jakie żeńskie imiona Wam się podobają??

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
carmen20
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Re: jakie żeńskie imiona Wam się podobają??

Post autor: carmen20 » 20 lut 2010, 01:19

Fajne te zagraniczne imiona które podajecie. Podoba mi się Carmen (stąd mój nick), Jane, Nicky, Mischell. Jak bym miała córkę to nazwałabym ją nietuzinkowo tylko w Polsce to nie przejdzie. Moja koleżanka miała mieć na imię Jessica czy jakoś tak, ale babka w urzędzie się nie zgodziła i ma Marysia.
02.06.2010 nos- dr Łątkowski

Awatar użytkownika
anita111
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: anita111 » 05 maja 2010, 23:02

to mój post z 2007 roku """ewa mi sie bardzo podoba , ale teraz rzadko kiedy nazywa się dziewczynki takimi imionami jak kiedyś czyli : marta , agnieszka , iza itd teraz wiekszość to antosia, wiktoria, oliwia , anastazja itd mi osobiście też bardzo się podoba ten drugi zestaw imion ale chyba już nie długo imie wktoria, julia ,lena będą imionami pospolitymi a marta .. itd mało spotykanymi :)
wróżka mi wywróżyła dwóch synów a jak ja ich nazwe to nie mam pojęcia :roll: dla córek to mam imion tyle , że nie moge sie zdecydować a dla syna .. :|"""""""""""""""

tak więc wróżka się nie sprawdziła , niedługo urodzę córeczkę , nazwiemy ja Kornelka :) , a było odwrotnie dla synka wiedziałam co wybrać , a dla dziewczynki nie miałam pojęcia w końcu mąż zdecydował

Awatar użytkownika
marryme
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: marryme » 07 maja 2010, 17:10

Całe dzieciństwo marzyłam o tym,żeby mieć na imię Róża. (angel
Miałam prawdziwą obsesję na tym punkcie,potem w trochę starszym wieku przeniosło się to na dwa imiona-Jagoda i Malina.Ale to drugie bardziej mi się podobało.
Teraz nie mam ulubionego imienia,sporo mi się podoba,ale wiele tez zupełnie nie.Z moim jestem natomiast całkowicie pogodzona. (clin
Swoją córkę,o ile będę ją mieć nazwę Maria.
Uważam,że to piękne imię-stare,dostojne,chyba we wszystkich językach brzmiące tak samo,do tego pasuje do każdego nazwiska. (rire
No,i moja ukochana Babcia też jest Marysią. (rofl
Jedyny feler,że jest tak bardzo ,,oklepane'' ale trudno.Dziecko ma wyróżniać osobowość i charakter,a nie dziwaczne czy oryginalne imię.
Life is a journey,not a destination.

Awatar użytkownika
JoannaOneInAMillion
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: JoannaOneInAMillion » 06 cze 2010, 06:28

Mi podobają się imiona: Nikola, Olivia ale najbardziej chyba Daria (rire
Myślę że sporą rolę odgrywają tutaj odpowiednie, miłe skojarzenia z danymi osobami i dzięki temu, podświadomie pewne imiona nabierają szczególnego znaczenia- dobrze nam się kojarzą...
Diament- kawałek węgla, który zdołał zmienić swe Marzenia w Rzeczywistość...
Pilnie zamienię się na wcześniejszy termin konsultacji u dr Szczyta!!! Moja- październik 2014

zuzakar
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: zuzakar » 22 cze 2010, 20:29

Moim zdaniem nie powinno sie wybierać imion trudnych,które sie nie zdrobniają bo jak wtedy na dziecko wołać.Ja sama miałam mieć na imię Balbina a jestem Karina i podoba mi się bo drugiej w szkole nie było.Jest tyle pieknych polskich imion a ludzie wybieraja jakies Amandy,Nicolle.Bardzo podoba mi sie imię Delfina,polskie i wyjatkowe.
09.09.2010r-Plastyka brzucha dr Brzuchanski

Awatar użytkownika
JoannaOneInAMillion
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: JoannaOneInAMillion » 22 cze 2010, 20:51

Delfina może i jest wyjątkowe, ale patrząc na realia w polskich szkołach to dziecko je noszące, wcale nie miałoby takiego łatwego życia... No ale cóż, każdy ma prawo do własnego zdania i o gustach się nie dyskutuje. (wait
Pilnie zamienię się na wcześniejszy termin konsultacji u dr Szczyta!!! Moja- październik 2014

Awatar użytkownika
gosienka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: gosienka » 22 cze 2010, 21:01

Maja i Malwina jest ładne (yes)

poison
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty

Post autor: poison » 24 cze 2010, 23:32

Hanna. Jeśli kiedykolwiek będę miała córkę to tak ją nazwę. Hania, Hanka, Haneczka.. :)
7 wrzesień. operacja nosa.

Awatar użytkownika
JoannaOneInAMillion
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: JoannaOneInAMillion » 25 cze 2010, 04:34

Hania... Jak z M jak Miłość...
Ładnie (yes) .

Awatar użytkownika
dona7
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: dona7 » 25 cze 2010, 15:20

A mi sie osobiście Lilly ostatnio bardzo podoba i tak dam prawdopodobnie córci na imię.... (dance
Kasprzyk T. - Silimed Natural 410 XH 360 HI op.18.02.2014r....? sama nie wiem ....

dr.Keller-Skomska - korekcja czubka nosa.... 04.07.2012.... ZREZYGNOWAŁAM....
dr.Jan Rykała Łódź - nosek...- 09.08.2012r. juz sie denerwuje bardzo...))) marzenie pomału sie spełnia ...trzymajcie kciuki...))) Już PO czekamy na efekty )))

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”