ze mnie to utwierdzilo w przekonaniu ze do dzikusow nie ma co.
ale wciaz marzy mi sie ten egipt...
z blizszysz terenow polecam Majorke- tania,ladna i pelna cywilizacja:)

a byl moze ktos z was na Mauritius albo Maladiwach?
planuje wyjazd na najblizsze lato i kazda opinia,rada bylaby cenna

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”